Litet oväntat...

att Malena Erman gick direkt till Globen. Svenska folket måste verkligen gilla diskoopera. Tänka sig. Kanske inte direkt min favorit men, men...

Melodifestival igen

Lördag kväll och melodifestival igen. Inte så mycket att säga egentligen. Jag gillade kanske bäst Agnes, Star Pilots och Sarah Dawn Finer. Hoppas inte Thor-Leifs går vidare, är som sagt ingen fan av dansbandsmusik, usch.

Bäst ikväll var iaf Darin och Se på mig. Jag fullständigt älskar den låten och Darin gjorde den riktigt bra. Jag minns när Se på mig var en hit. Jag hade suttit uppe och pluggat till statistiktenta hela natten och vid sex-tiden på morgonen slog jag på radion och då spelades denna låt. Jag gick iväg och skrev tentan med denna låt snurrande i skallen och jag klarade tentan. Tack Se på mig :)

Agnes till Globen och Star Pilots till andra chansen.

Skadad tå är inte kul :(

När partypinglorna gick hem i natt slog jag på tv:n för att kolla en stund (doftljus i sovrummet gjorde det allt för svårt att sova där) men givetvis somnade jag i soffan. Vaknade vid fyra-tiden och insåg att jag nog skulle sova bättre i sovrummet. Nu är det så att jag under min säng förvarar vitrindörrar till bokhyllan i köket. Jag har ännu inte lyckats få dem på plats. Grejen är att när sängen är bäddad är det omöjligt att se var dörrarna är och det är lätt att slå tårna i dem när man går förbi sängen. Det har jag gjort ofta gjort med en trots allt ganska snabbt övergående smärta som resultat. Men inte i morse klockan fyra. Jag smällde i rejält och det gjorde så vansinngt ont. Släpade mig till sängen och fast jag låg ner svimmade jag nästan. Smärtan kom som i attacker och jag mådde fruktansvärt illa. Jag lyckades dock somna och hade väl hoppats att det skulle bli ok. Men så är inte fallet. Jag misstänker starkt att jag har brutit den näst minsta tån. Det är ju så vansinnigt ont. Så fort jag nuddar i tån trängar tårar fram ur ögonen pga smärtan och jag mår illa. Låt mig säga så här, det var inte lätt att gå ut med hunden i morse. Haltande fram och tårar rinnade ner för kinderna kom vi inte särskilt långt.

Jag har nu smörjt in tån med Hirudoid och hoppas att smärtan ska ge med sig. Jag ska nu ut och handla med mamma inför hennes födelsedagskalas i morgon. Undrar hur det ska gå att köra bil, givetvis är det gasfoten? Åh, vad jag tycker synd om mig själv idag. Det är strålande solsken ute och jag kan inte gå ut och gå. Och Troy har en tendens att hoppa och bita på min stackars tå hela tiden. Stackars Veronica :(


En underbar dag

Vilken härlig dag det är idag! Föreläsningen är iställd, solen skiner, det är fredag, jag är på ett strålande humör och partypinglorna ska träffas ikväll. Kan det bli bättre? Knappast. Förutsättningarna för en riktigt suverän dag är verkligen på topp. Allt är bara så underbart! Härligt! Oslagbart! Och där tog ordförrådet slutet min fattar väl vad jag menar gissar jag :)

Hoppas ni alla får en lika bra dag som jag känner att jag kommer att få!

Snälla klasskompisar...

är verkligen bra att ha. Fick precis ett sms om att morgondagens föreläsning är inställd. Informationen fanns på first class men jag hade inte varit in och kollat där idag så jag hade garanterat missat att det var inställd och stressat i väg till föreläsningen helt i onödan. Så därför, tack så jättemycket för sms:et. Det var verkligen jättesnällt :)

Att det inte är någon föreläsning i morgon känns verkligen bra. Det ger mig en chans att läsa i kapp i helgen, tack och lov. Det känns så välbehövligt :)

Yes, yes, yes

Timrå IK gick vidare till slutspel trots förslust ikväll mot Brynäs. Jippi!!! Sorry Partypinglan, det blev slutspel trots allt :)
Och inget slutspel för Modo, tänka sig. Känns nästan som en extra bonus ;)

Go Timrå!!!

Mera böcker

Igår köpte jag fem böcker för knappa 400 kr. Idag hämtade jag ut min beställda kurslitteratur. Tre relativt tunna böcker kostade mig 788 kr. Fruktansvärt måste jag säga. Och inte kommer dessa böcker ge mig samma avkoppling som reafynden. Snarare tvärtom. Jag älskar böcker men i detta fall är det lite tveksamt. Säkerligen är det nyttiga böcker, men jag säger bara 788 kr. Suck, stön och pust vad det svider i plånboken :(

En liten kommentar till förra inlägget

Som ni kanske ser så gillar jag spänning och deckare av alla de slag. Ja, jag vet det är inte särskilt kulturellt med sådan litteratur, iaf inte i kulturelitens ögon. Men... tror ni jag bryr mig? Inte ett skvatt! Även om man förstås skulle kunna tror det i och med detta inlägg. Men jag vill bara klargöra min ståndpunkt. Läser gör jag för att koppla av och det är inget så avkopplande som att försvinna in i deckarens invecklade intriger. Att försöka lista ut vem mördaren är (det är betjänsten, eller hur?) innan författaren gör det är som ett pussel. Spänning, uppskattas av Veronica. Och Veronica struntar i den "fina" boksmaken. Den överlåter jag till de kultursnobbiga elitisterna :). Så det så!

Fynd på bokrean

Igår blev det en tur på bokrean. Jag kunde helt enkelt inte inte motstå eller vänta tills idag som planerat var. Och tyvärr, det blev betydligt fler böcker än planerat. Så kan det gå när inte haspen är på, eller något sådant :)
Följande böcker införskaffades iaf:

 Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Jag brukar egentligen inte vara så där särskilt förtjust Läckberg men Tyskungen tyckte jag var riktigt bra så därför har jag förhoppningar på att denna bok också ska vara bra

 Fienden av Lee Child. Har under vintern läst en massa böcker om den stenhårda fd militärpolisen Jack Reacher. Ganska våldsamma böcker och stackars Reacher tycks kunna ta hur mycket stryk som helst. Men trots våldet ganska bra böcker, lite så där svåra att lägga ifrån sig när man börjat läsa.

 Samlarna av David Baldacci. Andra boken om Kamelklubben i Washington DC (den förra hette just Kamelklubben). Kamelklubbens uppdrag är att ta reda på vad som verkligen sker bakom de dörrar som stängs om Amerikas ledande män (hämtat direkt från bokens baksida). Den första boken var jättebra, även den en sådan där som är omöjlig att sluta innan den är färdigläst.

 Vägen till Stormakt - Vasaättens krig av Claes-Göran Isacson. Jag gillar historia och Vasaätten är alltid spännande. Jag hoppas att det är bra skriven bok.

 Handväskor av Anna Johanson. Rena rama drömmen för handväskälskare. Jag ska sitta dreglande och titta på alla dessa underbara handväskor och drömma om de jag inte har råd att köpa. Ögongodis helt enkelt. Härligt! Och ett riktigt fynd också, bara 29 kr på Åhléns :)


Dagens inköp

Idag är lönedagen och genast ska pengarna spenderas. En tur till Ikea gjorde plånboken några ett antal hundralappar tunnare. Det som införskaffades var en snurrstol som nu har hittat sin plats i vardagsrummets enda tomma hörn. Det gäller att utnyttja varenda liten millimeter :) Hur som helst så blev det en Skruvsta snurrfåtölj med klädsel Kottla vit. Den har tidigare kostat 1295 kr men nu bara 695 kr. A real bargain och sådana kan jag inte motstå :). Fåtöljen blir perfekt i hörnet eftersom den inte är så stor. Nu ska jag bara hitta en bättre passande kudde ha ha i stolen än den jag tillfälligt placerat där. Jag behöver en smalare kudde i något svartaktigt tyg.

Ny gruppgift att lösa

Idag började en ny delkurs i min termin av studier. Nu är det Organisation och Kommunikation som gäller. Verkar verkligen jättespännande. Jag har tidigare läst organisationsteori under min ekonomiutbildning samt organisationspsykologi och det är verkligen ämnen som jag uppskattar. Jag hoppas och tror att organisationsteorier ur ett kommunikationsperspektiv ska vara minst lika intressant. Och jag kan förstås inte låta bli att hoppas att jag ska få nytta av mina tidigare studier inom organisationsområdet.

Hur som helst (har ni märkt att jag gillar att använda de tre orden?) så har vi fått en ny gruppuppgift. Vi ska under fem veckor bygga upp en organisation för ett fiktivt företag. Vi blev tilldelade en resebyrå så nu gäller det att omvärldsspana på just resebyråer för att få lite hum om hur sådana bolag kan tänkas vara uppbyggda. Jag tycker detta verkar vara en jättekul uppgift och jag hoppas att vi ska få till en bra resultat. Det gäller att satsa högt, eller hur? :)

Läsa bör man...

I morgon börjar bokrean. Förut var det en av årets bästa dagar när bokrean drog igång. Jag köpte massor med böcker. Jag gick runt på alla bokhandlar i stan och kom ut med en påse full med böcker från varje ställe. Det var helt enkelt en underbar dag. Men de senaste åren, kanske så mycket som fem år, har samma känsla inte infunnit sig. Visst har jag köpt böcker på de senaste årens bokrea men inte i samma mängd och utan den där speciella känsla av bara bokkärlek (finns det något sådant?). Jag vet inte riktigt varför samma känsla inte har infunnit sig. Jag är ju egentligen lika galen i böcker nu som tidigare, böcker är livet. Men det är bara något som saknas. Kan det vara så att det är sämre böcker som reas? Kanske, möjligtvis. Nu tycks alla böcker vara speciellt upptryckta för just detta fenomen och det är samma böcker oavsett vilken affär man hamnar i. Men jag tror också att det beror på att jag köper ganska mycket böcker under övriga delar av året. Jag tillhör den skara som faktiskt är mest förtjust i pocketböcker. Man kan ständigt bära med sig en pocketbok i handväskan för att ta tillvara eventuell extra tid som kan tänkas erbjudas och man kan köpa dem i stort sett överallt. Just det att jag köper mycket böcker gör ju att många av de böcker som reas ut har jag redan läst och äger i pocketform. Alltså mindre fynd att göra på rean.

Säkerligen kommer jag dock att svänga förbi bokrean någon dag. Antagligen inte i morgon men kanske på onsdag. Och lika säkert kommer jag också att komma hem med en påse böcker även om det inte är i den mängd som tidigare. Men någon läsning av reafynden lär det väl inte bli. Det är nog bäst att jag nu för tiden koncentrerar mig på studielitteraturen. Andra böcker får vänta till sommaren, kanske :)

Oscarsgalan

Jag har föreläsning efter lunch i morgon så jag har jag möjlighet att kolla lite på Oscarsgalan utan att bli supertrött i morgon. Är mest intresserad av att se alla snygga klänningar. Själva galan brukar vara ganska lång och tråkig. Men än så länge kommer kändisarna i på röda mattan så jag stannar uppe ett tag till :)

Celebert besök

I lördags fick Troy och jag ett mycket celebert besök. Troys pappa, Viggo, hälsade på oss en hel dag. Vi roade honom med en lång promenad med vissa inslag av anfall från Troys sida, kanske dock inte så välkommet från Viggos sida. Här hemma flöt dock besöket på som en som dans. Inga bråk utan bara snälla vovvar och tacksam för det var väl jag :)

Lite bilder blev det iaf från besöket :)
Viggo, en stilig och mycket stolt (iaf ibland) far
Troy, respekterar sin far (ibland)
Hahaha,  pappa är så rolig att man inte kan låta bli att gapskratta.
Om man blundar kanske den där förgrymmade ungen försvinner, för alltid.
Kom då pappa, vi kan hitta på en massa kul bus här inne. Skynda dig och kom innan matte ser vad vi håller på med.
Är vi inte stiliga så säg?
Har ni hört den där om... hahaha... jättekul.
Åh, vad föräldrar kan vara pinsamma.
Lite kurragömma. Här hittar aldrig farsan en liten pumivalp.
Men Troy då, det är väl inget gömställe. Pappa ser dig.
Va?! Hur det möjligt? En liten pumivalp hade ju gömt sig så väl.
Vad ska vi göra nu då pappa? Kan vi inte hitta på något kul?
En liten pumivalp har tagit makten över tv. Synd bara att man är så trött.

Fototriss

Så var det söndag igen och dags för fototriss. Det är inte klokt vad veckorna rusar iväg. Hur som helst, veckans tema är "fel sak på fel plats". Ett svårt tema måste jag säga men jag gör ett försök. Håll till godo :)

Fler bilder på veckans tema hittar ni som vanligt just precis här:
Fågelungar i en hållare tänkt för blommor måste väl kvalificera sig in som fel sak på fel plats. För andra året i rad fick vi följa denna fågelfamiljs födelse, uppväxt och avsked på nära håll. Jag hoppas vi får samma besökare till sommaren.
Glasögon på skor på klippa, fotat strax innan semestern ifjol på smultrunstället Åstön (var annars?). Kommer ihåg att jag kallade bilden "ekonom på semester" :). Glasögonen är väl ändå fel sak på fel plats, eller?
Ett vikingaskepp i ett grön hav, det kan väl inte vara rätt? Jo, kanske till det här fototrisstemat :)

Ännu en kommentar...

Molly Sandéns låt var faktiskt inte så tokig heller. Ju mer man hör låten desto bättre blir den. En riktig härlig ballad. Och Molly har förstås en jättebra röst och härlig utstrålning. Och hon ser faktiskt ut som den 16-åring hon faktiskt är och inte som Amy Diamond som ser ut som en 12-åring trots sina 17 år.

Jag måste säga en sak, BWO var en riktig besvikelse i år. Jag brukar alltid gilla dem men vilken urtråkig och deprimerande låt :(

Fast...

jag måste erkänna att EMD:s låt fäster mer och mer. En väldigt trallvänlig refräng. Ok, den duger och den gick ju vidare iaf.

Melodifestivaldags igen

Nu har alla låtar spelats igenom i veckans delfinal av melodifestivalen och tyvärr, jag kan inte säga att jag har någon favorit ikväll. Det kändes som ett tråkigt startfält helt enkelt. Hoppas på bättre låtar nästa vecka istället :)


Helgen sista plugguppdatering

Jag är trött. Nja, egentligen inte direkt trött och sömning. Snarare känns det som jag befinner mig i min egen lilla värld. Jag har varit vaken hela natten och jobbat med hemtentan. Jag måste väl erkänna att jag inte har jobbat hela natten, dock varit vaken. Inspirationen tryter under dygnets mörkaste timmar och jag tog långa och många pauser. Men nu är jag iaf redo att lämna in uppgiften. Fast så säker på att jag har gjort rätt är jag inte. Snarare tvärtom. Jag räknar kallt med att kuggas och få göra omtenta. Framför allt var det en uppgift som jag inte för några pengar i världen kunde komma på en vettig lösning till. Så där försvann väl tio poäng rakt av. Men jag har minsta lilla tur (please, please, please) så kanske jag kan skrapa ihop något poäng trots allt. Håll alla tummar ni har för att det går vägen på den frågan och självklart på övriga frågor också. Det behöver jag.

Nu ska jag åka till skolan och lämna in tentan. Känns konstigt att inte kunna maila tentan. Kanske är det en kostnadsfråga för Mittuniversitetet, det kostar att skriva ut alla inmailade uppgifter.

Gissa vad jag ska göra efteråt? Just det, sova.


Ett stor förlåt till er allihopa

Jag vill bara säga att jag vet att jag varit väldigt tjatig på sista tiden. Det är skola, plugg och inlämningsuppgifter i vart och varannan inlägg. Det måste vara urtrist att läsa. Det skulle iaf jag tycka.

Orsaken är förstås att det har varit mycket fokus på just skola för mig den här månaden. Det är nytt för mig och det tar tid att vänja sig vid att börja plugga igen. Så därför är det just det här som mest snurrat runt i min skalle en längre tid och jag har förstås vräkt ur mig allt här på bloggen. Tyvärr.

Jag kan inte lova att jag aldrig mer ska skriva om min studier här på bloggen för då skulle jag ljuga rejält och jag har för mig att det är fult att ljuga. Och så ljuger jag så otroligt dåligt så det är bäst att hålla sig till sanningen. Men jag ska lovar att skriva om annat också. Förhoppningsvis får jag tid över till annat nu när jag kan glömma jobbet och fokusera på skolan. Det vore väl allt bra trist om att plugga var det enda man gjorde. Vi får väl se vad det blir. Känner iaf att jag börjar bli väldigt osammanhängande nu så det är väl bäst jag slutar skriva och återgår till, vad då? Ja just det, pluggandet :)


Lugnet och effektiviteten har infunnit sig...

... tack och lov. Har precis avklarat en av uppgifterna och det känns nu betydligt bättre än tidigare. Om jag uppfattat uppgiften rätt och om jag svarat rätt är ju förstås en helt annan fråga. Men jag har iaf skrivit ett svar som jag tycker mig kunna lämna in. Belönar mig själv nu med en kort surfpaus innan jag går vidare med nästa uppgift. Det kommer helt klart bli en nattmangling i kväll men just nu är jag iaf helt lugn. Det kommer att gå bra. Jag kommer hinna klart i tid.


Hjälp och panik! Panik och hjälp!

I morgon kl 12 är det inlämning av hemtenta. Och jag har inte ens kommit halvvägs i skrivandet. Hur ska det här gå??? Helst av allt skulle jag just nu vilja skita i allt och ta omtentan istället. Men det är ju egentligen bra dumt. Om jag bara sätter mig ner och låter fingrarna dansa över tangentbord har jag iaf en teoretiskt chans, om än minimal, att klara mig. Egentligen avskyr jag hemtentor. Salstentor är bättre. Visst man pluggar som en galning och sedan i förtvivlan försöker komma ihåg vad man har läst. Fördelen är dock att om jag inte kan en fråga så har jag oftast ett hum om den och kan svamla mig till några poäng. På en hemtenta måste jag hitta svaret i en bok och källhänvisa till rätt sida. Svamlandet fungerar liksom inte, jag måste veta exakt. Pust, suck och stön. Vad allt är jobbigt just nu. Visserligen är jag en människa som många gånger jobbar allra bäst med kniven mot strupen men ikväll... I kväll tycks inte ens det fungera. Mer i sista minuten kan man fakistkt inte vara. Och jag som hade lovat mig själv att inte plugga på detta sättet den här gången. Jag är alldeles för gammal för det här.

Skärpning nu Veronica. Gå nu in i köket och slå dig ner i vid köksbordet och leta reda på svaren i litteraturen och fyll tentamens sidor med text som är din allra största talang (svammel, vill säga) :). Kom igen! Du kan klara det här. Du vet att du är duktigt och du vet att du gillar tidspress. Kom igen Veronica!  Kämpa!

Nu är jag färdigpeppad och det är dag att ta ett djupt andetag och hugga tag i slitgörat. Det ska gå!!!

Dags att fira

Nu har det äntligen hänt. Varenda en av Troys valphuggisar har äntligen lossnat. Jippi! Vilken smärta man har fått utstått för dessa små vampyrtänder. Ni skulle sett Troys besvikna min i morse när han bet mig och inte fick fick den vanliga skrikande reaktionen från mig. Han så ut som han hade förlorat sitt absoluta största nöje :)

Tv, tv, tv...

är det som gäller i kväll (igen). Onsdagar ser ut att bli bra tv-kväll framöver. Favoritserien nummer ett har kört igång igen. Vilken? Det måste ni väl ändå veta vid det här laget. Ja, naturligtvis, det är ju Grey's Anatomy. Den serien är helt enkelt för bra. Längtar redan till nästa onsdag.

I väntan på nästa onsdag får jag väl hålla till godo med Dirty Sexy Money som går just nu. Pengar och intriger, ni vet :)
Bild lånad från kanal5.se

Min egen lilla rävboa

Troy är lustig. När jag sitter och pluggar i soffan hoppar han upp på soffans ryggstöd och lägger sig sedan mot min nacke och låter sitt huvud falla ner över min axel. Ungeför som en sådan där förskräcklig rävboa som fina damer använde förr i tiden. Men min rävboa är inte förskräcklig snarare tvärtom. Troy är jättebusig och är ytterst kreativ för att hitta på sådant han inte får göra. Men där däremellan kan han vara världens goaste liten hund. Hur många gånger har han inte självmant krupit upp i famnen på mig för en liten tupplur. Livlig ja, men knähund :)

Förresten, Troy har nu bara en av sina babyhuggisar kvar. Två av dem försvann i  dag. En lyckades jag hitta men alla andra tänder han tappar misstänker jag att han sväljer. Mattes lilla hundbäbis håller på att bli stor :(

Gäsp

Hur gör man för att hålla sig pigg och alert när man pluggar? När man jobbade sprang man och kopierade eller pratade med kollegor när tröttheten smög på och på så sätt piggnade till. Men här hemma är det bara Troy och jag. Jag har varit ut med Troy så frisk luft har jag fått. Jag har käkat grekisk sallad till lunch. Jag har pratat i telefon. Jag har surfat runt lite. Men absolut inget tycks hjälpa. Någon som har något knep? Hur lyckas man hålla ögonlocken öppna när man sitter och läser kurslitteraturen???

Somliga pluggar medan vissa latar sig


Slö i kvadrat

Har aningens dåligt samvete just nu. Jag hade planerat att plugga in lite kurslitteratur i kväll för att underlätta jobbet med hemtentan i morgon, men... gissa vad? Näpp, det gjorde jag inte. Har suttit, eller rättare sagt halvlegat och nedhasad i soffan och slökollat på tv och läst bloggar hela kvällen. Kul förstås, men inte särskilt produktivt. Ja, ja gjort är gjort och kommer aldrig igen. Var det inte så man sa som barn? I morgon är en annan dag, som Christer Björkman sjöng om i melodifestivalen för en herrans många år sedan :)

Efter denna ansträngande kväll ska jag nu bara kolla färdigt på Coupling och sedan gå och knyta mig. God natt allihopa och gäsp, gäsp.
Utmaning antagen

Jag lockades av att göra utmaningen jag hittade hos Fyra rum och en alkov. Mitt namn börjar på V och därför ska svaren på frågorna också börja på V.

1. Vad heter du?: Veronica

2. Ett ord på fyra bokstäver:  Valp

3. Flicknamn: Victoria, man måste ju variera sig och inte säga Veronica varje gång :)

4. Pojknamn: Viggo, Troys pappa

5. Yrke: Vaktmästare

6. Färg: Violett

7. Klädesplagg: Vapenrock, inget jag direkt kan säga att jag brukar ha på mig :)

8. Mat: Våfflor, är det inte våffeldagen snart?

9. Sak i badrummet: Vattenledning

10. Plats/stad: Venedig, dit skulle jag gärna åka

11. En orsak att vara sen: Vägarbete, är aldrig bra om man är ute i sista minuten

12. Något man skriker: Va???

13. Film: V for Vendetta

14. Något man dricker: Vin förstås, rött eller vitt, välj själv

15. Band: the Verve har jag för mig att det var något band som hette (bortser från the:et)

16. Djur: Vessla

17. Gatunamn: Västergatan, oväntat?

18. Bil: Volvo C30, givetvis :)

19. Sång: Veronica av Cornelis Vreeswijk, vad annars :)

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Vattenpolo, visst katten är man fler än en deltagare där?

Skulle någon mot all förmodan vilja anta utmaningen så känn er utmanade!


I don't feel well with wella

Idag tänkte jag färga håret, utväxten började bli så där en halv meter eller något sådant :). Jag hade för några veckor sedan köpt hem Wella Viva och letade fram den för att bli snygg i håret (!?). Om jag blev snygg eller inte får jag återkomma med senare för jag har ännu inte tvättat ur färgen. Jag vill istället klaga på de där förb... plasthandskarna. Ja, jag vet att jag har ganska stora händer, vad annat är att vänta när man är så pass lång som jag är. Men jag har faktiskt inte heller extremstora händer. Men de där medföljande hanskarna måste vara för pygméer men pygméer med jättelånga fingrar. Kan man inte göra bättre handskar? Jag förstår att det är en kostnadsfråga, med bättre handskar lär väl priset på färgen gå upp. Men de här handskarna var riktigt katastrofala. Visst, de flesta handskar brukar väl inte vara så där jättebra, men långt ifrån så här dåliga. Jag kan säga en sak, jag kommer aldrig köpa köpa Wella Viva igen. Handskar som är för små och som går sönder är faktiskt inte acceptabelt. Det tycks som om jag får gå med röd handflata i höger hand hela dagen för färgen vill inte gå bort hur än jag gnuggar. Det är väl bara att hoppas att jag inte behöver ta någon i hand idag.

Laga mat med Mr T

Kommer ni ihåg Mr T? Ni vet den där biffiga killen som spelade Sylvester Stallones tuffa motståndare i Rocky III och B.A. Baracus i tv-serien A-team. Är ni födda under 80-talet eller senare så lär väl ni väl inte göra det men vi övriga kanske minns honom. Jag måste erkänna att jag inte har en aning om vad denna kille över huvudtaget har gjort sedan 80-talet. Antagligen inte särskilt mycket eller kanske mer korrekt, inget som nått massorna här i Sverige. Men idag fick jag syn på honom i tv:n igen. Jag slog på tv:n för att få lite sällskap när jag åt frukost (de flesta måltider intas faktiskt framför tv:n) och döm av min förvåning när jag såg just den nämnde Mr T delta i tv-shop (eller var det nu heter). Han försökte bidraga till att vi alla skulle köpa en Flavorwave Oven Turbo, en absolut fantastisk ugn som får maten klar på nolltid och näst intill fettfritt. Imponerande, eller vad tycker ni? Jag kastade mig förstås direkt över telefonen för att beställa, INTE.

Jag vet inte om jag tycker att Mr T är så där särskilt förtroendeingivande. Vad vet han egentligen om matlagning? Kanske en massa, vad vet jag, men han ger iaf inte det intrycket. Nu skulle jag förstås inte köpa ugnen vilken kändis som än var med. Men man tycker lite synd om skådespelare som måste sälja sig själva och ställa upp i något dylikt. Jag kan bara vara vad Mr T själv sa i A-team, "I pity the fool".

Veckans fototriss

Dags igen, veckans höjdpunkt i bloggvärlden, iaf enligt mig :). Det är alltid spännande att se vad veckans tema kan tänkas bli.

Den här gången är det omgång 33 i fototriss och därför är tydligen temat den vecka just triss. Det blir alltså triss i triss. För att förtydliga lite så ska det alltså var tre tydliga saker av något i varje bild. Hängde ni med?

Vill ni ser fler triss i triss så hittar ni dem som vanligt absolut precis här.

Här kommer mitt bidrag till veckans fototriss. Håll till godo :)
Från min resa till Kefalonia i Grekland i höstas. Om jag inte minns helt fel så återfinns denna triss på Ithaka. Vad är det, ni kanske undrar? Tja, det undrar jag med. Kan man tro att det är någon slags gammal försvarsmur? Kanske. Om någon vet, berätta gärna för mig. Annars använd fantasin, det gör jag iaf :)
Tre underbara rosenknoppar. Denna rosenbuske var liten och klen men blommade från tidig sommar till sen höst när inte mycket annat stod i blom.
Än en gång återvänder till mitt smultrunställe Åstön. Denna gång i Skeppshamn inte allt för långt från Skeppshamns kapell. Och som ser ni ser, triss i träd eller är det kanske buskar?

En härlig stund i solen

I morse när jag vaknade var det ett absolut strålande väder. Solen sken och himlen var helt klarblå utan minsta lilla moln på himlen. Och för ovanlighetens skulle var det riktigt "varmt" också, runt minus fem grader bara. Troy och jag tog kameran med oss och begav oss ut på en långpromenad före frukost. Det var absolut härligt ute. Solen värmde faktiskt och trots denna mängd med snö som vi har här hos så kan man ana att det verkligen går mot våren. Solen, ack du ljuva sol :),

Jag tog en massa bilder och jag tänkte jag skulle dela med mig till er med hela drös av dessa. Håll till godo :)
Ett stycke nybadad hund

Härom dagen fick sig Troy ett välbehövligt bad eller egentligen en dusch. Här är två bilder på Troy, en direkt efter duschen och en när pälsen torkat.Har ni sett hur en stackars liten pumivalp ser ut??? Vad har en helt oskyldig valp gjort för att förtjäna denna behandling? Så här kan man ju inte visa sig bland folk och fä.
Det blev väl inte så tokigt när väl en liten pumivalp torkat. Matte påstår att jag behöver en klippning. Undrar vad det är? Är det något gott???

Resultatet avslöjat

Så vet vi nu hur det gick i melodifestivalen. Den första att gå vidare är H.E.A.T. Ju mer man lyssnar på den desto bättre tycks den bli. Och jag är ju faktiskt lite av rocktjej (även om jag gillar pop också).

Det tråkiga för mig är att mina favoritet självklart möttes i samma duell. Och bara en kan ju vinna. Men det finns ju iaf andra chansen. Och visst blev det Måns Zelmerlöw som gick vidare. Som väntat faktiskt :)

Melodifestivaldags igen :)

Så sitter man här igen och kollar in melodifestivalen. Och jag har hittat mina favoriter. Inte oväntat Måns Zelmerlöw men betydligt mer oväntat, Lili & Susie. Jättebra låtar båda två som jag känner att jag vill börja tralla på genast, och det är schlager för mig :)

Vi får väl se hur det går för favoriterna :)

Dags för skönhetssömn

Nu ska jag faktiskt säga god natt. Jag är jättetrött och har haft ont i huvudet hela dagen. Ska bli härligt att sova. Troy, matte vill ha sovmorgon i morgon bitti så låt bli pipleksakerna!

Hoppas på en härlig lördag i morgon. Vad det innebär vet jag ännu inte men jag skulle förstås behöva komma igång med den individuella hemtentan. Fast jag vill inte göra tenta hela dagen. Man måste väl få vara lite ledig också, eller hur?

Hursomhelt, god natt på er allihopa och ha en riktigt trevlig lördag i morgon. Natti Natti :)

Fredag den 13:e

Är ni vidskepliga? Det är inte jag, eller... Jo, det är jag val kanske trots allt. Jag lägger aldrig nycklar direkt på ett bord, jag går aldrig under stegar och jag säger tvi, tvi, tvi när en svart katt springer över vägen. Så antagligen är jag lite vidskeplig trots allt. Men det kan ju faktiskt finnas andra orsaker till mitt beteende. Jag kanske helt enkelt inte vill skada bordet med nycklarna. Och jag är ju väldigt lång så det är ju lite opraktiskt att gå under en stege, jag slår ju huvudet tillräckligt ofta ändå. Katten då? Alla vet väl det här laget att jag har hund och helt klart måste jag förstås vara mer hundvän än kattvän och då är det väl naturligt att spotta när man ser en katt, eller? Ja, döm själv vad ni tror jag är. Vidskeplig? Svar, kanske  eller kanske inte. Ja, ja, nog svamlat i detta ämne.

Trots fredag den 13:e inga olyckor iaf. Hoppas ni har haft samma tur idag :)

Stackars Troy...

har nog ont i sin lilla mun. Han håller på att tappa sin mjölktänder samtidigt som nya tänder skjuter upp. Han luktar blod i munnen av alla lösa tänder och han är inte så där jättepigg att äta heller. Det gör väl ont att tugga antar jag. Han får lite fil i stället för att få något i sig och kanske lindra smärtan. Men annars är han jättepigg och biter precis som vanligt, trots tandproblem

Dagens rapport från skolvärlden :)

Idag var det deadline för inlämning av pm nummer två samt ytterligare en muntlig presentation. Kanske gick dagens presentation något bättre än förra gången, jag tror faktiskt jag pratade något långsammare idag, men bara något. Nu återstår bara att vänta och se vad det blir för betyg på de två inlämninguppgifterna. I morgon får vi också reda den individuella hemtentans uppgift. Vi har en vecka på oss innan inlämning. Jag hoppas verkligen jag kan få till denna hemtenta bra. Jag behöver ett bra resultat på den som kompensation till de andra uppgifterna som jag misstänker hade kunnat gjorts bättre.

Varför är du så korkad Veronica???

Sitt inte inte i soffan och surfa runt på bloggar! Gå och lägg dig Veronica! Du är ju så trött och måste upp i tid i morgon för att hinna färdigt det sista på uppgiften. Hör du vad jag säger, gå och lägg dig nu genast! Bums i säng!

Ja, Veronica, jag ska gå och lägga mig. Jag ska bara...    :)

Nej, jag har inte flera personligheter. Jag är bara så trött men orkar inte gå och lägga mig. Men nu sover jag nästan så bästa att lyda mig själv :)

Gott natt på er allihopa!

Bort med allt störande ljud!?

Till sist stod jag inte ut med grannens musik och begav mig ut för att leta upp ett apotek. Tanken var förstås att införskaffa hörselproppar, trots min avsky mot sådana. Men väl hemma igen, så verkar det äntligen ha tystat, tack och lov. Så någon nytta fick jag förstås inte av hörselpropparna. Jag hoppas inte att jag någonsin får nytta av dem men skulle det trots allt bli så är jag åtminstone förberedd och slipper bli så irriterad. Nu ska här pluggas. Inget mer att skylla på :)


Grannar, håll käften!!!

Snälla grannar, dra ner på ljudet på stereon!!! Visst, kalla mig gnällkärring men jag tror inte att jag står ut just nu. Här ska man försöka plugga och så tvingas man lyssna till detta oljud. Försök er själv att koncentrera er på att läsa en forskningsrapport på engelska när ljudet strålar igenom väggen så att man tror att det är ens egna stereo som står på. Irritationen får snart mitt huvud att sprängas. Och inte vågar man klaga heller för då får man väl höra att Troy inte är knäpptyst alla gånger (han skäller när det ringer på dörren). Vad gör jag? Hade jag haft öronproppar hade jag använt dem (fast jag avskyr sådana, särskilt när man måste använda dem i sitt eget hem) men nu har jag inte det. Jag kan inte heller flytta in i ett annat rum för jag är beroende av internet och bredbandsuppkopplingen har jag här i detta rum (varför kunde jag inte få det trådlösa bredbandet att fundera???). 

Trodde nyss att grannen sänkt ljudet men det var nog enbart ett önsketänke för nu är det samma infernum igen. Hör att grannens hund en trappa ner inte uppskattar ljudet heller för han tycks sjunga med. Till på köpet låter det nu som om någon spikar uppe på vinden. Ska det vara helt omöjligt att plugga hemma??? Ska jag måste tillbringa tiden på biblioteket?

Nu är det Magnus Uggla som spelas. Tänk er själva! Och med en skällande hund (inte Troy) som sjunger överstämman. Hitta lugn, hitta lugn, hitta lugn. Finns inga grannar, finns inga grannar, finns inga grannar. Knäpptyst, man kan höra en nål som faller. Måste hitta lugnet i allt oljud.

Vilsen?

Läste i Aftonbladet om tjejen som hamnade på fel resmål och i fel land. Brittiska Samantha Lazzaris, 33, skulle till Costa Rico och trodde att hon faktiskt kommit dit också tills hon satt i taxin efter flygresan. Då blev hon upplyst om att hon faktiskt inte var i Costa Rico utan att hon hade kommit i Puerto Rico. Taskig miss, eller hur? Tänk er själv hur man skulle känna i den situationen. Vad skulle man göra? Vart skulle man ta vägen? Visst, allt går att lösa, iaf med lite pengar, men nog skullle man väl allt ha varit aningens, om inte mer förstås, nervig. Men nu när det inte hänt en själv kan faktiskt inte låta bli att skratta. Det är faktiskt ganska komiskt. Något man kanske oroar sig för att det ska hända men som inte händer, iaf tills nu.

Hur gick det till då? Jo, misstaget låg hos resebyrån. I stället för att knappa in koden för San José (Costa Rico) knappades San Juan (Puerto Rico) in. Lite dumdristigt kan man kanske tycka att stackars Samanta handlade. Varför inte kolla uppgifterna på beställningen? Det gör alltid jag innan en resa, många gånger eftersom min fasa alltid ha varit att missa flyget eller hamna på fel destination. Man kan ju också tycka att hon tidigare än i taxin borde insett vart hon var på väg. Det brukar faktiskt stå destination vid gaten innan påstigning på planet. Och hade det inte hjälpt tycker man att hon borde åtminstone förstått det när hon satt på planet. På alla flighter jag åka med brukar trots allt piloten välkomna passagerarna ombord på flighten till X. Ja, ja, om inte annat fick stackars Samantha en dyr läropeng. Alltid kolla en extra gång :)

No more trouble

Äntligen är "back on track". Nu är jag övertygad om att vi ska lyckas få ihop pm:et. Och det kan vi enbart tacka humorn för :)

Nu har vi gjort kväll och jag allt jag vill och tänker göra är att koppla av och slappa framför tv:n. I feel great :)
Som ni ser har jag språkmässigt blivit inspirerad av alla vetenskapliga artiklar på engelska :)

Tv, tv, tv är det som gäller nu!!!

Trubbel

Idag har vi jobbat med att få till vårt pm. Tyvärr har det inte gått särskilt bra :(. Vi tycks helt inte få till någon start. Läget är ganska förtvivlat med tanke på att vi ska lämna in det på torsdag eftermiddag. Suck och stön, pest och pina, hur ska det här gå???

Just nu har vi en paus i eländet men vi ska snart starta igen. Kom igen Veronica, skärpning!!! Du kan bättre än så här! Fokus!

Jag måste tro att vi kan få ihop uppgiften. Jag tror. Jag vet.

Brittisk humor, alltid bäst

Har alldeles precis kollat på en alldeles fantastikt rolig brittisk komediserie, Coupling. Har ni inte sett den har ni verkligen missat något. Vet vad det är för serie så kolla in BBC här. Se denna relationskomedi och skratta och njut. Brittisk humor, me like :)
Bild lånad från BBC

Hitchcock feeling

Idag när jag kom hem och Troy och jag klev ur bilen fick vi se något märkligt, nästan kusligt. Hela himlen ovanför oss var fylld med svarta fåglar, usch. Det inte bra för någon som jag som lider av fågelskräck, inte extrem skräck men än dock. Jag har ingen aningen vad det var för fåglar för de var för högt upp och jag är verkligen ingen fågelkännare heller. Men de var som sagt svarta och mindre än en kråka. På tal om kråkor så verkade de bli väldigt oroliga för den här fågelskocken. Kråkarna flög närmare marken än fågelskocken och kraxade för fulla näbbar. Undrar vad fågelskocken var ute efter? Hade de kanske sett någon godbit? Kände de sig möjligtvis hotade? Vem vet vad en fågel av okänd ras tycker och tänker. Efter en kort stund flög de uppåt för backen och försvann ur mitt synfält. Och tur var väl det. Jag bara väntade att hela skocken skulle upptäcka mig och dyka ner på mig.


Ögonlocken faller ner

Att det kan vara så sövande att leta vetenskapliga artiklar om kommunikationsproblem! Det hade jag aldrig trott (fast det borde jag naturligtvis förstått). Det hade nog varit lättare att hålla sig vaken om jag bara kunde hitta några RELEVANTA VETENSKAPLIGA ARTIKLAR!!! Vad less jag känner mig just nu.

Fast man kan iaf lyssna på lustiga diskussioner på folk i närheten. Det är inte så att jag direkt lyssnar, hur konstigt det än låter så är jag faktiskt ganska koncentrerad på min uppgift, men vissa saker kan man inte låta bli att höra. Som följande som yttrades högt och ljudligt av grabbgänget i arbetsrummet brevid, "du kan bara vara homofob om du har varit kär i en kille". Fråga mig inte vad diskussionen i övrigt handlade om för det hörde jag inte, tyvärr :).

Plugghästen i biblioteket

Nu är det dags att hugga tag i nästa pm. Ett avklarat och ett med deadline torsdag denna vecka. Suck, det är tufft att vara stundent. Kommer inte ihåg att det var så här förra gången. Tyckte jag mest kollade in en massa såpor dagarna igenom förra studieomgången men sådant har jag inte tid med nu för tiden. Fast tid för att blogga tycks jag iaf ha. Kanske är jag mer studieinspirerad denna gång och verkligen satsar eller så är det bara så att jag blivit äldre och det är svårare att fatta. För att inte föda min åldersnoja väljer jag förstås att tro att det är inspirationens låga som har tänts i mitt stilla sinne.

Förresten, har ni märkt att det har blivit fler blogginlägg per dag den senaste tiden? Det är inte så att jag har så mycket mer att skriva om men när jag duktigt pluggat på belönar jag mig själv med små bloggpauser. Blogga = roligt!!!


Jag överlevde...

förmiddagens presentation av pm:et. Tack och lov får jag lov att säga. Men det var nära ska ni veta :). Nej då, det gick väl trots allt ganska skapligt, jag har iaf gjort betydligt värre presentationer genom åren. Problemet var bara att jag kände mig så osäker på det vi har skrivet och inte blev det bättre av att lyssna på alla de andras presentationer. Men,men... vad kan man annat göra än att köra på. Gör man inte det blir man ju definitivt kuggad och det är iaf bättre att försöka än att ge upp på en gång. Så jag körde på och det fort. Ett säkert nervositetstecken är att ju mer nervig jag är desto fortare pratar jag och då ska ni vet att jag pratar jättefort även när jag är lugn som en filbunke. Ser ni presentationen framför er? :)

Tekniskt geni...

kan man kanske inte kalla mig, men om jag lyckas installera min all-in-one skrivare jag köpte från några veckor sedan känner jag mig iaf nöjd. Det hade förstås varit lättare om min cd-enhet på datorn hade fungerat. Men nej då. Nu försöker jag ladda ner drivrutinerna från HP och jag hoppas att det fungerar!!!

Färdig

Så var äntligen pm nummer ett färdigskrivet. Jag säger som Gert Fylking: Äntligen! Det var verkligen i sista minuten för i morgon förmiddag är det inlämningsdags och muntlig redovisning. Om vi fattat uppgiften rätt eller inte återstår förstås att se men vi har iaf gjort så gott vi kunnat. Det blir jag som själv får stå för den muntliga redovisningen i morgon. Min studiekollega har pga av snöovädret vissa svårigheter att ta sig från Jämtland. I morse var jag riktigt kaxig och tyckte att självklart kommer jag att klara presentationen. Just nu är det inte lika självklart och antagligen ännu mindre självklart imorgon. Det är inte roligt med presentationer även om jag trots genom åren fått större erfarenhet. Blir jag tillräckligt nervig börjar knäna att skaka. Som tur är brukar ingen annan märka det iaf. Men håll tummarna för mig imorgon mellan 10-12 så vore jag tacksam :)

Men nu får det väl ändå räcka!!!

Snö, snö, snö. Räcker det inte nu? Snälla, snälla, snälla Moder Natur, vi har förstått att du kan framkalla snö, men tycker du inte att du har visat din förmåga länge nog? Kan du inte visa oss några av dina andra talanger? Du kan väl rensa upp himlen så den underbara solen får möjlighet att sprida sina strålar över oss, vrida upp värmen åtskilliga steg och låt snön smälta undan så våren får en chans. Det här kan väl ändå inte vara för mycket begärt? Snälla, snälla, snälla.

Ny fototriss

Så var det söndag och vad väntar då om inte en ny fototriss. Kul!

Den här veckan är temat för fototrissen doft/lukt, väldoftande så väl som illaluktande. Och eftersom jag förknippar doft/lukt till stor del med naturen (om jag nu inte känner för att fotografera en parfymflaska :)) så blir där jag hittar min inspiration idag. Jag förknippar inte vintern så starkt med någon speciell doft så därför gör jag en djupdykning och hittar tre doftbilder i arkivet. Håll till godo :)

Som vanligt hittar ni fler bilder på temat här.
Jag älskar havet. Jag älskar doften från havet och det lugn som alltid infinner sig när jag tittar ut över det. Den här bilden är tagen i en av vikarna på Åstön, mitt smultrunställe nummer ett. Jag minns så väl när jag tog denna bild och den känsla jag hade när jag satt där på en klippa en ljummen kväll i augusti, kände doften från havet och såg skymningen falla allt eftersom.
Den doft som möter en efter ett stilla
sommarregn är underbar. Efter en varm och solig dag får regnet luften att kännas så behaglig och lätt att andas in och det luktar så underbart gott.
Lukten, för jag kan inte säga doften, av svamp är ett tydligt tecken på att hösten är i antågande eller, som på bilden, redan ett faktum. Hösten är vacker, otroligt vacker, men ingen favorit för mig.

Nu vet vi resultatet...

från första omgången av melodifestivalen. Så vad tycker jag då? Jo, Petra Mede skötte sig väl någorlunda väl medan hennes klädombyten var helt fantastiska. Vilka snygga klänningar! Mina favoriter gick iaf direkt vidare. Alcazar vill säga. Jag hade inte tänkt att rösta men när Alcazar stod mot Scotts i duellen kände jag bara att jag var tvungen att rösta. Även om Scotts och deras låt inte var allt för pjoskig så är jag är jag ganska allergisk mot allt som har med dansband att göra, tyvärr. Och eftersom jag misstänker att Scotts är ganska populära i dansbandskretsar och att de skulle få många röster därför, kändes det nödvändigt att kosta på en ringning på Alcazar. Jag är faktiskt också ganska förtjust i den andra låten som gick vidare, Emilias. Den känns ovanligt ovanlig och det känns riktigt fräscht! Så heja, heja Alcazar och Emilia!

Melodifestivalen...

är det som gäller ikväll. Jag kan väl kanske inte säga att jag direkt längt efter fenomenet men jag kan inte heller låta bli att titta på melodifestivalen. Jag hoppas det är bra låtar med och att vi slipper alla töntlåtar. Om några timmar vet vi hur låtarna låter, om Petra Mede är en bra programmeledare och om melodifestivalen blir en succé eller inte.

Skräckens färd ner

Jag sitter just nu och slökollar lite på alpina VM från Val-d'Isère. Det är just nu herrarna störtlopp som gäller och även om det egentligen inte lockar så där jättemycket (det finns ju inga direkta svenska medaljhopp) så kan jag inte låta bli att stanna upp och fascinerat vända blicken mot tevens bild där åkare efter åkare kastar sig nerför den branta backen. Jag kan bara säga en sak, hur törs de egentligen? Man kan se i teve att backen är jättebrant men antagligen är den många gånger värre än vad vad man överhuvudtaget kan tro. Hur gör de egentligen för att kunna klara av ett störtloppsåk? Hur hittar man modet att kasta sig ut för stupet? Och samtidigt kunna styra? Hur stark är egentligen en störtloppsåkare i benen? Det måste ju krävas en enorm benstyrka för att klara av att hålla spåret i kurvorna och i den hastigheten. Att hålla emot centrifugalkraften med den farten och den branten känns omöjligt. Men tydligen inte, majoriteten tar ju sig faktiskt fort ner.

Hur som helst, en fascinerande sport för en höjdrädd urusel skidåkare. Man kan helt enkelt inte göra annat än just fascineras.

Grå, grå, grå...

eller möjligtvis vit, vit, vit är färgen på himlen idag. Något blåttt kan överhuvudtaget inte anas. Det snöar lätt och man kan höra traktorer och snöslungor i färd med att få undan den snö som föll i natt.

I natt innan jag gick och la mig öpnade jag balkongdörren och lyssnade på absolut ingenting alls. Vanligtvis kan man alltid höra ett och annat ljud nerifrån stan eller åtminstone enstaka bilar på motorvägen. Men i natt absolut ingenting. Det var så lugnt och stilla, som om alla ljud blivit väl inbäddade och därför dämpats. Och kanske var det så också. Den nyfallna lätta kallsnön isolerade kanske alla ljud och vi fick den spöklika tysta natten. Fast natten var på intet sätt skrämmande, snarare tvärtom. Jag fick en känsla av att Sundsvall och dess invånare kunde sova tryggt denna natt skyddade av nyfallen snö. Jag hoppas att så faktiskt var fallet.


Let's dance och fredag kväll

Som vanligt en fredag kväll så kollar jag in Let's Dance och njuter av den inkommande helgkänslan. Även om jag inte sliter på ett jobb just nu så är fredag kväll lika underbart som vanligt. Och det är ju faktiskt inte så att jag bara slappar veckan igenom. Jag är ju en seriöst studerande student nu för tiden så här slappas inte. Jag har faktiskt också pluggat under reklampauserna till Let's Dance. Det ni!

Vad gäller Let's Dance så är min gissning att det blir George Scott som åker ut. Han kanske inte är den allra sämsta i kväll men jag tror inte att han som person riktigt når ut genom rutan. Kanske känner inte folk George Scott tillräckligt och därför väljer bort honom. Men vi får väl se om jag får rätt eller inte.Uppdatering: Resultatet är nu klart och jag hade fel. George Scott var inte ens ett av de två paren sist kvar. Kul för honom! Bye bye Hasse Aro med partner!


Att distrahera en hund

Vad tro ni, kan man distrahera en hund från att låta bli att skälla på alla levande varelser han ser? För just nu är det problemet med Troy när jag är ute och går med honom. Han är en liten räddhare och tidigare har han "bara" morrat när vi mött någon, människa eller hund. Men, nu har han förstås börjat skälla också. Och jag försöker förstås få honom att låta bli men jag misstänker att jag inte har hittat det rätta tonläget i min röst för jag kan inte påstå att han bryr sig så där särskilt mycket. Men nu funderar jag på att distrahera honom när vi möter någon. Jag testade idag med en pipboll och inte blev det sämre iaf. Problemet var bara att bollen blev stenhård i den låga temperaturen och jag orkade nästan inte trycka ihop den. Men nu har jag införskaffat en lite mjukare pipboll så förhoppningsvis ska det iaf fungera. Hur det går med själva distraheringen återstår väl att se.

Det är ingen som har några bra hunduppfostringstips? Dela gärna med er i så fall.

Flitens lampa lyser eller något sådant

Idag pluggar jag helt på egen hand. Det är faktiskt skönt att få möjlighet att göra det även om jag kanske saknar att ha någon att prata med. Men jag har ju Troy förstås :). Det som står på dagens planering är att ta sig igenom lite kurslitteratur och skriva ihop en sammanfattande analys till första pm:et. Jag ska också bege mig till biblioteket för att försöka hitta några vetenskapliga artiklar till nästa pm. Det vore toppen om jag kunde komma igång med det pm:et i helgen så jag kan känna att vi är på banan på måndag. Tiden är knapp tills detta pm ska lämnas in.

Troy har varit så mysigt söt och go här på förmiddagen. Jag satt uppkrupen i soffan under ett varmt täcke läsande om kommunikation när han kröp upp i famnen och somnade. Mysigt! Tyvärr varade det inte allt för länge. Nu är han i gång och busar och ljuden som kommer från sovrummet låter inte bra. Bäst jag går och kollar vad han gör för rackartyg.

Shoppingtur till Ikea

Idag behövde jag ett litet avbrott i studierna för att rensa huvudet lite och framför allt få bukt med huvudvärken jag dragits med hela dagen. Och då lockade förstås lite shopping.

Efter att jag slängde ut julgranen (eller egentligen bar upp den och pyntet på vinden) fick jag utrymme över i vardagsrummet som jag tänkte göra till en mysig läshörna. Jag tänkte att det skulle vara skönt att sitta och läsa studielitteraturen där i stället för vid köksbordet eller i soffan. Jag har en rottingfåtölj som jag köpte för några sedan på Ikea (tror inte att Ikea säljer den längre) som faktiskt är oväntat bekväm och den står i hörnet som jag planerar för. Jag har delvis redan nu några hyllor med prydnassaker i hörnet men jag skulle vilja ha några till. I mina ögon krävs det lite böcker för att göra en läshörna riktigt mysig. Överhuvudtaget så tycker jag om böcker och bokhyllor i ett hem. För mig är böcker en stor del av ett hems själ. Böcker är helt enkelt livet. Så det blir alltså två nya hyllor för lite böcker. Och hyllorna ska få lite färg. Och färgen blir förstås min absoluta älsklingsfärg just nu, grön. Jag är helt tokig i grön just nu, kanske är det för att jag längtar efter våren. Men som alla vet, grönt är skönt :)

En liten rund matta, även den i grönt, blev det att ha under stolen för att inte få fler repor i parketten än jag redan har. Och så en kudde att ha i fåtöljen för att den ska bli riktigt bekväm. Kudden ska sedan klädas i ett snyggt grönt (jag sa ju att jag är galen i grönt) tyg som köpte för några veckor sedan.

Nu är planerna lagda och "ingredienserna" inköpta så nu återstår det bara att komma igång och genomföra. Egentligen inte riktigt min grej. Det är mycket roligare att tänka ut idéer, planera och förbereda. Jag skulle behöva ha någon som utförde mina planer. "Jag har en plan" men ingen Jönsson liga :)Dagens inköp på Ikea (med undantag av fåtöljen)

Nu skäms jag!!!

Photoshop fungerar igen. För att vara helt ärlig så har det fungerat hela tiden, det var som sagt jag som fick hjärnsläpp. Jag vågar knappt erkänna vad gjorde för fel för det är så otroligt löjligt. Jag försökte skriva med vit text på vit bakgrund. Strecket jag pratade om visade bara var jag var på arket när jag skrev texten. Till slut upptäckte jag mitt dumma misstag, ändrade till svart text och vips var allt som det skulle vara. Är det möjligt att känna sig mer dum än jag gör just nu??? Skulle inte tro det :)

Nu mina kära medbloggare slipper ni fundera på vad felet kan tänkas vara. Men tack så mycket för de kommentarer jag fick :)


Photoshophjälp!!!

Nu behöver jag hjälp! Jag tror jag blir tokig på photoshop. Jag måste göra något fel men jag tycks att fått hjärnsläpp och vet inte vad. Jag ska skriva lite text i en bild men när jag trycker på textikonen, precis som jag brukar göra, blir det bara streck oberoende av vilket teckensnitt eller storlek jag väljer. Jag blir bara inte av med strecket. Vad är det jag gör för fel??? Snälla, ni som kan photoshop hjälp mig innan jag blir helt vansinnig :(

Onsdag, torsdag eller möjligen fredag???

Idag har jag haft en torsdagsfeeling hela dagen. Jag vet att det är onsdag men jag tycks inte riktigt fatta det trots allt. Det bara känns som torsdag. Det är inte så att jag desperat längtar efter fredag och helg (även om det förstås aldrig är fel)och därför hoppas på att det är torsdag, för jag trivs verkligt bra med att plugga. Jag är helt enkel nöjd med livet för närvarande. Men det känns ändå bara som torsdag. Så kan det vara ibland. Det här blir alltså en vecka utan onsdag men med två torsdagar i stället :)

Duktiga jag :)

Nu känner jag mig jätteduktigt. Jag har städat nu på förmiddagen. Vad skönt det känns när det är gjort. Och jämfört med hur det såg ut innan så är det supersnygg nu :). I kväll ska jag bara njuta av att det är städat istället för att bara sitta och titta på eländet och få dåligt samvete. Härligt.

Snart kommer min studiekollega hit och då ska vi fortsätta med pm-skrivandet. Skönt att få vara hemma en hel dag med Troy.


Kallt, kallt, kallt

Jag fryser. Mina händer och fötter är som isbitar. Hutter,hutter. Jag vet att det egentligen är ganska varmt här hemma men vad hjälper det. Har man frusit hela dagen så är det på något sätt svårt att tina upp. Och frusit har jag verkligen. Det är jättekallt och drar från fönstren i skolans bibliotek. Vilken tur att vi ska plugga här hemma hos mig i morgon. Förhoppningsvis slipper jag frysa då. Jag vet att jag gnällig, det är väl bara att klä på sig fler lager med kläder och bita ihop. Men det är bara så att jag avskyr kyla!!! Våren, skynda på! Jag längtar så.

Nu står diskning på kvällens schema. Jag borde väl iaf bli varm om händerna då :)

Drömmar bort


Maldiverna. Bild lånad från expressen.se

Just nu är det kallt här i Sundsvall. Riktigt kallt. Och även om det är strålande vackert med solen som sprider sin glans i den vita glittrande snön så är det... ja just det, kallt, riktigt kallt. Så därför passar det väl ganska bra just nu att drömma sig bort till ett varmare klimat, varför inte Maldiverna? Tänk att ligga där i sanden och titta ut över det klara turkosa vattnet. Tänk att ta ett dopp i det varma vattnet (och tänk att det inte finns hajar). Skulle det inte kännas härligt? Där försvann jag in i drömmen tusentals mil bort och såg den ljuva stranden framför mig. Vilken tur att man kan drömma. Vilken tur att drömmar är helt kostnadsfria. Så dröm, dröm bort den kalla vintern vars frostiga vindar biter i kinder och näsa. Dröm.

Inspiration, var är du???

Sitter just nu på skolans bibliotek och försöker skriva på ett pm. Men oj, vad svårt det är. Jag är helt ovan att skriva pm och vet inte riktigt var man ska börja. Hjälp, hur ska det här gå??? Men förhoppningsvis kommer jag ta mig igenom detta pm samt kursens andra pm och när första kursen väl är avslutad så har jag fått in en studie- och pm-vana. Man kan ju alltid hoppas iaf :)

Bäst att bita ihop och hugga in på arbetet nu. Om det bara inte vore så kallt här inne. Men tanken är väl att man ska jobba så hårt att man inte känner kylan :)

Hej och hå, jobba på!!!

Måndag och ny vecka

En strålande sol breder ut sitt sken över hela Sundsvall idag. Härligt! Man blir helt klart på bättre humör när solen tittar fram igen. Det känns som om det finns hopp om våren. Litet lustigt tänkt egentligen med tanke på att den var minus 15 grader när jag var ute med Troy för någon timme sedan. Men trots kyla så är sol denna årstid ett säkert tecken på att vi faktiskt går mot varmare och ljusare tider.

Alldeles strax ska jag åka och lämna Troy hos mamma för att sedan bege mig till skolan för föreläsning och grupparbete. Hoppas ni alla får en helt underbar måndag :)

Utmaning

Miss Wildlake har utmanat mig och här är mina svar:

4 av mina favoritprogram på tv:
1 Greys Anatomy
2 Private Practice
3 Ghost Whisperer
4 Nip/Tuck (i brist på fantasi får jag nämna denna serie eftersom jag alldeles nyss sett ett avsnitt)

4 saker som jag gjorde igår:
1 Tog lång sovmorgon
2 Ut och gick med hunden några gånger
3 Till Birsta för lite shopping, dock ingen onödig shopping
4 Såg på tv och bloggade, samtidigt precis som vanligt

4 saker som jag längtar till:
1 Vår, sol och värme
2 Att jag ska klara första kursen, då vet jag att jag är med på banan :)
3 Att Troy ska tappa sina sylvassa huggisar, den dag det sker ska jag fira ordentligt :)
4 En resa utomlands, gärna till varmare platser (dock endast en dröm just nu)

4 Favorit restauranger:
1 Tandoori, mm indiskt, jättegott
2 Casiopeija på kasinot, om någon annan bjuder :)
3 Haga kvarterskrog, perfekt när man känner för något gott och vill inte bege sig så långt, krypavstånd hemifrån :)
4 Finns en massa bra restauranger som kvalar in här, kommer dock inte på några namn

4 Saker på min önskelista:
1 Att min nystart i livet ska bli det jag hoppas
2 Att Troy ska bli mindre rädd och sluta och skälla på alla levande varelser han ser
3 Att få möjlighet att resa, i massor :)
4 Vinna storvinsten på Lotto ;)

Jag utmanar i min tur ingen speciell utan alla som känner sig manade kan väl ge utmaningen en chans. Ha så kul :)

Ute i snön

Troy och jag var ute och njöt av det vackra men åh så kalla vintervädret idag. Lite bilder blev det förstås på sötnosen :). Håll till godo.
Matte har släppt kontrollen. Undrar om man ska passa
på att smita. Näh, bäst att låta bli. Det finns så mycket
otäcka saker som skrämmer en liten pumivalp.
Avståndet till matte ökar. Bäst att springa ikapp henne.
Matte, stopp! Vänta!
Har ni sett vilket hopp en liten pumivalp kan göra?
Det känns lite kallt om nosen. Vad är det för nått? Och inte är det särskilt
varmt om rumpan heller.
Kommer du någon gång matte? Det är någonting intressant här uppe?
Skynda dig, kom ihåg att en liten pumivalp inte har mycket tålamod.


Fototriss

Nu  var det dags för en ny fototriss igen. De senaste två veckorna har jag valt att avstå från fototriss eftersom inspirationen var nästan lika med noll. Men den här veckan kände jag att inspirationen börjar krypa på igen och det lockade att delta i Fototriss.

Veckans tema är "Så här ser det ut där jag är idag, del 2". Del 1 var tidigare under hösten och då såg det ut så här för min del. Tanken med temat är att det ska vara dagsfärska bilder så inget rotande i fotoarkivet.

Idag var det strålande solsken här i Sundsvall men kallt, runt 10 grader minus. Troy och jag begav oss ut på en promenad här i Haga och hamnade i Busbacken där vi tog lite bilder. Och resultatet ser ni här, så håll till godo:

Som vanligt hittar ni fler bilder på temat här:RSS 2.0