Förstår inte Darin

Jag har funderat på en sak. Hur kunde Darin välja att göra en cover på Viva La Vida? Missförstå mig inte, det är en jättebra låt så det är inte det som är problemet. Snarare tvärtom faktiskt. Coldplay gör den absolut jättebra, faktiskt en av mina favoritlåtar. Och visst, covers kan många gånger fungera jättebra. Men..., har det inte förflutit extremt kort tid sedan Coldplay låg på listorna med denna låt. Borde det inte gå lite mer tid innan man borstar av någon annans låt? Jag förstår helt enkelt inte. Det måste väl ändå finnas andra sånger som Darin kunde göra. Som sagt, varför???

Högst på önskelista

Som ni får förstår av mitt förra inlägg så är jag just nu helt snöfixerad. Jag vill helt enkelt att det ska snöa. Men i väntan på snön så får jag, och ni där ute, hålla till godo med en pumivalp i snö istället. Bilden togs i december i fjol när jag var ute och fotade för julkort. Snö..., ser det inte härligt ut?
Troy, knappa tre månader, poserar till julkort.

Men nu får det väl ändå räcka!!!

Första advent har nu passerat och julkänslan borde börja infinna sig. Men det är inte så lätt att känna något annat än avsky just nu över huvud taget. Avsky mot det förbaskade vädret som råder just nu. Regn, regn och åter regn. Och inte att förglömma, dimma tjock som ärtsoppa. I morgon är det första december. Bara 24 dagar kvar till julafton. Så här ska väl ändå inte december vara??? Snälla, snälla, snälla, låt det snöa. Och kära vädergudar, om snö är ett omöjligt önskemål, låt det åtminstone sluta regna. Jag ber på mina bara knä och jag misstänker att många är beredda att göra gemensam sak med mig. Låt oss få ett väder som ger oss en mer stämningsfull adventstid.
Please, let it snow!


Tentafredag

Nu är de gjorda, de två tentorna som vi hade i fredags. En tenta i språkriktighet som det inte gick att plugga till och där vi fick använda ord- och språkriktighetsböcker. Jag brukar vara ganska bra på språkriktighet men jag vet ju inte om jag trots det missade en massa. Den andra tentan var i journalistiska metoder. Trots att jag inte pluggat som mycket som jag hade velat (har varit alldels för ofokuserad med tankarna på så mycket annat denna vecka) så tror jag att det finns en rimlig chans att jag faktiskt kan ha klarat den. Hoppas nu bara att känslan inte lurar mig. Vi får inte gå ut på praktik om vi inte har klarat alla moment innan. Men som tur är så ska väl en omtenta hinnas med innan praktiken, om jag nu skulle behöva en sådan.

Det var iaf jätteskönt med en ledig eftermiddag efter tentan. En eftermiddag då jag inte behövde ha dåligt samvete för att jag inte pluggade.

Här hade jag skrivit ett jättelångt inlägg men min knäppa dator lyckades helt få det att försvinna. Sedan datorn omformaterades har mitt tangentbord fått totalt fnatt. Jag sitter och skriver och plötsligt är markören någon helt annanstans än där den borde vara. Och det utan att jag gör något över huvudtaget. Resultatet blir att jag fortsätter skriva på felt rad vilket ofta brukar vara svårt att upptäcka eller, som den här gången, att texten markeras och försvinner. Jag kan säga en sak: JAG TROR JAG BLIR VANSINNIG!!! Är det någon som vet vad som kan ha hänt med min stackars pc.

Nåja, nu tycks jag iaf lyckats ha skrivit vad jag ville, om jag bortser från det jag skrev som försvann. Kanske dags för mig att krypa ner i kojen nu. Mycken står på dagens agenda. Dop, fönstertvätt och bakning av pepparkakor och lussebullar. Sömn behövs nog för att orka med. Så natti natti alla monsterdiggare (varifrån kom det egentligen???)!
Fjolårets inte så vackra lussebullar, men åh så goda. Jag säger så här: Det ska synas att det är hembakt. Och det gör det verkligen :)


Supersöta Amanda

I kväll har jag träffat min allra yngsta släkting för första gången, Amanda, snart tre veckor gammal (eller ung förstås :)). Och hon var ju alldeles gudomligt underbar. Så otroligt söt och liten. Det får mig nästan att vilja ha en likadan själv. Men jag får väl hålla till godo med min lilla hundbäbis :)

I morgon blir det ännu mer bäbis. Jag ska på dop. Det är lilla Olivia som ska döpas, lillasyster till min gudson Albin. Det blir nog trevligt :)
Ett år med Troy

I lördags var det ett år sedan jag fick hem mitt lilla vilddjur. Jag kan inte förstå att Troy inte är samma lilla valp fortfarande. Hur kunde det gå så fort att få en fullvuxen hund? Jag saknar den lilla supersöta valpen. Eller..., kanske inte. Sylvassa valptänder och kisspölar inomhus är inte allt för trevligt när jag tänker efter. Det är nog trots allt lugnare med min slyngelhund och han är ju fortfarande världens allra sötaste vovve.

Men minnena från Troys första kväll här hemma kommer jag alltid bära med mig. Hur han uttröttad somnade på min mage framför tv:n. Vi försökte göra om det konststycket i lördags men det var väl inte fullt lika mysigt. Efter ett par korta minuter fick Troy nog och plötsligt var det hundratals tassar och klor över allt. 
Troy precis hemkommen. En helt ny miljö att upptäcka.
- Men visst är jag fortfarande söt? frågar Troy
En pumi i sin bästa slyngelålder.

Back in business, eller något sådant

Jag är nu tillbaka efter vad som måste vara den  här bloggens absolut längsta paus. Och ni har hört dem för och här kommer de igen, bortförklaringar.

Just nu är det mycket som händer i mitt liv så jag inte haft tid, ork eller inspiration att blogga. Det är inget tråkigt som händer, det är bara det att det tar mycket kraft från mig.

För det första har vi haft två veckor med redaktionsövning på den journalistiska utbildning jag går. För den som undrar kan jag berätta att vi har lekt tidning. En tidningsnummer per vecka har det blivit och vi har även lagt ut nyheter löpande på en sajt. Vi har letat nyheter, intervjuat folk och skrivit artiklar, precis som en journalist på en dagstidning. Och så har vi redigerat hela tidningen, kanske inte med helt lyckat resultat alla gånger :). Men, ett ska sägas, det var en jättekul övning, om än ganska jobbig. Jag var ganska slut flera dagar efteråt och jag misstänker att det kan mina klasskompisar också skriva under på.

Så tillbaka till den stora förändringen. Håll i er nu; jag ska flytta från Sundsvall. Under vårterminen ska vi göra praktik och jag har hamnat i Gävle, tänka sig. Så nu är min lägenhet till salu och första februari går flyttlasset söderut. Det känns lite konstigt och pirrigt, men framför allt kul. För ett år sedan var jag missnöjd med min arbetssituation och nu står jag här, redo att flytta och med en, förhoppningsvis, ny karriär. Det enda som grämer mig lite är varför jag inte gjort det här tidigare. Varför gjorde jag inte slag i saken i stället för att bara gnälla och deppa. Ja, ja, gjort är gjort. Kanske var jag helt enkelt inte redo, vem vet?

Vad som händer efter praktiken vet jag inte. Kanske blir jag kvar i Gävle, kanske går flyttlasset igen. En vacker dag kommer jag säkerligen att återvända till mitt älskade Sundsvall igen. Men jag skulle tro att det dröjer några år.
foto: http://www.flickr.com/photos/woo-hoo/ / CC BY-SA 2.0

Gos med vovve men se upp för vargakäftNicko Ticko Tinn
 

Och Nicko Ticko Tinn och jag,
Vi for till stjärnorna en dag,
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla och jag.

Vi träffade en brylling där,
Han stod i en trumpetaffär,
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla och jag.

Så bytte vi vår stjärnraket,
Och fick en polkagristrumpet,
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla och jag.

Den blåste vi så att det klang,
Och alla blanka stjärnor sprang,
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla
Nicko Ticko Tinn tiralla och jag.

                         (Knut Brodin / Lennart Hellsing)
                         
Bilden med strecket på himlen fick mig att tänka på denna sång. Jag blev helt enkelt tvungen att googla den. Det är evigheter sedan jag sjöng eller ens hörde den. Jag minns att det var min fröken Anna-Lisa i lågstadiet som sjöng den här sången med oss. Och kan ni tänka er, trots alla dessa år som förflutit sedan sist så kan jag fortfarande melodin. Sådant man lär sig som barn finns tydligen kvar för evigt :)

En stund i solen på verandan...

drömmer iaf jag om i sådana här regniga, gråa och trista tider. Förra helgen var mamma och jag upp till stugan och kollade in nya verandan. Stor och härlig, den blir toppen varma och soliga sommardagen. Lite snygga möbler och något stort parasoll blir det rena rama lyxen ;). Åh, vad jag längtar!
demi svartvit

Lite fler bilder från förra helgen efter lite lek med photoshop.
Promenad i svartvitt

Förra helgen var Troy och jag ute och fotograferade lite. Höstbilderna för något inlägg sedan var också från samma tillfälle. Efter som det var en sådan grå och tråkig kändes det rätt att photoshoppa några av bilderna svartvita. Temat för bilderna tycks vara instängd :)
Ett äkta nytillskott

I natt fick vår släkt ett välkommet tillskott. 00.59 föddes en liten flicka som ska heta Amanda. Ett riktigt stort grattis till Karolina och Stefan och all lycka till den nya familjen!


Och vilken farsdagspresent åt Stefan. Den lär nog aldrig någonsin gå att toppa :)

Nu längtar man bara att få se underverket. Bilden jag har fått är alldeles ljuvlig. Vad annat var att vänta? Det är ju faktiskt en bäbis :)

Höstens sista färger

I går förmiddag var Troy och jag ute och gick på en härlig långpromenad. Vädret var långt ifrån det bästa. Men det gjorde på något sätt ingenting. Det var helt enkelt ett väder som passade en allhelgondag.

Hösten tycks gå mot sitt slut. Alla dessa underbara färger som hösten bjuder på försvinner en efter en. Kvar finns bara grått och trist i väntan på vinter och snö. Men lite färg fanns dock fortfarande kvar.

RSS 2.0