Förberedelser inför...

Londonresan. Åkte ut till Clas Ohlson i Birsta efter jobbet för att skaffa något som behövs inför min resa i sommar. Jag gjorde en stor investering på hela 99 kr. Så vad införskaffades då? Jo, en sådan där reseadapter eller resetransformator eller vad den nu kan tänkas heta. Ni vet en sån där liten grej som gör att jag kan använda mina elektriska prylar i England. En sån där pryl man sätter i det engelska eluttaget för att få min kameraladdare (eller något annan pryl som kräver lite el) att passa. Jättepraktiskt!

På vägen till kassan såg jag också något mer som jag kan tänkas behöva i England. Ett paraply. Är inte de brittiska öarna ökända för sitt regn? Inte för att jag kan påstå att det direkt regnat de tidigare gångerna jag har varit där. Senast var det nog nästan värmerekord. Men man man kan aldrig veta. Fast jag hoppas ju givetvis på det absoluta bästa vädret.

Längtar, längtar...

så tills jag åker till London. Ska bli så oerhört härligt. London är en superduper underbar stad :)

17 juli, hur ska jag stå ut??????????????

Hoppas på sol och värme så man blir distraherad under väntan :)

Semesternedräkningen...

har börjat. Bara fem dagar kvar att jobba innan semestern. Skulle nästan kunna räkna timmarna. Åh, vad härligt det ska bli med semester.

Hemma igen :)

Har tillbringat helgen i stugan. Riktigt härligt och avkopplande. Har kollat in mina "grannar" på verandan. En underbar familj med, vad jag tro, grå flugsnappare. När föräldrarna hämtar käk passar man på och kollar in de fem små underverken. Just nu har de fått lite mer fjun och är alldeles underbara. Föräldrarna måste vara stolta :)

Så nu är man hemma och kollar in tv:n lite. En helt under brittisk komediserie på BBC Prime, The Vicar of Dibley. Har ni inte sett den så se den. Jätteroligt, iaf enligt mig :)


Väntar just nu...

på att en från styrelsen ska komma och besikta min lägenhet i kväll. Det är sagt någon tid så jag vet inte hur länge jag måste vänta innan personen i fråga dyker upp. Och jag avskyr att vänta. Skulle hellre vilja bege mig ut en stund. Men jag måste vänta :(

Vilken tur att jag är så glad i dag då :)

Glad i dag :)

Idag känner jag mig jätteglad och konstigt nog är det helt och hållet jobbrelaterat. Jag fick höra att jag gjort ett bra och genomtänkt jobb. Det känns helt underbart. Det inte ofta under de snart åtta åren på jobbet jag har fått sådan här beröm. Ska försöka njuta av det riktigt länge. Grattis till mig :)

Topplista nr 1

Favoriter bland tv-serier

1. Sex and the City - går just nu på min dvd-spelare, underbar serie med vänskap och mycket annat smått och gott förstås :) Måste absolut knata i väg till bion och se filmen.

2. Grey's anatomy - härliga karaktärer och snygga läkare, perfekt ;)

3. Vänner - även om Kanal fem sänder den om och om igen kan jag aldrig få nog, upptäcker alltid något nytt att skratta åt :D

4. Förhäxad - kanske lite löjligt i mångas ögon med häxor, men jag har fastnat för denna serie (främst de tidigare säsongerna) och inte blir det sämre av Julian McMahon (suck) var med några säsonger.

5. Nip/Tuck - ganska flippad serie måste jag säga, men något speciellt trots allt och inte att förglömma, Julian McMahon, även om han är i slemmigaste laget i denna serie :)


Ny idé, kanske inte revolutionerande :)

Jag är lite smått galen i topplistor, så där för tänkte jag i fortsättning skriva ner en i veckan. Det kommer ämnen om allt mellan himmel och jord. Definitivt inga återkommande teman eller kopplingar. Bara vad som jag just vid tillfället kan tänkas snurra runt i min röriga skalle :)

Kom att tänka på drömmen jag hade i natt...

Jag drömde om min pappa. Kanske många inte tycker är så konstigt, men för mig är det för jag har aldrig gjort det förut (inte som jag kommer ihåg). Mina föräldrar skildes när jag var väldigt liten och jag har inga minnen av min pappa. Jag har alltså inte vuxit upp med honom. Så därför känns drömmen mycket märkligt. Jag minns inte i vilket sammanhang drömmen utspelades sig men han såg ut som på de fotografier som jag sett. Det konstiga är att jag i drömmen la märke till att jag aldrig hörde hans röst. Men förklaringen till det är väl att jag har absolut inga minnen av hans röst. Min pappa dog för nästan tio år sedan.

Inser hur negativ...

jag måste låta. Bara klagomål idag, först på frisören och sedan på restaurangen. Man skulle tro att jag är på dåligt humör. Men så är inte fallet. Allt känns ganska bra faktiskt. Tänker på Londonresan och då är ju allt bra :)


Middag med jobbet

Ikväll blev vi bjudna på middag på Grankotten av chefen. En kombinerad sommarmiddag före semestern samt "lära-känna-nya-chefen-middag". Jag har alltid tyckt att Grankotten varit exklusivt men efter i kväll är jag inte helt säker på det. Allt på menyn var grillat av olika slag, kändes ganska fantasilöst faktiskt. Som varmrätt valde jag grillad laxfjäril, men den var ganska smaklös faktiskt. Den kändes inte ens tillräckligt saltad. Men vad vet jag? Kanske ska det smaka så? Det kanske är "fiiiint". Men jag tycker inte man ska behöva salta på en fisk extra för att den överhuvudtaget ska smaka något. Kan inte påstå att jag var sådär överimponerad av servicen heller. Det var inte mycket folk där men det tog lång tid ändå. Antagligen hade man dragit ner personalstyrkan till den minimala eftersom man inte väntade någon folkstorm.

Klippt var det här!

Idag insåg jag att jag såg riktigt förskräcklig ut i håret och att något måste göras omedelbart åt detta problem. Givetvis hade jag inget frisörbesök inbokat den närmsta tiden (=omgående) och att få en tid idag hos Sax & Kam där jag brukar klippa mig verkade som en omöjlighet. Så vad gör man när man akut behöver klippas. Jo, man loggar in på Självfallets hemsida och kollar om det finns någon ledig tid. Det brukar oftast finnas det och så även idag.  Så dagen och frisyren var räddad. Men om det blev så där jättebra kan jag inte svara på. Jag har bestämt mig för att spara ut håret och det är det väl inte så lätt att ordna någon ny snygg frisyr i det läget. Fast jag kan inte påstå att jag fick så där jättestort förtroende för frisörskan. Hon verkade betydligt mer intresserad av The Hills på MTV än mitt hår eftersom hennes blick hela tiden drogs mot tv-skärmen och det som visades där. Men, jag ska väl inte klaga. Kan ju knappast bli sämre än innan.

Det tråkiga var att hon klippte av ganska mycket. Och visst, det behövdes. Topparna hade blivit så slitna och tunna att det fanns inget val. Men det känns som om all längd jag sparat ut sedan senaste klippningen för 16 veckor sedan är helt borta och det är tråkigt. Är det någon som har några tips på hur man undviker att få så slitna toppar? Borde väl inte färga håret så ofta men jag blir helt tokig när jag ser mina vita hårstrån (fick mina första gråa hårstrån något år innan 30).

En bild på min lilla stuga...

    Mitt lilla krypin på landet. Underbart :)

Världens gulligaste hund!?

Tänkte ni skulle få stifta bekantskap med världens gulligaste, men busigaste, vovve. Låt mig presentar Viggo. Viggo är en pumi, för den som inte vet så är det en ungersk vallhund (vill ni veta mer om pumi läs här). Viggo tror att hela världen är till för honom, han så otroligt glad och sprallig. Men han är också jättegosig när själv vill, och konstigt nog verkar det bli oftare och oftare, vilket förstås är mycket trevligt. Men... det finns förstås också en baksida på allt. Viggo jagar bilar. För varje bil som passerar så tokskäller han och försöker bita dem i däcken. Jättesmart! Han har inte lyckats ta till sig att "bilar är hårda och hundar är mjuka". Promenad med Viggo bland trafik är därför kanske det allra roligast, långt från faktiskt.

Glömde säga att Viggo inte min hund, utan min mammas. Han är mer som en busig lillebror för mig :)

                                             

Renovering badrum

I eftermiddag tog jag ut lite arbetslivstidsförkortning från jobbet och tog mig lite ledigt. Härligt! Den egentligen orsaken var att en kille från Golvettan skulle komma och kolla på mitt badrum för att sedan lämna offert.

Jag har i många år funderat på att renovera badrummet men inte först i år har jag kommit fram till att jag absolut måste göra det. Jag har vissa funderingar på att eventuellt flytta och som badrummet ser ut just nu så känns det inte som en försäljning skulle gå så bra (eller rättare sagt inte ge så mycket som jag skulle önska). Fick tips från en kompis som fixade sina badrum för några år sedan. Den här killen skulle vara jättebra. Så jag kontaktade honom och efter tag (ett ganska långt tag) dök han upp för att göra en bedömning. Verkade som en trevlig och duktigt kille med mycket goda förslag så det kändes riktigt bra. Ända tills jag en dag öppnade ett mail från honom och hittade den offert som han lämnade. Jag fick en smärre chock. Badrummet skulle kosta mig dryga 95 000 kr. Ja, ni läste rätt, 95 000 kr. Det kanske inte låter så mycket för vissa men jag ber er att tänka på att mitt badrum bara är 3,88 kvadratmeter för att vara exakt. Det kändes för mig som alldeles för mycket pengar. Och då ska ni veta att det var exkl vitvaror, badrumsmöbler och ny tvättmaskin som jag också behövde. Kanske är jag naiv? Kanske är det helt enkelt vad det kostar att renovera (kakla) ett litet badrum utan extra lyx? Vad vet jag, men för mig kändes det som ocker! Så nej till offert och inget kaklat badrum.

Istället vände jag mig till Golvettan för att satsa på nya våttapeter. Egentligen kanske inte vad jag hade tänkt mig, men det kan nog bli snyggt ändå. Så ny går jag i väntans tider (nej, jag är inte gravid). Väntan på en ny offert och vad den kan tänkas innebära kostnadsmässigt. Håll tummarna för mig att det blir ett överkomligt pris! Jag återkommer med uppdatering när jag vet.

Sex and the city

Jag bara måste släpa mig i väg för att se Sex and the City. Den filmen måste jag se. TV-serien är en av mina absoluta största favoriter och jag hoppas att filmen är minst lika bra. En liten oro finns förstås att jag ska bli besviken men vissa chanser måste man ta i livet. Hoppas att jag har några kompisar som också vill se filmen. Det är jag dock ganska säker på.

I väntan på att filmbesöket ska bli av ska jag gotta mig med att se serien från starten. Har redan hunnit med några avsnitt och de är lika bra som alltid. Ångrar inte för en sekund att jag införskaffade hela serien. Klok investering.

En liten betraktelse på Hemköp

Idag var jag och handlade lite på Hemköp. Iofs inget kostigt med det. Men jag gjorde en intressant iakttagelse.

I kassan bredvid min var det några äldre damer i rullstol som handlade lite mat med hjälp av antingen släktingar eller vårdpersonal. Absolut inget konstigt eller fascinerande. Men det som var lite kul är att när en av de gamla damerna passerade kassan säger hon plötsligt att hon ville ha två trisslotter. Och det är det som jag tycker är fascinerande. Att trots man är gammal, riktigt gammal, så vill man köpa trisslotter. Man vill känna spänningen när man skrapar lotten och känna sig som en vinnare (åtminstone tills man inser att man inte ens vann 25 kr). Hursomhelst, jag tycker det känns ganska gott inför framtiden och ålderdomen att hoppet uppenbarligen är det sista som dör :)

Börjar bli dags...

att knyta sig nu. Alldeles för sent egentligen. Men jag blev så inspirerad att jag inte kunde slita mig :) Önskar bara att jag kunde fixa till bloggen lite utseendemässigt. Den är fruktansvärt lila, eller är det rosa? Strunt samma, fräschas upp borde den iaf göras. Får ta mig tid och börja knåpa på lite design snart. Eller så kan jag kanske inbilla mig att jag ser världen i ett rosa skimmer :)

Iaf, god natt!

Men det är inte bara London som är underbart...

Förutom Londonresan lär det nog bli en och annan tur till mitt absoluta smultrunsställe.Var, någon kanske undrar? Självklart är det underbara Åstön och Skeppshamn! Se bilderna och njut! Det gör jag :)
LONDON, HERE I COME...

är väl allt jag kan säga just nu. Jag längtar riktigt. Shopping, sightseeing, massor av människor i en internationell miljö, toppen! Nedräkningen har börjat :)

     Nått att se fram emot :)

Efter en stor del av ångest över vad jag ska göra på semestern har jag nu kommit fram till vad som känns som ett toppenbeslut. Även om det är underbart vackert på landet och ett lugn som något från ett paradis så vill jag nog inte tillbringa hela sommaren i stugan (mammas stuga förstås, men jag har iaf ett eget krypin i form av en friggebod på tomten). Efter midsommarhelgen däruppe, som i och för sig var trevlig, kände jag att jag började klättra på väggarna och oron började krypa i mig. Om jag inte klarade tre dagar hur ska jag klara en hel semester???

Så fast jag egentligen absolut inte hade råd så bestämde jag mig sent i går kväll att boka några dagar i London. Närmare bestämt fem dela dagar och fyra nätter. Den 17 juli bär det av.

Det känns som ett riktigt äventyr. Inte för att jag aldrig varit i London tidigare, för det har jag, två gånger 1994 med en kompis och 2006 med min yngsta kusin. Äventyret denna gång består av att åka alldeles ensam till London. Som den ständiga singel jag är har jag tyvärr ingen partner att åka med. Tyvärr har jag inte heller några singelkompisar som kan tänkas vilja följa med. Och mina kompisar har fullt upp med sina respektive under sommaren så något ressällskap går inte att hitta där heller. Men jag förstår definitivt mina kompisar, inte skulle jag vilja resa iväg från min älskling (om jag hade någon vill säga). Då skulle jag enbart vilja resa på en romantisk resa med honom (sluta drömma nu Veronica, och återvänd till verkligheten!).

Så alltså, ensam i London i fem dagar är vad som väntar. Alternativet att sitta hemma och sura känns inte särskilt lockande. Och jag tycker verkligen att det ska bli en jättekul resa. Ett riktigt äventyr faktiskt! Och vem vet, kanske vågar jag komma ur mitt skall och våga prata med främlingar och t o m kanske kan göra nya bekantskaper. Man kan alltid hoppas :)


Tja, vad vill jag då säga denna gången?

Det var ett tag sedan jag senast skrev på min blogg. Jag tappade tyvärr all motivation att fortsätta bloggandet bara någon vecka efter jag hade startat. Det kändes som om jag inte hade något intressant att skriva. Jag kan knappast skryta med att det händer något sådant där jättespännande i mitt liv. Men strunt i samma. Tråkigt eller inte, jag ska ge bloggandet ännu ej chans.

Ett nytt försök...

måste jag väl trots allt göra. Jag kan väl ändå inte ge upp mitt nyfunna bloggintresse bara för att jag uppenbarligen är en teknisk inkompetent... you name it.

Hur värdelös är jag inte jag egentligen...

Skrev precis ett nytt inlägg men lyckades förstås att sopa all världens väg. Så förb... typiskt!!!

RSS 2.0