Sova bör man i fint sovrum...

Idag har jag spenderat pengar. Mycket. Och utan att köpa en enda liten handväska, tänka sig. Jag åkte ut till Ikea efter jobbet idag igen, men den här gången gick det så mycket bättre. Det jag ratade i går kändes idag som riktiga fynd. Bra va? Ni kanske undrar vad jag hittade för fint idag. Jo, jag har varit på jakt efter ett sängöverkast en längre tid. Och idag blev jag helt plötsligt väldigt nöjd med det jag hittade. Ett quiltat täcke som är vändbart, ena sidan är mörkt lila och den andra är purpur. Jag har tänkt ha den lila sidan uppåt. Jag hoppas det blir jättefint. Åtminstone så har jag gjort mig en mycket fin bild hur mitt sovrum kommer att bli. Nu gäller bara att få ut bilden i verkligheten också. Köpte också två jättesnygga svarta kuddar. Och givetvis plockar man kundvagnen full med prylar hela vägen fram till kassan. Prylar som jag tror ska bli den där lilla klassika pricken över i. Om så sker återstår förstås att se. Men jag lämnade iaf Ikea med två överfulla kassar och en betydligt tunnare plånbok. Och om det skulle visa sig att jag blir så superduper nöjd med mitt sovrum så kan tänkas att ni får en chans att se underverket på bild. Men det hänger förstås på om... och som vi alla vet hade katten varit kung om det inte vore för om.

I morgon jobbar jag halvdag och sedan blir det direkt hem för storstädning (ser just nu fruktansvärt ut här hemma, så ostädat) för att sedan se hur dagens fynd kommer att ta sig ut. Spännande :)

Ikväll blir den en tidig kväll. Ska alldeles strax gå och knyta mig. Undrar när jag senast gick och la mig vid denna tid? Ska bli skönt med lite sömn efter all denna inspirerande shopping.

God natt!

Dags att checka läget

Tänkte att jag även idag skulle kolla läget i vår omvärld. Har något intressant hänt? Eller finns det något jag retar mig på? Låt oss ta en liten titt.

En av dagens största sportnyheter i Aftonbladet är förstås den att det verkar som om systrarna Kallurs åkomma även drabbat Carolina Klüft. Så nu är de alltså tre av våra stjärnor som drabbats av stressfraktur i skenbenet (svårt att stava fraktur, vill bara bli faktura, det syns väl vilket jobb jag har?). Men vad är egentligen en stressfraktur? Är det någon som vet? Fraktur för mig är ett benbrott, men vad är då stressfraktur? Har man stressat och på så sätt åstadkommit ett benbrott? Är det fler än jag som funderar över det? Man har ju hört det nämnas så många gånger i samband med systrarna Kallur men jag tror aldrig att jag har fått en förklaring på vad det innebär. Nu har jag googlat och hamnade på fass.se där jag fick lära mig att det rör sig om ett benbrott i fotskelettet och att det är en" återkommande överbelastning hos framför allt långdistanslöpare och marscherande militärer". Så nu vet ni det om ni tidigare var lika frågande som jag var. 

Aftonbladet idag får vi lära oss att utbrändhet är ett nutidsfenomen som även kan drabba monster. Mr Lordi, eller Tomi Putaansuu som är hans riktiga identitet bakom monstermasken, drabbades av depression och utbrändhet efter den succé som följde för bandet i kölvattnet av vinsten i Eurovision Song Contest. Läkarna ordinerade antidepressiva mediciner men Tomi tackade nej och drog sig tillbaka till hemtrakten i Rovaniemi och efter ett halvårs paus kände han sig till sist återställd och anser att denna period i hans liv har påverkat hans låtskrivande på ett positivt sett. Vad kan man säga om det här då? Jo, det är bara att inse att utmattningsdepression kan drabba vem som helst och det är absolut inget att skämmas för om man behöver en paus i livet för att återhämta den mentala styrkan. Och kanske utbrändheten trots allt kan föra med sig möjligheter man aldrig väntat sig. Kanske får man tillfälle att ändra den livsbana man valt.

Ytterligare en nyhet det skrivits mycket om i tidningarna i dag är konkursen av det danska flygbolaget Sterling. Det måste vara tufft för alla de med Sterling-biljetter runt om i Europa som nu får svårigheter att ta sig hem från de resmål de befinner sig i. Känslan av vara strandsatt och kanske övergiven måste vara jobbig. Det är ganska lätt för alla oss som själva har rest en och annan gång att förstå hur de känner sig. När dagen för hemfärden infinner sig vill man inget annat än bara komma hem och ofta är reskassan vid det laget ganska ansträngd vilket försvårar möjligheten att köpa ny biljett med annat bolag hem. Inte är det särskilt mycket roligare för de stackare som står inför vad som kanske är deras drömsemester men som pga av konkursen helt går om intet och alla pengar man satsat på resan har bara gått upp i rök. Men man får inte glömma den grupp som trots allt drabbas allra mest. De anställda som nu förlorar sina jobb. På DN kan man läsa om de 1100 anställda som nu står utan jobb och som till på köpet inte får ut den lön som skulle ha utbetalats idag. För dessa är detta en verklig katastrof.


Så har de då hänt...

...vinterns första snö har anlänt. Efter en kylig natt och en morgon när bilrutorna fick skrapas med skrapa i stelfrusna fingrar hade man kanske kunnat ana att vintern skulle göra sitt första intåg just denna dag. Men inte jag, inte. Jag har gått omkring och inbillat mig att sommaren nog kommer tillbaka, den har bara en tagit en längre paus. Men idag var det bara för mig att inse sanning och fakta. Sommaren är över, hösten är över och vintern är här, punkt slut. Och jag, om någon, borde väl egentligen känna mig deprimerad efter den insikten. Jag har med största sannolikhet nämnt tidigare här att jag inte är så där särskilt förtjust i just vintern och snön. Jag brukar sträcka mig så långt att jag ger mig själv titeln "officiell snö- och vinterhatare. Och en sådan tycker man inte borde ha haft sitt allra bästa ögonblick när upptäckten av snön registrerades av ett förvånat ögonpar. Men, ibland fungerar man inte som man trodde man skulle fungera, man avviker från det väntade. Och det var som hände mig idag när jag kom ut från en shoppingtur, med ej önskat resultat, på Ikea och satte kurs mot den parkeringsplats där jag hade lämnat min älskade lilla Snyggis. Jag kunde nästan inte tro mina ögon, och började kolla om glasögona satt där de borde, när jag tittade upp mot belysningen på Ikeas parkering och anade små tunna snöflingar i det starka ljuset mot den svarta natthimlen. Men visst var det så, snön var här. Bara några minuter senare när jag hade lämnat kundvagnen i kundvagnshuset och återvände till bilen hade de små tunna snöflingarna förvandlats till stora mjuka härliga snöflingar som effektivt ganska snart täckte marken med ett tunt lager snö. Och det var i det ögonblicket, när jag lyfte blicken mot himlen och såg dessa magiska flingor singla mot marken som jag insåg att jag faktiskt uppskattade vad som just då skedde. Kanske var barnet inom mig inte helt borta, kanske var det därför jag njöt av varje ögonblick och bara önskade att det skulle bli så mycket snö så att jag skulle kunna kasta mig ner i den kalla fjäderlätta snön och göra snöänglar. Vad det än berodde på så var det härligt med den första snön och den fick mig också att börja längta till advent och jul, den absolut bästa tiden på denna halva av året. Nu återstår det förstås att se hur länge denna snö ligger kvar på marken och om vi snart kan vänta oss ett till besök av vintern.


En blick ut i världen

Tänkte jag skulle nu bege mig ut i världen och se vad som hänt tisdagen den 28 oktober 2008, en dag som faktiskt aldrig någonsin kommer igen. Och det är väl egentligen värt att tänka på. Ingen av de dagar vi upplever kommer åter och därför är det så viktigt att försöka leva här och nu och inte morgon, nästa vecka, år, decennium osv. Men jag måste medge, det är så lätt att säga att man ska leva i nuet och en helt annan sak att verkligen lyckas. Den gråa vardagslunken känns många gånger inte särskilt lockande och det är oerhört lätt att låta drömmarna om en bättre, och kanske mer spännande, framtid ta över. Mitt motto borde istället vara att själv försöka ändra de delar i livet jag inte känner mig helt tillfreds med så snart som möjligt istället för att dag ut och dag in gå och hoppas på att ödet på egna vägar ska styra mitt liv in på en annan bana. Men nog om mig och åter till vår omvärld.

Efter alla negativa nyheter i finanskrisen (kris innebär väl iofs just negativa nyheter) nås vi nu i kväll av att börsen i New York har tagit ett jättesteg upp, 10% eller något sådant. Vad kan ska man säga om det förutom "Jipp!!!" Kan det vara en finansiell ljusning vi ser långt där borta i horisonten. Ja, det hoppas jag förstås på och vill så gärna tro. Men som vanligt finns det ett stort MEN. Den senaste tiden har börsen hoppat upp och ner lite hur som helst och enligt DN så finns det ingen given förklaring till uppgången, förutom förväntningar om räntesänkningar och reafyndsjakt bland börsmäklarna. Men just här och nu ikväll uppkrupen i min härliga soffa utan allt för stora kunskaper i hur världsekonomin egentligen fungerar väljer jag dock att se börsuppgången som ett ljus i mörkret. Och ingen kan just nu ta det ifrån mig, iaf inte förrän nästa finansiella skräckscenarium målas skrikande upp på tidningarnas löpsedlar.

Låt oss nu lämna finansvärlden och övergå till något helt annat, fotboll. För många antagligen minst lika viktigt i världen, eller kanske t o m viktigare, än finanskrisen. Enligt Aftonbladet ryktas det om att den en gång så framgångsrike spelaren Maradona ska överta ansvaret som förbundskapten för Argentina. Vad tycker jag om det då? Ska väl kanske inte påstå att jag egentligen bryr mig så där särskilt mycket, men ett grattis och lycka till till Maradona kan jag väl ändå kosta på mig om det skulle visa sig att ryktet vore sant. Nej, betydligt viktigare för en Sundsvallsbo som jag är då nyheten om att att hoppet om en fortsatt plats i allsvenskan för GIF Sundsvall inte är helt ute ännu. Tack och lov! Giffarna kämpar mot Ljungskile om kvalplats till allsvenskan och det är fördel det senare laget med två poäng. I kväll förlorade Ljungskile mot Malmö och kampen går vidare. Heja Giffarna!

Och slutligen väljer jag slå ner på den kanske absolut viktigaste frågan i världen just, eller inte. Är Jennifer Aniston gravid ? Aftonbladet presenterar bilder där ni själv kan göra en bedömning i frågan :). Själv ägnar jag mig åt annat, vad som helst känns meningsfullare. Fast som ni måste inse av dessa rader så har jag trots allt läst artikeln, så lite nyfiken var jag nog trots allt :)

Förresten, Timrå IK slog Skellefteå borta 4-3 i förlängning. Härligt! Två sköna poäng till Timrå! Kämpa, kämpa, kämpa :)

Säg att jag är hypokondriker...

och inte håller på att åka på en så där förtretlig förkylning igen. Efter den mardrömslika förkylningen jag kom hem med från Stockholm och tjejmilenhelgen och som också fick äran att följa med till Kefalonia och Grekland fruktar jag att ännu en gång råka ut för något liknande. Jag tycker att min dos av monsterförkylningar med råge är uppnådd för 2008, särskilt som med tanke på att jag gick in i detta år med en rejäl släng av influensa (utslagen hela nyårshelgen, men inte av alkohol som många andra utan av irriterande baciller eller om det nu var virus, vem vet?). Jag vill inte bli förkyld. Jag vill inte råka ut för den evinnerliga hostan som jag alltid drabbas av vid förkylning och som jag bara nyligen lyckats bli av med efter den senaste omgången. Jag vill vara frisk. Så säg att jag bara inbillar mig dessa förkylningsymtom jag känner i bröstkorgen. Säg att jag bara är paniskt rädd att drabbas efter att ha hört att kollegan på jobbet är förkyld. Låt oss alla hålla tummarna för att jag är en riktig hypokondriker.

Filip och Fredrik...

och deras galna upptåg i Boston Tea Party, ja vad ska man säga egentligen? Ganska makabert att se Fredriks pappa puckla på Filips pappa så att blodvite i hela ansiktet uppstod på den senast nämnde. Och sönerna ivrigt påhejande. Att just Frediks pappa skulle gå vinnande ur matchen var kanske ganska givet när man såg de två fäderna tillsammans i tv-rutan. Både ålder och fysik var något som vägde över till Wikingssons fördel. Men jag kan egentligen inte förstå hur man överhuvudtaget skulle vilja se sina älskade föräldrar i denna situation. Men så är ju inte jag Fredik och Filip heller och det är väl ändå tur måste man säga.  

Ännu en ny fototriss

Så var det söndag igen och ännu en fotoutmaning på Fototriss. Temat för den här omgången är söt, d v s smaken söt, inte utseende. Detta tema borde passa mig mycket bra med tanke på vilken sötråtta jag egentligen är. En av mina stora laster i livet, förutom handväskor förstås, är godis och sötsaker, tyvärr måste man väl säga :(

Här är iaf mina bilder på temat söt, håll till godo :)Gelehjärtan, mums :)Riktigt härlig mjuk färsk lakrits, nästan bättre än choklad :)Bara för att inte försvinna bort i ett sockerrus av allt godis vill jag kontra med dessa härliga svartvinbär. Svartvinbär som många gånger inte är allt för söta men just denna buske ger jämt stora mycket söta bär. Att äta direkt från busken, gott :)

En riktigt "lazy" söndag...

har jag haft idag. Och "lazy" har för mig betytt underbart, härligt, välbehövligt slappande. Mmm, I love feeling lazy on Sundays :). En stor del av dagen har tillbringats i sängen tittandes på tv och en och annan tupplur emellanåt. Jag kände behov av att kolla in några avsnitt av en av mina favoritserier, Förhäxad och började därför se serien från början. Härligt bra :)

Igår kväll var det fest hemma hos Sara i hennes mysiga hus och på dess alldeles nybyggda veranda. Varmt och gott var det definitivt på verandan. Och mycket trevlig sällskap förstås, jag kan knappast påstå att jag inte hade väntat mig det när det är partypinglor inblandade :). Så tack Sara, för en mycket trevlig fest! Efteråt blev det taxi till Aveny för lite utgång. Men även om sällskapet var exakt lika trevligt på Aveny som på förfesten så tröttnade undertecknad ganska fort. Det är bara att erkänna, man kvalar inte in för någon topplacering bland partypinglorna, tyvärr. Och inte vet jag vad jag ska skylla på heller, måste vara mentalt äldre än vad den ålder som körkortet anger, någon annan förklaring kan jag inte tänka mig :). Halv två var jag hemma och låg i sängen och somnade bums efter några korta sms till partypinglorna på Aveny. Jag hoppas att partypinglorna inte var lika tråkiga som jag utan fortsatte festa natten igenom.

Nu börjar jag känna mig ganska hungrig och tänker undersöka om det finns något ätbart i kylskåpet. Hoppas ni får en trevlig söndagkväll :)

Vad fel jag hade...

Jag hade aldrig gissat att LouLou skulle åka ut. Även om jag inte tyckte att hon var som allra bäst ikväll så har hon en helt underbar soulröst. Tråkigt som sagt :(

Fredag kväll...

och här sitter jag som vanligt i soffan och myser över att helgen än en gång infunnit sig. Livet är som allra bäst en fredagkväll och som extra grädde på moset så är det lönedag idag också. Givetvis blev det en vända ner på stan för lite shopping. Gissa vad blev? Det kan ni aldrig gissa? En ny handväska förstås. Vågar inte inte längre räkna hur många jag har. Men jag älskar verkligen handväskor. Min största last. Det finns bara ett problem med mina handväsksälsklingar, var ska jag förvara dem i min ynka lilla lägenhet :)

Har som vanligt kollat in Idol. Verkligen kul tema med ABBA. Gillar absolut i stort sett all ABBA-musik. Den är helt fantastisk och kan aldrig bli för omodern i mina öron. Är man född 1974 som jag är borde man väl vara mer eller mindre uppfödd på ABBA-musik men så är inte fallet för min del. Jag har faktiskt aldrig stått och mimat till ABBA och låtsats vara Agneta eller Frida. När jag tänker efter var nog Carola den första som jag mimade till, iaf vad jag minns. Nej, ABBA är musik som jag upptäckte som vuxen men inte blev den sämre för det. Och efter att ha sett filmen Mamma Mia i somras så har ABBA hittat tillbaka till mina favoriter (fast störst av alla är förstås Bon Jovi, inget kan ändra det :)) och spelas ofta i min ipod, både originalet och soundtracket från filmen. Som sagt härlig musik som gör mig underbart glad och som är medryckande nog att sjunga med i. Dock med tvivelaktigt resultat.

Så vad tyckte jag då om kvällens omgång av Idol? Jag kan bara säga "Kevin, Kevin, Kevin, vilken stjärna". Han känns som en färdig artist i min ögon. Utstrålning, scennärvaro och en underbar röst, vad kan man säga mer. Vilka tror jag hänger löst? Jag tror att det kommer att stå mellan Robin B, han känns lite tråkig tycker jag, och Sepideh , vilket är tråkigt för jag brukar gilla henne men kanske inte kväll. Skulle det inte vara för lillpojken Johans skrikande fans så borde det mest logiska vara att han åker ut för han lyckades verkligen att totaldemolera en så underbar låt som The winner takes it all.

I morgon blir fest, fest, fest!!! Det ska bli så där jättesuperduper kul :) Partypinglor, är ni redo??? Det är jag, om ni inte redan kunde gissa det :). Jag lovar att jag ska kämpa för att nå plats tre, första och andra plats verkar ouppnåeliga och jag säger "Respekt för partyseniorerna, Partypingla nr ett och nr två :)

Socialdemokratisk oundviklig reklam :(

Socialdemokratiskt politisk propaganda. Varför? I hela värden? Har jag fått sådan? Ja, det var min fråga när jag öppnade ytterdörren och såg dagens skörd av post som låg utbrett nedanförr dörrens brevinkast. Bland räkningar och lönebesked (lön i morgon, jippi!!!) upptäckte jag denna propaganda i form av en tidning, Sundsvall aktuellt i politiken, socialdemokraternas nyhetstidning. Tydligen är detta en gruppförsändelse som går ut till alla hushåll i Sundsvall. Så vad klagar jag då för? Alla får den ju, varför skulle jag vara något undantag? Men vad jag undrar över, vad är det egentligen som skiljer denna tidning från all annan reklam som man vanligtvis drabbas av i tid och otid? Vad jag förstår så måste ju trots allt tidningens syfte vara att tala om hur otroligt exemplariska socialdemokraterna tycker sig vara? Tidskriften, eller reklamen eller propagandan eller vad man nu väljer att kalla den för, verkar ju försöka att övertyga oss läsare om hur mycket bra socialdemokraterna har gjort för Sundsvall i sin roll som politisk styrande över staden.  Och givetvis hur otroligt dåligt arbete alliansen gjort i sina försök att styra vårt konungarike och förstås hur mycket bättre en ny socialdemokratisk regering om två år kommer att bli. Och vad är det egentligen om inte helt vanlig simpel reklam? Den vanliga reklamen är precis likadan och försöker övertyga oss om att just den produkt som det görs reklam för är den allra bästa och hur mycket bättre den är än någon konkurrerande produkt. Alltså, i mina ögon är det bara två sidor av samma mynt. Reklam som reklam!

Vart vill jag då komma med mina funderingar, eller klagomål för den som vill? Jo, så här är det. Jag avskyr den reklam man får dagligen i brevinkastet. Jag tycker det är slöseri med resurser och jag blir bara irriterad över all denna mängd av papper som går raka vägen till pappersinsamlingen. Vill jag veta något om en viss produkt så söker jag själv information via annonser i dagstidningen eller oftast på nätet. Det är mitt val. Och detta val förmedlar jag vidare genom en lapp på ytterdörren som vänligen men mycket bestämt undanber alla form av reklam. Visst, det dimper fortfarande ner ett och annat reklamblad i brevinkastet men det är direktreklam med mitt namn och min adress angiven vilket gör den svår att undvika. Däremot har min lilla lapp varit mycket verksam mot all annan reklam. Den som delar ut reklamen har respekterat min önskan och slutat fylla min lägenhet med all denna onödiga reklam. Och tacksam för det är förstås ingen mindre än jag. Men denna socialdemokratiska politiska propaganda kan jag tydligen inte komma undan och det där min irriation har uppstått i detta läge. Varför ska jag påtvingas denna reklam när jag har så tydligt undanbett mig just reklam och som i de kommersiella fallen faktiskt accepteras? Varför kan jag inte slippa politisk reklam? Varför? Det är min fråga. Och detta är för mig en intressant fråga oavsett vilken politisk inriktning man har valt i livet. Snälla politiker, vänligen acceptera mitt val. Låt mig själv fatta beslutet om jag vill ta emot reklam eller inte.

Åh vad jag har varit duktig :)

Känner mig mäkta stolt över mig själv i kväll. Jag har var så otroligt duktig. Vad kan jag då tänkas ha åstadkommit för magnifikt storverk? Säkerligen finns det de av er som inte låter er imponeras till den höga grad som jag hoppas på men bryr jag mig egentligen så mycket om det? Hmm, nej, måste nog svaret bli på den frågan. Huvudsaken är väl trots allt att jag känner mig nöjd och lycklig över det jag lyckats med i kväll. Så vad har jag då egentligen gjort som i mina ögon är så märkvärdet? Jag har bytt däck på bilen, av med sommarn och på med vintern. Det här med däckbyte är något som jag i mer eller mindre hög grad oroar mig för ett halvår innan det måste göras. Jag tycker att det är så jättejobbigt för att inte säga  tungt att fixa med däckbyte och jag skjuter gärna upp det in i det längsta i en falsk tro att jag på något sätt ska hitta en utväg för att slippa detta lidande. Och visst, jag skulle kunna byta däck hos någon däckverkstad, sådana fixar ju det på absolut nolltid. Men, det måste erkännas att jag i detta fall blir lite väl småsnål och inte vill kosta på denna summa. Särskilt som jag faktiskt kan fixa detta alldeles själv. Och i stället för att lägga pengarna på detta, kan jag kanske unna mig något roligare i stället, kanske ännu en handväska :). Vem vet?

Kände idag att jag nog inte skulle skjuta upp detta dagsverk längre. Jag tyckte jag hörde i radion, eller om jag nu läste det på nätet och Aftonbladet,  att det skulle bli sämre väder till helgen och kanske även så att någon snögnutta möjligtvis skulle visa sig. Och vis av erfarenhet (jodå, är faktiskt vis emellanåt) så vet jag att det är inte särskilt trevligt att byta däck i snöslask. Kallt och blött, usch :(. Men idag sken solen och även om temperaturen hade krypit allt närmare nollstrecket så var det ändå möjligt att utföra denna bragd utan att förfrysa till fiskpinne. Och när man väl håller på med arbetet så är det precis som med städning. Man gruvar sig innan och vill bara skjuta upp eländet, men när man väl som bäst håller på är det faktiskt inte så farligt utan det flyter på ganska bra, t o m utan större besvär. Så nu är iaf min älskade lilla bil beredd på vintern, hur det är med mig själv är en helt annan fråga. Vet inte om jag överhuvudtaget kan förbereda mig tillräckligt inför den kommande långa kalla vintern. Hursomhelst vill jag också tacka min kära mor som ställde upp som moraliskt stöd under däckbytet. Min officella anledning till att ha mamma med vid däckbytet är att jag påstår mig behöva hennes guidning och couching för att klara av det hela. Men ska jag vara ärlig så vill jag bara ha lite sällskap och någon att prata med under tiden jag jobbar på. Det blir liksom lite roligare då. Så tack mamma :)

Valplängtan :)

Jag längtar, men är också lite nervös, till dess att lilla valpen ska komma hem. Inte har jag berättat att jag gjorde valprelaterade inköp i helgen? Nu har jag införskaffat en säng, mat- och vattenskål, halsband och koppel till den lille. Nu återstår bara leksaker :)

Jag tänkte ni skulle få se bilderna jag fick idag (eller igår, för att vara exakt) från uppfödaren på två att gullegrisarna :). Håll till godo och njut av bilderna, det gör iaf jag :)
Ensam i mörka korridorer

Dagens timmar på jobbet förflöt i ensamhetens tecken. Mina kollegor hade semester och var på tjänsteresor så vem fanns då kvar i de mörka korridorerna om inte jag. Korridorerna (eller korridoren, vi har bara en) hade förstås inte behövt vara så mörk om jag bara hade tänt lampan. Men det kändes nästan onödigt att tända lampan bara för min egen del och det är ju inte precis som om det var becksvart heller, jag hittade faktiskt utan problem till kopieringsrummet och framför allt till fikarummet. Tyvärr är det så otroligt tråkigt att vara ensam på jobbet. Att inte ha någon att prata med på hela dagen är för mig näst intill olidligt. Visst passar man på att säga några ord till städerskan och postbudet när de dyker upp, men det är inte tillräckligt. Jag vill ha någon att prata mer med. Och visst är det typiskt, de dagar man är ensam så verkar telefonen helt ha övergivet en. Annat var det igår när det var mer livligt på kontoret, då ringde minsann telefonen i ett. Men värst av allt var nog lunchen. Att äta helt ensam var så otroligt tråkigt och jag kände mig minst sagt patetisk. Satt och bläddrade i en inredningstidning vars innehåll vanligtvis brukar ha förmågan att muntra upp mig och få mig att drömma mig bort, men inte idag. Tystnaden i korridoren där utanför lunchrummet var alldeles för kompakt och allt jag tycktes göra var att tycka synd om mig själv. Att det ska vara så tufft att vara ensam på jobbet. Att jag ska vara så beroende av sällskap i mitt arbete. Att jag ska ha så svårt att sitta tyst en hel dag. Och det ska vara jag som privat inte har särskilt svårt med ensamhet, konstigt vid närmare eftertanke. Förhoppningsvis har någon eller några återvänt i morgon och det finns om hopp om livet igen.


Vi hade iaf tur med vädret... eller inte... eller?

Mätt och belåten efter en mycket sen middag sittar jag nu här och lyssnar till hur höststormens klagan slår mot fönsterrutorna och sätter dem i en lätt darring. Trots att jag, som bekant är, inte är så där särskilt överförtjust i hösten kan jag inte låta bli att fascineras och känna en viss njutning av ljudet. En känsla av trygghet når mig när jag sitter här inne i det av tv:n svagt upplysta vardagsrummet och hör stormen vina där ute och vet att den inte har möjlighet att nå mig. Härligt :)

Något oväntat var faktiskt hur pass varmt det var i kväll. När jag kom ut från ett möte i stan i kväll någon gång strax efter halv nio hade jag väntat mig att det skulle vara riktigt kallt, nollgradigt eller där runt om, och jag oroade mig för hur jag skulle ta mig till bilen som stod parkerad på nytorget utan att mer eller mindre frysa ihjäl. Jag var irriterad på mig själv att jag inte tog varmare jacka på mig i morse och att jag glömde mina handskar i bilen. Men döm av min förvåning när jag kom ut och inte möttes av den kalla nattkylan jag hade väntat mig. Vinden som slog mot mitt ansikte kändes ljummen istället för att bita i huden som bara kyla kan. Visst måste man väl ändå säga att vi har haft ganska tur med vädret i höst, det är ju ändå 20 oktober och många år har den första snön redan hunnit visa sig vid denna tid. Tänk om hösten och vintern inte vore värre än så här, vad härligt det skulle vara.Fast det är klart , ett par vita snörika veckor runt julen är nog trots allt att föredra.

Har ni tänkt på en sak? Vad skulle vi svenskar och nordbor prata om om vi inte hade vädret som samtalsämne nummer ett? Skulle vi inte vara ännu mer stela och rädda för kontakt med andra om vi inte kunde bryta den första pinsamma tystnaden med just sådana banala diskussioner som vädrets varande eller inte? Om vi visste att vädret dag efter dag alltid vore soligt och så där härligt varmt skulle vi väl antagligen inte vara så fixerade av just vädret. Men vi kan aldrig vara en stund säker på att morgondagen för med sig sol. Och vi vet att ena halvåret är vi mer eller mindre begravda under snö, is och slask (värst av allt) och en sol som knappt orkar upp över horisonten. Så längtan efter det där speciella vädret får oss att ständigt prata väder. Och tur är väl kanske det, eller vad tror ni :)

Ny fototriss

Förra veckan var det spetsigt som var temat och kanske är klivet till veckans tema, skyltar, inte så långt. Min plan inför denna utmaning var att jag idag skulle ge mig ut och leta reda på några intressanta skyltar att fotografera. Men det blir många gånger inte som man planerar, tyvärr. Kände mig alldeles för risig och oinspirerad idag för att ge mig ut på en fototur. Funderade därför på att hoppa över utmaningen denna vecka men kände mig lite mer inspirerad så här på kvällskvisten (eller egentligen i nattimmen) och började gå i genom mitt fotoarkiv på jakt efter just skyltar.

Oändliga är de foton som jag tagit ute på Åstön så det är bland dessa bilder jag hittar dagens skörd. Åstön är för mig ett underbart smultronställe dit jag ofta åker för att njuta av havet, naturen och lugnet. Håll till godo :)

Fler bilder i fototriss utmaningen kan ni hitta här.
I Skeppshamn hittar man ett Fiskarmuseum.
Fotat i skymningen en vacker höstkväll som jag kommer att bära med mig hela vintern
Åstön är fd militärt område vilket dessa skyltar kan vittna om.


Något är fel med min blogg...

tekniskt iaf. Efter att jag hade publicerat mitt senaste inlägg upptäckte jag några småfel i texten och korrigerade därför dessa. Men efter ny publicering så händer ingenting på min blogg. Snacka om frustrerande. Jag avskyr när det blir stavfel och liknande. Det är skämmigt :). Men jag måste säga att jag tycker att det är ganska ofta och många gånger problem med blogg.se. Är det inte sådana problem som dagens så är det många gånger så att jag överhuvudtaget inte kan logga in, fast jag försöker om och om igen. Givetvis händer detta alltid när inspirationen är som allra högsta och jag vill inget annat än att skriva. Men efter sådana bekymmer måste sägas att inspirationen avtar drastiskt :(. Undrar om man ska byta till något annat än än blogg.se? Har någan annan upplevt likande problem?


Slö, slö, slö...

är nog de ord som beskriver mig allra bäst här och nu i kväll. Tillbringar fredagskvällen uppkrypen i soffans mest nersuttna hörn med gosiga varma filtar runt om mig och bara njuter av att just den där så högt eftertraktade fredagskvällen faktiskt till slut har infunnit sig. Och visst kan man väl ändå tycka att efter fem hela dagars slit och släp i vardagens ekorrhjul så borde man vara fullt berättigad till den denna fredagslathet.  

Kvällens tv-tittande har gått i musikens tecken, som så många andra fredagar tidigare. Först har man genomlidit, nej då så dåligt var det inte, en och en halv timmes Idol 2008. Det finns en och annan av de tävlande som är riktig bra. Favoriten för kvällens tävling blir nog Alice, en jättebra röst utan att det låter minsta lilla surt och det till en låt som passar hennes röst riktigt skapligt. Jag tror däremot att Yazmina kommer att åka ut ikväll. Hon är absolut jättesnygg men vad hjälper det när det känns så tråkigt, både scenframträdandet och röst. Tyvärr. Men sådan är leken, någon ska ut. Vi får väl se om jag får rätt, det vet man aldrig. I väntan på resultatet kollar jag in Singing Bee och kan förstås inte låta låta bli att sjunga med, till grannarnas förskräckelse. Men det får de tåla en fredag som den här :)

Hoppas ni alla har en riktigt härlig fredagkväll och får en underbar dag i morgon :)

Tänd ett ljus och låt det brinna...

låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu men det blir ljusare igen. Vem var det som gjorde den låten? Någon som minns? På något sätt känns det som Niklas Strömstedt var inblandad. Hm, har för mig att de var tre personer som sjöng, kan de har kallat sig Triad? Måste genast googla :). Japp, jag hade rätt. Triad bestod av Niklas Strömstedt, Lasse Lindbom och Janne Bark och det var julen 1987 som Tänd ett ljus var en hit.

Så vad förde mig in på detta spår kan man kanske undra? Helt enkelt att jag varit på ännu ett Partylite ljusparty och införskaffat ännu fler ljus, dock shoppade jag inte lika mycket som förra gången, tack och lov. Nu tror jag nog att jag ska klara mig en riktigt lång stund innan jag införskaffar mer av denna typ av vara. Årets största ljusårstid närmare sig allt mer så ljusen ska nog gå åt, säkert ganska fort också. Har ni förresten tänkt på  att det nästan bara är två månader kvar till jul. Helt otroligt faktiskt, jag som inte riktigt fattat att sommaren är över.

Sitter just nu och gäspar för fylla muggar. Tror faktiskt att jag ska gå och lägga nu, ganska tidigt för ovanlighetens skull. Godnatt och sov gott :)

Hopp om livet :)

Förra veckan vid den här tidpunkten har jag för mig att jag lovprisade Grey's Anatomy och även om jag skulle vilja göra det samma idag så hade jag inte tänkt att göra det. Iaf inte särskilt mycket. Jag måste dock säga att kvällens avsnitt var så, så, så.... ja, det finns inga ord att beskriva hur bra det var. Och det var precis vad jag behövde som tröst en dag som den här. Livet känns så mycket ljusare efter det superavsnittet :)

Idag har jag haft en jättetuff dag och när det var som värst så tänkte jag att i kväll skulle jag skriva av mig allt elände här på bloggen. Jag tänkte helt enkelt dumpa alla skit på er och gå lös på klagomål och bittert tänkande. Men, konstigt nog ska jag inte göra det. Jag har kommit fram till att det är bättre att se dagens negativa händelse som något positivit. Något som kanske blir en positiv förändring i långa loppet. Och vid närmare eftertanke så var det kanske inte så där jättenegativt till att börja med heller utan mer en efterkonstruktion. Nu låter det förstås som något livsavgörande har hänt och jag misstänker att många är nyfikna. Men egentligen är det inget särskilt och faktiskt inget som jag känner behov av att dela med mig. Verkar kanske ogint av mig men... Jag vill bara säga en sak, ni ska inte lägga för mycket vikt i det jag sagt om dagens upplevelse. Gläds istället med mig att jag för ovanlighetens skulle kunnat vända något negativt till postivt. Hädanefter ska detta bli min melodi :)

"Toad has a wicked tounge, senator, just like you". Någon som vet vilken film detta citat kommer ifrån? Efter Grey's Anatomy körde jag igång en dvd-film som bakgrundbrus under tiden jag sitter här och knattrar ner mina svamliga funderingar. Valet av film blev X-men, den första filmen, vilket är en film som faktiskt tillhör en av mina favoriter. Vet inte varför jag är så förtjust i just X-men för vanligtvis är jag inte så där vansinnigt överväldigad över filmer som bygger på serietidningar. Kanske är det så att jag inte förknippar X-men med serietidningar, första gången jag såg denna film hade jag ingen aning om att den byggde på just en serietidning. För att vara helt ärlig måste jag erkänna att jag aldrig tidigare hade hört talas om X-men då. Eller så gillar jag filmen av bara den anledningen att killen som spelar Wolverine, Hugh Jackson, är en riktig läckerbit :) Citatet då? Ja det säger Magneto till den tillfångentagna senatorn när Magnetos skurkaktiga hantlangare Toad slängar ut tungan och drar till sig en ynka fågel och sväljer den med hull och hår (eller fjädrar kanske). Varför nämnde jag förresten citatet? Jo, för att jag jag visste vad Magneto skulle säga ordagrannt innan han sa det :) Tydligen har jag sett filmen en och annan gång.

Dags att sluta för ikväll. Inget mer svammel förrän i morgon. Sov gott och ha en bra torsdag i morgon :)

Idag har Snyggis varit på sin halvårskontroll...

eller som det också heter, 1000-mil service. Som sagt, Snyggis är ju min bil, som ni kanske minns. Eftersom Snyggis är en Flexifuel (etanolbil) så krävs det, iaf om man ska göra som serviceboken säger, att man servar bilen vart tusende mil. Och för mig som kör ca 2000 mil/år så innebär det, som ni alla mattekunniga därute säkerligen räknat ut, två gånger service per år. Tyvärr blir det ju ganska dyrt med två service per år, på förra bilen var det var tvåtusende mil som gällde (men det var förstås en vanlig bensinare). Och givetvis var det ingen som upplyste mig om detta när jag gjorde upp köpet av bilen, utan det kom som en så mindre trevlig överraskning den dag det var dags att hämta dyrgripen. Fast man får väl skylla sig själv antar jag, jag borde förstås ha frågat men inte tänkte jag på det, tyvärr. Jaja, strunt samma, nu är det bara att acceptera fakturm, vad annars. Blev också extra glad i morse när jag insåg att nybilsgarantin var två år och inte ett som jag hade trott, särskilt som jag misstänkte att bilen läckte spolarvätska och oroade mig för vad det kunde tänkas kosta. Nu visade sig att det skulle ha ingått i garantin om det nu verkligen hade varit något fel vilket det visades sig att det inte var. För övrigt så hittade de inga andra fel på bilen utan gjorde bara den vanliga service som för ovanlighetens skull inte var så där oerhört dyr heller, men visst, det räckte till, det gör det väl alltid. Men nu är det bara att tuta och köra alldeles precis som vanligt. Jippi :)

Moderskänslor...

kan tydligen en schimpans hysa för två små föräldralösa tigerungar. Expressen berättar om schimpansen Anjana som har adopterat dessa tigerungar efter att man varit tvungen att separera dessa från sin tigermor. Den biologiska modern började visa ett aggressivt beteende mot sina små nyfödda knytten. Tigerhonan blev stressad av oroligheterna kring orkanen Hanna vilket orsakade den nämnda aggressiviteten. Men nu har i stället de här supergulliga tigerungarna fått en ytterst omtänksam mamma vars moderskänslor för sin adopterade telingar tycks vara lika stark som om de hade varit hennes biologiska. Är det inte underbart hur djur fungerar? De kan uppenbarligen ställa upp som föräldrar till ungar av helt andra arter och känna moderskänslor och kanske stolthet t o m, om nu djur gör det över huvudtaget. När jag läser sådana här solskenshistorier blir jag väldigt rörd och det är nästan så att ögonen tåras. Kan inte förstår varför jag blir rörd. Kanske är det bara så att jag förundras hur underbar djur faktiskt kan vara :)

Det är tydligen inte bara jag...

som har ett stökigt skrivbord på jobbet. Jag kan t o m säga att jag funnit min överman på detta område med hästlängder :). Kolla in bilden jag snubblade över i DN på nobelpristagaren i ekonomi, Paul Krugman. Där ligger jag absolut i lä. Men det är väl i och för sig en intressant bild. Att en av världens genier (för det måste man väl vara om man vinner ett nobelpris i ekonomi) har sådan oordning på skrivbordet och i sitt arbetsrum. Kan man då dra slutsatsen att jag och alla andra slarvpellar är intelligentare än vad vi kanske ger sken av? Man kan ju alltid hoppas, eller hur? Jag ska iaf skriva ut denna artikel och klistra upp den på min anslagstavla på jobbet och så är det upp till alla mina besökare att dra egna slutsatser :)


Favorit stäms

Läste nyss på Aftonbladet att Jon Bon Jovi har blivit stämd för plagiat. Och som ni kanske vet så är jag barnsligt förtjust i Bon Jovi, toppenmusik i mina öron (och nej, ni behöver inte såga mig för att jag gillar Bon Jovi, jag har blivit sågat tillräckligt pga det och bryr mig helt enket inte). Hur som helst, mr Bon Jovi himself har alltså blivit stämd för plagiat och det är inte en liten summa som han stäms för. Musikern Samuel Bartley Steele vill ha 720 000 kronor för varje såld cd och tydligen rör det sig om fyra miljoner sålda exemplar vilket skulle innebära en fantasisumma på hela 2 900 miljardar kronor. Stackars Bon Jovi, det bäst att fansen startar en insamling för att rädda honom och bandet från ruinens brant. Eller kanske inte. Inte ens i ett sådant stämningsbenäget land som USA kan jag väl tro att detta skulle vara möjligt. Jag hoppas faktiskt inte att det är, inte bara för att det är just Bon Jovi utan för att det faktiskt är en helt sjuk stämning med just fantasibelopp. Så vad är då orsaken till stämingen? Jo, Bon Jovis låt "I loves this town" ska tydligen vara en kopia på Steeles låt "(Man I really) loves this team". Själv har jag ingen aning hur det förhåller sig med dessa låter men jag undrar förstås varför någon som skrivit så otroligt bra låtar helt plötsligt skulle plagiera denna. Kan det bara vara så att denna Steele såg en chans att göra stora pengar? Som sagt, jag vet inte, men jag vet iaf en sak. Det är helt sjukt att stämma någon på 2 900 miljarder kronor. Och självklart håller jag tummarna för Bon Jovi, hade någon väntat något annat :)

Ny fotoutmaning

Den här gången är det Cerabus som står för utmaningen. Veckans tema är vatten och till det vill jag bidra med denna bild som får mig att minnas en helt vanlig sommardag under regntyngda moln:
En mycket trevlig söndag...

har jag haft idag. Absolut ingenting att klaga över så idag slipper ni mitt vardagliga jämmer. Skönt, va? Dagen började ute i Birsta där jag stämt möte med en kompis för lite fika. Det var rätt länge sedan vi sist sågs så det fanns ett och annat ämne som krävde uppdatering. Det var givetvis skönt att höra att hon mådde så bra, hon väntar en liten kille om så där en sex veckor. Spännande. Hon såg så där härligt lycklig ut som bara gravida kan göra :).

Måste också berömma mig själv att jag inte shoppade något i Birsta, är trots allt kanske inte allra värsta shopaholicen och det får man ju räkna som goda nyheter, eller hur?

Efter fikat hade jag planerat att ge mig ut i naturen och fotografera lite bilder. Och för ovanligheten skull begav jag mig inte till mitt drömparadis Åstön. Istället styrde jag kosan mot Viksjö. Jag hade väl kanske inte direkt tänkt att åka ända dit men hur det nu var så hamnade jag där slutligen. Stannade till i Stavreviken för lite bilder och svängde senare av ner till Västanåfallet. Efter höstens regnande var det extra mycket vatten i fallet. Västanåfallet är underbart, så har ni vägarna förbi i detta område så rekommenderar jag verkligen att ni tar er dit. Därefter blev det en snabb visit till stugan innan jag sedan svängde Snyggis ut på vägarna igen och hamnade hos morbror och moster. Där hittade jag också en till moster och mamma och Viggo så givetvis blev det en massa surrande, vad annars när man träffar på släkten, ni vet, den där världens bästa släkt som jag har :).

Sammanfattningsvis en mycket trevlig dag med inslag av i stort sett det mesta som gör livet värt att leva. Nu gäller det bara att bevara känslan till i morgon bitti och få den att räcka veckan ut. Jag hoppas inte att det är ett mission impossible :)

Här är ännu en omgång av lite höstbilder. Håll till godo :)


Stavreviken
I närheten av Västanåfallet
Västanåfallet
Trots sen höst och nattfrost har inte alla blommmor gett upp...
...det samma gäller dessa rosor, otroligt
Och bara för att det är just höst, en svamp
Viggo, min valps pappa
Är det här inte ett lustigt fenomen ute på landsbygden?

Fototriss

Har ni aldrig varit in på Fototriss-bloggen ska ni definitivt ta en titt. Varje söndag är det dags för en ny fotoutmaning där man ska presentera tre bilder på ett och samma tema. 

Tema för denna vecka var spetsigt och jag tänkte jag skulle göra ett försök att delta med dessa tre bilder som väcker sköna semesterminnen från dagarna i London i somras och veckan i Kefalonia i september.Tinnar och torn på Tower Bridge är så spetsiga som de kan bli.I Drogarati grottan på Kefalonia ser man massor av spetsar i form av stalaktiter och stalagmiter. En imponerande syn.Utanför Lefkas flockades segelbåtarna och deras segel såg ut som trekantiga spetsar i horisonten.

Ännu en vacker höstdag...fick vi uppleva under lördagen. Visst känns det väl alldeles härligt med de här underbart vackra höstdagarna när solen får höstens magnifika färger att fullständigt stråla? Även en sådan som jag som vanligtvis inte är så där otroligt förtjust i hösten kan inte annat än smälta inför naturens prakt och bara njuta av skönheten. Underbart, härligt, vackert, ja adjektiven tycks inte riktigt räcka till. Kan det tänkas att jag har fel när jag påstår att vi har haft en ovanligt vackar höst med många solskensdagar? Visst har vi haft de där tråkiga dagarna när de regntunga molnen öppnat sina ventiler och låtit regnet skölja sina kalla tårar över oss, men de känns på något sätt färre än soldagarna. Kanske har jag fel och bara låtit intrycken från dagens strålande solskensväder övertyga mig om att det här är vardagen. Ofta är det faktiskt så att det man upplever senast är det man upplever som den enda sanningen. Fast just nu struntar jag fullkomligt i vilket och tycker att hösten har hittills varit ovanligt underbar. Jag vill sluta med att säga att jag är fullt medveten om att jag använder vissa adjektivt kanske lite väl mycket (ordet underbart måste få en hög placering på tio-i-topp-listan över adjektiv som jag ofta använder) men det fullkomligt struntar jag, när det faktiskt är ganska underbart :)
Tänka sig att Homer gör rätt...
Det hade man aldrig kunna gissat att en som Homer Simpson faktiskt kan göra något rätt.

Aftonbladet skriver idag om att Homers "vardagssysslor" många gånger kan vara utmärkta sätt att hantera stressen på. Då är det förstås inte Homers förkärlek till öl och all den tid han tillbringar drickande denna dryck hos Moe som är föredömlig i kampen mot stress. Nej, det är hans förmåga, eller vad man nu kan kalla det, att smita från jobb, ansvar, ja faktiskt allt som kan tänkas vara jobbigt,  som gör att en sådan som Homer inte borde känna sig stressad. Han har insett att familjen måste gå före jobbet, trots att han och Bart ständigt ligger i luven på varandra, och att jobbet inte är det det mest viktigaste i livet. Han har ett socialt liv med en massa upptåg ständigt på gång och trots att han många gånger återfinns sittande i soffan med en kall öl i handen tycks han ha ett ytterst aktivt liv utan för jobbet.

Så det är alltså detta man bör sträva efter. Sluta upp att se jobbet som det absolut viktigaste i livet, jobba inte över utan gå hem till din familj och umgås med dem där därhemma och se till att ha tid för dina vänner och glöm inte heller bort att lära känna nya människor. Och framför allt, se till att ha kul i livet och skratta mycket. Vi har väl alla hört att "ett gott skratt förlänger livet". Då ska se ni att stressen kommer att utgöra en allt mindre del av livet. Åtminstone tror jag det och jag hoppas att jag själv ska kunna leva efter denna devis.

Leve Homer Simpson och hans livsfilosofi!

Här sitter jag...

istället för att gå och lägga mig. Visst, det är fredagkväll, faktiskt har det hunnit bli lördag nu, och jag behöver inte kliva upp så där vardagstidigt heller. Men när jag uppenbarligen är så där jättetrött och har en skalle som verker något mer än lite borde jag egentligen krypa ner under täcket. Helt säkert skulle jag somna innan huvudet nuddat kudden. Varför sitter jag då här? Ja, om jag bara kunde svara på det. Jag orkar helt enkelt inte resa mig ur soffan och ta mig till sovrummet och den sköna sängen. Jag är för trött och det känns som om jag måste ha vuxit fast i soffan, hemska öde. Men går jag inte och lägger mig snart så kommer det att sluta med en sådan där jättelång sovmorgon och hela lördagen blir mer eller mindre bortsoven. Och det är verkligen inget att satsa på måste jag säga. Det blir som om man sover bort livet. Tror jag ska tillåta mig att sova till nio i morgon men sedan måste jag upp så jag får något gjort. Förresten, det finns något värre än jättelång sovmorgon (i och för sig är lång sovmorgon ganska underbart också) och det är om jag nu somnar i soffan framför tv:n för att vakna upp runt fyra-tiden på morgonkvisten. Det är jättejobbigt. För det första är man ganska stel, även om soffan är relativt bekväm är det ingen säng. För det andra har man ett svårt beslut att fatta i det läget, ska jag åter stänga till ögonlocken och fortsätta den sköna sömnen på soffan eller ska jag frysande (brukar oftast vara så i det läget) släpa mig till sovrummet och sängen och känna att den promenaden får mig att ofrivilligt piggna till. Hmm, inget drömläge direkt :) Borde nog försöka avsluta nattens osammanhängande svammel om huruvida (ett fantastiskt ord som används alldeles för sällan, eller hur?) jag ska gå och lägg mig eller inte och istället helt enkelt göra slag i saken och stänga av dumburken och laptop och och bege mig (låter som det är så långt bort och inte bara några meter) till sovrummet för att få min skönhetssömn (och det ska ni veta, den behövs verkligen!).

Innan jag säger tack och adjö för denna gången vill jag bara tipsa om en blogg. Dahlarna är en blogg som handlar om inredning, foto, tårtdekoration mm och som jag faktiskt gillar och brukar kolla till ganska regelbundet. Jag vill bara att ni ska kolla in tårta hon gjort till sin sons 5 ½-årsdag. Tårtan är i form av ett lejon och är läcker. Tänk om man kunde göra något sådant, eller hur? Kom ihåg, kolla in tårtan och känn er avundsjuk på riktig tårtdekorationstalang :).

Efter detta tips säger god natt och trevlig helg :)

Mätt och belåten...

känner jag mig efter allt frossande i godsaker på släktträffen ikväll när vi firade mosters födelsedag. Mat och fikat var underbart gott så jag vill bara passa på att tacka och bocka. Det är alltid roligt att träffa släkten och det blir förstås en massa trevligt prat. Helt klart så måste jag ha den absoluta trevligaste släkten :).

Förresten, jag har upptäckt en låt (som säkerligen resten av världen upptäckte för länge sedan, men jag reagerar uppenbarligen sent) som jag måste säga att jag är fullständigt galen i just nu. Jag kan inte få nog av den. Så otroligt bra låt och vilken härlig röst den tjejen har. Så vilken låt är det så får mig att känna så här? This is your life med Amy MacDonald, suverän. Så stäng av Bon Jovi här på bloggen för en stund (om ni nu inte redan gjort det för att ni är urlessna på Bon Jovi, ska försöka uppdatera ipoden snart) och bara njut av denna låt, det ska iaf jag:

Grey's Anatomy måste bara vara...

världens bästa tv-serie, iaf just nu. Mmm, jag är helt såld och bara njuter varje liten sekund och den evighet som de förbaskade pauserna för reklam varar känns alldeles olidlig. Vad är det då som gör den här serien så där fantastisk? Jo, helt enkelt för att den har allt en bra serie behöver. Snygga människor, härligt galna människor, intriger, romantik, sjukhusmiljö (aldrig fel, hur länge har det inte gått hem för Cityakuten), tragedi, jag säger bara "you name it". Suck, nu måste jag stå ut en hel vecka till nästa gång. Det är nästan så att jag önskar att kommande vecka ska rusa fram så det blir dags för ännu ett avsnitt av Grey's Anatomy. I och för sig ska man väl inte önska att tiden ska rusa fram. För varje vecka, ja för varje timme, minut och sekund som klockan tickar fram blir man tyvärr bara äldre och äldre och det känns kanske inte alla gånger så där riktigt trevligt (även om alternativet inte är att föredra). Så därför väljer jag att inte önska en veckas framfart i marchfart utan väntar tålmodigt dag för dag på nästa episod.

När jag läser igenom vad jag skrev i stycket ovan så inser hur otroligt ytlig jag måste låta. Här står världen och lilla Sverige inför en enorm finanskris och en väntande lågkonjunktur som enligt vissa förväntas bli depression (kan det verkligen vara illa? Lågkonjunktur, visst, men depression, antagligen/förhoppningsvis inte) och jag bara svamlar om något så oväsentligt som en löjlig tv-serie. Tja, vad ska jag säga till mitt försvar? Jag kan iaf säga att jag givetvis är ytterst intresserad av vad som händer just nu och läser det mesta av det jag kommer över. Och visst, vi står just nu inför en mycket osäker framtid. Det är dock därför jag väljer att bortse från detta här i min blogg. Överallt kan man läsa en massa ödesprofetior om krisen och ibland funderar jag om inte medias exponering av den förvärrar lågkonjukturen. Media är duktiga att skrämma upp människor, kanske mer än vad som nödvändigt är. Och människor rädda för sin ekonomiska framtid tenderar att konsumera mindre och minskad konsumtion torde leda till lågkonjunktur. Så därför tänker jag härmed inte fortsätta mina funderingar kring den finansiella krisen. Man vill ju inte bidra till att konjunkturen försämras, eller hur ;). Jag kommer som vanligt att fortsätta med mina ytliga funderingar, det kan ni lita på. Och som ett extra litet bevis på detta måste jag bara säga (något som ni inte har hört tidigare eller hur?): jag längtar tills valpen kommer :)

Absolut idétorka på rubrikfronten

Idag har jag nog allt lite skrivblockad eller något liknande. Det är liksom helt tomt i skallen. Vet inte riktigt vad jag ska dela med mig till er idag. Kanske hade varit bäst att inte skriva någoting alls istället för att svamla runt som jag just nu tycks göra. Jag tror idétorkan kan bero på att jag inte är på mitt allra bästa humör i kväll. Fråga mig inte varför för dagen har varit ganska ok, har jobbat på och skrattat en hel del, ganska precis som vanligt. Men jag blev bara på ett så ruskigt dåligt humör i kväll och jag känner mig ytterst irriterad. Hmm... Vid sådana här tillfällen är det kanske tur att man är singel och lever "all by my self". Jag är ganska säker på att en eventuell sambo hade fått höra ett och annat inte så trevligt ord i kväll.

Kan iaf berätta att jag sågat färginköpet på Rusta. Kände mig inte nöjd med de färger som fanns. Vill nog ha lite färg i vardagsrummet trots allt. Jag är ingen person som trivs med allt för ljusa och neutrala färger. Färg är härligt :). Det är kanske det som är felet i kväll, alldeles för lite färg på väggarna här i vardagsrummet. Eller så är det den fula strukturtapeten och allt jobb med att bli av med den som som spökar. Ja, ja... Nu återstår det att fundera ut vilken färg jag ska ha iaf. Färg, men kanske inte den allra mörkaste. Några förslag? Jag kan berätta att jag en mörk grafitgrå soffa och svartvita fåtöljer och färgen bör förstås matcha dessa eftersom jag inte har några planer på nyinköp (köpte de faktiskt förra året).

Mamma har förresten fått mail från valpens uppfödare idag. Valparna ska tydliga vara jättegulliga (var det verkligen någon som trott något annat?), knubbiga och springer omkring och skäller. Precis som små valpar ska vara. Om ni inte har hört det förr, jag längtar tills det är dags för valpens ankomst. Hoppas Astrid (uppfödaren) skickar fler bilder snart, jag vill ser mer av underverken :)

Jag brukar inte nämna sådana här dåliga nyheter, men eftersom min sinnestämning inte är på topp så kan jag ju lika bra grotta ner mig lite till. Djurgården-Timrå står just nu 2-1. Buhu :(. Kom igen Timrå!

Klumpiga jag...

tyckte det var fint väder idag, och det var nog inte bara jag som tyckte det förstås, och tänkte att jag skulle bege mig ut till Åstön för att fotografera lite fler höstbilder. Om ni inte vet det vid det här laget, Åstön är underbart :). Sagt och gjort, hoppade in i bilen någon gång efter halv fem i eftermiddag och styrde kosan mot just Åstön. Väl framme såg jag en lönn som jag mycket gärna ville fotografera, lönnen är ju så otroligt vacker i sin färgglada höstskrud. Lönnen stod i skogsbrynet och för att ta mig dig var jag tvungen att ta mig upp för, inte så branta men än dock, mossbeklädda klippor eller om nu det bara var lite större stenar. Detta borde ju inte vara något problem, snarare "a piece of cake". Men... inte för Veronica. Ni som känner mig vet att jag många gånger dumdristigt ställer till det för mig, eller hur?. Denna lilla expedition skulle antagligen ha gått alldeles smärtfritt om jag ändå hade haft ett par bättre skor på mig, kanske ett par joggingskor. Men jag kom direkt från jobbet utan minsta lilla ombyte med mig (jag hade inte planerat denna utflykt) och tänkte inte närmare på det där jag gick i mina jobbskor med klack (inte jättehög förstås, men tillräckligt). Så vad hände? Det kan ni kanske gissa. På väg ner från stenen gled jag med skorna på den den fuktiga stenen och mossan och givetvis ramlade jag. Visst har ni hört mig berätta om mina små olyckor tidigare? Jag var helt säker på att jag skulle bryta benet och undrade hur i hela världen jag skulle ta mig från Åstön. Men tur i oturen, det blev inget värre än en lätt stukning som dock värker lite grann just nu, men inte heller mer än jag kan stå ut, tack och lov. Men inspirationen till att fotografera avtog pga fallet och inte hjälpte det heller att det var så förb...  kallt och blåsigt. Det blev inte så många bilder, men några bjuder jag på här iaf, håll till godo :)

På vägen hem stannande jag till på Rusta. Skulle egentligen köpa lite färg (ja, ja, ni behöver inte säga att man inte ska köpa färg på Rusta, jag har hört det förr, men jag har riktigt god erfarenheter av Rustas färg och tänkte ge den en chans till) men kunde inte riktigt bestämma vilken eller vilka färger jag vill ha i vardagsrummet. Men istället hittade jag hundgrejor som lockade. Valptider närmare ju sig om nu någon mot all förmodan skulle ha missat det. Köpte ett liggunderlag att ha i valpens säng (som inte är införskaffad ännu) i en charmig ljus turkos färg samt ett underlag att täcka baksätet i Snyggis. Ni är nog några därute som undrar, vem i hela världen är Snyggis? Jo det ska jag berätta, det är min älskade bil, ni vet den där som blev nedsmutsad förra veckan. Givetvis kommer här en bild på den :)


Snyggis, en gudomlig Volvo C30

Har ni sett något så snygg? Kan aldrig tänka mig det :). En underbar bil kan jag meddela. Låt mig se, vad var det jag köpte på Rusta. Jo, att täcka baksätet. Det verkar funka riktigt bra, nu har jag förstås inte sett det i dagsljus ännu så det kan ju se förskräckligt ut. Men den är svart och inte något stormönstrat monster. Hoppas det blir bra. Bara för att man skaffar hund vill man inte förstöra bilen.

Nu är det slutbloggat för i kväll. Ska försöka gå och knyta mig snart, vore skönt om jag åtminstone kunde somna före tolv i natt. Men först lite från dagens fotoskörd :)


Så var måndag i morgon igen...

Det var ju bara någon sekund sedan jag satt här i soffan och gladde mig över att det var fredag kväll och hela den långa sköna helgen låg framför mig. Och nu är det söndag kväll. Hur kan det komma sig att de två dagarna under helgen går så mycket fortare än två dagar i veckan? Någon som har ett svar? Och visst måste det väl ändå vara så att det är fler måndagar än fredagar på ett år? Något annat kan jag helt enkelt inte tro, framför allt så här på de sista skälvande timmarna på söndag kväll. En ny vecka borde också innebära förhoppningar om att just precis den här veckan ska bli underbar, ja kanske t o m den bästa veckan i ens liv. Inte för att jag direkt förväntar mig något så storslaget, jag har ju inte ens något speciellt inplanerat under veckan. Men kan ju aldrig veta, kanske är det denna vecka som kommer att ändra ens livsbana, kanske tas ett livsavgörande beslut, vem vet. Så därför borde man inte ha måndagångest så här på söndagens småtimmar utan i stället känna förväntan. Men, som Tony Irving skulle säga, just nu är det tyvärr fördel ångest. Förhoppningsvis känns det bättre i morgon kväll när man överlevt veckans första dag.

Igår var jag ut till Birsta och kollade in lite hundprylar. Det närmar sig en vecka i taget innan det är dags att hämta det lilla knyttet. Kollade in en säng till jycken, en sådan som Viggo har. De är kanske inte de allra flashigaste men definitivt funktionsdugliga och lätta att rengöra. Det är förstås en hel del som måste införskaffas innan vovven kommer hem så det är nog bäst att hålla nere min egen shopping och istället satsa pengarna på det här. Förhoppnings kan mamma hitta de halsband som Viggo hade innan han hade vuxit upp och så kan Troy (utan att ha sett valpen ännu är det det namnet som gäller, men man får väl se när man träffar honom om det passar) ärva de efter sin farsa :)

Inget mer bloggning för i kväll, tror jag iaf, vi får väl se. Hoppas att ni får en toppenmåndag och en härlig vecka då kanske just det där speciella inträffar. Jag håller tummarna för er och för mig själv också för den delen :)

Lördag morgon...

och jag är redan vaken. Vaknade strax efter åtta. Skönt att inte sova bort hela lördagen (fast det är ju förstås skönt med lång sovmorgon också). Har precis ätit frukost och sitter och slöslappar (igen!!!) framför tv:n. Hittade en "goding" till serie, iaf minns jag den som det, men jag var i och för sig barn när jag såg den senast och då är nog allt på tv lite bättre. Minns ni serien Knightrider? David Hasselhof (ni vet han från Baywatch) spelar huvudrollen, en polis som blev skjuten och alla tror han är död medan en rik excentriker räddar livet på honom och ger honom ett nytt utseende och namn. Han får också något mer, och det var det jag fascinerades av som en barn, en bil med en massa fantastiska funktioner och som pratar och tycks tänka. En sådan skulle man ha, eller kanske inte, jag vill nog inte byta ut min "Snyggis", inte ens mot en talande bil. Silence is golden :). Hursomhelst, bilen, eller kanske bilens dator, heter K.I.T.T. och kan emellanåt vara ganska uppkäfting. Tja, är Knightrider lika bra som när jag var barn? Antagligen inte måste jag erkänna, lite för mycket
80-tal och David Hasselhof tillhör inte heller direkt mina favoriter. Men jag ska nog kolla in fler avsnitt trots allt, om inte för annat så av sentimentala skäl :)

Nej, nu får det vara slut på tv-tittandet. Någon nytta ska man väl ha av att ha klivit upp tidigare än många andra helger. Ha en trevlig lördag och glöm inte att käka en massa kanelbullar så här på Kanelbullensdag. Kanelbullar, mmm, gott :)

Så är det äntligen fredag :)

Det är så skönt med fredag kväll. Man har hela helgen framför sig och jobbet känns just nu så där behagligt oändligt långt borta. Det blev lite övertid i kväll för att överhuvudtaget få iväg bokslutet så jag har inte varit hemma så där särskilt länge. Sitter nu nerbäddad i soffan och bara njuter. Slötittar lite på tv, först på idol (första gången jag kollar på Idol för i år) och nu är det tydligen Fredag hela veckan.

Hämtade mina nya handväskor ikväll, jag är nöjd. De var riktigt tjusiga.

Blir nog inget mer bloggande just nu, känner mig allt för ofokuserad. Nu ska jag bara slappa och må gott :)

Ha en underbar fredagkväll :)

Ikväll blev jag ledsen...

och besviken när jag efter att ha jobbat över några timmar kom ut från jobbet och märkte hur bilen såg ut. Fast det regnade var bilrutorna täckta med "skit" (inte bokstavligen förstås) och det blev inte bättre av att slå på vindrutetorkarna och spruta på spolarvätska. Fönstren var alldeles strimmiga och det gick inte bort. Ledsen och arg begav jag mig till Statoil för att att försöka torka bort eländet. Visst, lite försvann men mycket blev kvar. Sånt här känns inte roligt när man har en ny bil (köpte den ny i fjol) som jag månadsvis lägger stora belopp på i amortering. Det är så att man vill gråta. Och med tanke på hur rutorna såg ut undrar man ju hur bilens lack egentligen mår. Vad less jag blir! Vilket uselt jobb man har. Dålig lön, tråkiga uppgifter och en miljö som påverkar min älskade lilla bil. Kan det bli värre??? 

Väl hemma på parkeringen (nej, jag bor inte på parkeringen men det gör förstås bilen) tog jag en trasa och försökte gnugga rutorna rena. Vet inte om jag lyckades det var för mörkt att se, men jag får väl se resultatet i morgon bitti. Men gissa om jag kände mig dum med trasan i hand torkande bilrutorna... i regn. Om någon såg mig måste de ha trott att jag var mer eller mindre galen som försökte torka bort regnet allt efter det föll :).

Jag visste inte att man kunde bli så totalt vilsen här i Haga som den tjej jag mötte tidigare i kväll. På väg hem från jobbet stannade jag till vid Konsum i Haga och när jag höll på att låsa bilen kom den här tjejen och frågade om jag kunde hjälpa henne. Artig som man är :) så svarade jag förstås "Visst!". Hennes fråga var hur hon skulle hitta till Sundsvalls centrum. Hon hade tydligen försökt flertalet gånger men bara råkat på skyltar som ledde henne till Härnösand. För er som inte känner till Sundsvall kan jag säga att Haga inte är särskilt långt från centrum. Jag försökte iaf visa henne Hagavägen ner mot Idrottsplatsen och där borde hon ju se att centrum inte är långt borta. Tänkte senare att jag skulle ha visat henne mot motorvägen, men det tänkte jag förstå inte på i det läget. Jag är duktigt på att hitta själv (även utanför Haga) men jag är urusel på att ge vägbeskrivningar. Jag hoppas iaf att hon hittade centrum eller att hon åtminstone hittade någon bättre vägvisare.

Trots eländet med bilen så väntade mig iaf lite roligt när jag kom hem. Jag hade fått en avi från posten att hämta ett paket (älskar paket). Häromdagen hittade jag två snygga handväskor på nätet och kunde inte låta bli att beställa dem. Och nu har de kommit men jag orkade inte ge mig ut i regnrusket för att hämta dem i kväll så det får bli i morgon. Det ska bli spännande att se dem iaf. Jag hoppas att de är lika snygga som på bild. Är jag nöjd med dem så kanske ni får se handväskorna här snart. Förresten, säg inget om väskorna till mamma. Hon får spader då och tycker att jag köper alldeles för många väskor. Men jag kan inte hjälpa det att jag fullkomligt älskar väskor. Andra har sina skor och jag har mina handväskor :). Men som tur är har jag inte bott hemma hos mamma de senaste åren, ok då, för att vara exakt, 15 år och får ju faktiskt göra precis som jag vill utan att mamma behöver få reda på det. Men känner jag mig rätt kommer jag säkerligen att visa mamma handväskorna trots allt, man vill ju dela med sig av sådant man tycker om och förhoppningsvis få en uppmuntrande komplimang till ett väl gjort handväskeinköp.

I kväll kollar jag den nya serien Fringe. Verkar lite knepig men det ska bli spännande att se hur den kommer att ta sig.

Ett ynka litet leende efterlyses

Har ni tänkt på en sak, hur svårt det är att möta människor som saknar humor och som av en och annan anledning tycks helt sakna förmågan att le? En sådan person har jag nu råkat ut för i min omgivning. Jag ler och ler och ler men aldrig eller åtminstone mycket sällan får jag minsta lilla respons. Jag blir så frustrerad. Jag är en person som skämtar och skrattar ofta, det svårt att låta bli helt enkelt. Även i tuffa situationer när stressen kanske tar över sans och förnuft eller när den där extra koncentration erfordras finns det alltid tid för ett skratt och leende för mig. Det är där jag hämtar kraften. Utan denna möjlighet är det svårt, för att inte säga i stort sett omöjligt, att finna inspiration och motivation. När du ler mot någon och allt du möts av är ett tomt och uttryckslöst ansikte är det som att få ett slag i ansiktet. Och vad jag gör jag då kan man fråga sig? Jag ler och skrattar ännu mer för att på något sätt "knäcka" personen i fråga så att jag får responsen jag efterfrågar. Men inte sker det, och jag blir mer och mer nervös och ler, pratar och skrattar ännu mer som ett värsta fån. Och då känner man ju sig riktigt toppen, om ni förstår. Det här känns just nu som ett ganska jobbigt problem eftersom personen i fråga är någon jag är tvungen att träffa bra mycket mer än jag överhuvudtaget skulle vilja. Så vad ska jag göra egentligen? Försöka sluta le och skratta när personen närmar sig? Ja, kanske det, men det blir nog svårt. Det svårt att ändra en så fundamental egenskap hos sig själv. Kom i håg, det är svårt att lära gamla hundar att sitta :)

RSS 2.0