En blick tillbaka i världens längsta inlägg

Så är nu årets sista dag här om knappt en ynka timme. Och vid årskiftet är det förstås brukligt att göra bokslut, det om något vet väl vi ekonomer skulle jag tro. Jag vill nu här också göra ett bokslut över det år som gått. En summering över det som 2010 års alla 365 dagar fört med sig. Men lugn, bara lugn, jag tänker inte gå igenom alla årets dagar.

På tv:n går just nu Rapports årskrönika och man inser att nationellt och internationellt har 2010 varit ett händelserikt år, på gott och ont. Vissa saker hade i alla fall jag helt och hållet glömt bort, fast kanske jag inte borde ha gjort det. Men jag tänker inte gå närmare in på dessa händelser, dem känner ni alla till eller åtminstone kan ta reda på om ni är tillräckligt intresserad. Nej, jag tänker fokusera på mitt personliga års upp och ner.

Året började med uppbrott och flytt för min del. Redan i december 2009 hade jag sålt min lägenhet i Sundsvall och i slutet av januari var det dags att packa ner mitt pick och pack. Och det var inte lite ska ni veta. Att man kan samla på sig så mycket skit prylar hade jag inte förstått. Antagligen hade jag ännu inte varit på plats i Gävle om jag inte hade fått sådan underbar flytthjälp. De släpade och slet bara för min skull. Jag kan inte vara mer tacksam för den hjälpen. Jag vill verkligen tacka min kompis Cathrine och hennes sambo Henrik, morbror och kusin Karolina och så mamma förstås. Tack än en gång!

Sedan var det dags att göra entré på den dagstidning där jag tillbringade fyra månaders praktik och fem veckors sommarjobb. En oerhört givande och rolig tid. Jag lärde mig enormt och jag ångrar inte en enda sekund av min tid där eller mitt val att plugga journalistik. Men tiden där öppnade också ögonen för mig. Jag insåg att jag faktiskt är ekonom, trots att jag så länge längtade bort från ekonomin. Jag började sakna ekonomi, det är nästan så man inte tror att det är sant. Men det är det verkligen. Och jag insåg att jag faktiskt inte var en så dålig ekonom som jag hade trott. Min tid i tidningsvärlden fick faktiskt mitt självförtroende att växa. Det fick mig att inse att jag faktiskt kan. Och det ska ni veta, kära vänner, det var en oerhört revolutionerande men framför en ren och skär underbar känsla. Uppåt, uppåt, ska ni vet att det fick mig.

Trots uppåtkänslan så kunde jag inte riktigt casha in. Att vara arbetslös under fyra månader var betydligt tuffare än jag någonsin kunnat tro. Låt mig säga så här, jag har verkligen fått en helt ny förståelse för långtidsarbetslösa. Den som tror att en arbetslös bara kan slappa hela dagarna tar fel. Förutom att ständig leta jobb så lever man med den gnagande känslan av att man aldrig ska få jobb igen och att den personliga konkursen snart knackar på. Usch och fy vad jobbigt det var. Och minst av allt under denna tiden ville jag vara i Gävle. Jag ville bara hem igen, hem till Sundsvall. Helt desperat ville jag tillbaka till mitt ursprung där vänner, familj och tryggheten fanns. Gävle var bara skit just då.

Men säg den lycka som inte vänder. Efter månader med jobbsökning var jag plötsligt aktuellt för två jobb, tänka sig. Och i slutet av november stod jag helt oväntat där med ett nytt jobb. Vilken lyckokänsla, för den som aldrig upplevt den går den knappt att beskriva. Jag hade kunnat sväva till jobbet direkt den där dagen då jag fick beskedet. Lovely, kan inte uttrycka det på annat sätt. Att ha ett jobb är viktigt, man kan försörja sig, man är någon. Inte bara den där bidragstagaren. Egentligen borde alla vara arbetslös åtminstone någon gång i livet bara för att förstå hur det är. Eller kanske ännu hellre, politikerna borde få känna på den arbetslöses villkor. Att gå i någons skor kanske får upp ögonen för hur det är.

Och helt plötsligt fick fick 2010 ett slut med positiva förtecken. Livet leker, i alla fall nästan. Min lägenhet är gudomlig, nu äntligen inbodd. Och Gävle har återfått sin charm och det är faktiskt inte så dumt att bo där. Och med största sannolikhet blir jag kvar 2011 ut eftersom jag har ett vikariat till december nästa år. Vad som händer sedan är en helt annan story. Den som lever får se, eller något sådant.

Men trots månader av elände har 2010 ändå burit med sig glädjemoment jämnt utspridda över året.

* Partypinglornas besök i Gävle (jag väntar mig ett nytt besök snarast).

* Kryssningsturen till Åland med pinglorna (min första kryssning någonsin på färja från Stockholm).

* Londonbesöket strax för midsommar med kompisen Cathrine. Superduper trevlig, kan inte sägas på annat sätt. Shopping, sightseeing, Phantom of the Opera och inte minst av allt den helt underbara konserten med Bon Jovi på 02-arenan, verkligen ett minne för livet (jag lovar att snart visa lite bilder från konserten, har fått bilder nu).

* Tjejmilenhelgen i Stockholm med Partypinglorna, alltid lika kul även om saknaden av ena pinglan som prioriterade Italien framför pinglorna (förstår inte hur man kan göra ett sådant val, pinglorna är väl alltid roligast???).

* Födelsedagsfirandet av pinglan Susanne i Göteborg (visst var det väl 23 du fyllde???) med Björn Skifs-konsert, shopping och julmarknad på Liseberg, kunde inte vara mysigare.

Såg ni? I allt roligt jag har gjort har åtminstone någon av Partypinglorna varit delaktiga. Det ska ni veta, med pinglorna kan man inte ha annat än kul.

Journalisten gråter blod när jag ser vilket långt inlägg det här blev. Säkerligen mer än 2000 tecken. Men ekonomen i mig, och det är den som styr just nu, fullkomligt struntar i det. Skriv, skriv, hur mycket du vill! Det kostar ju inte ett öre ;)


En dag kvar...

att jobba på detta år. Härligt! Ska verkligen bli skönt med lite ledighet igen, ingen riktig långhelg men i alla fall tre underbart lediga dagar. I morgon bär det av norröver igen. Nyår ska firas på "hemmahemmaplan". Och så ska mamma och Viggo få komma hem igen efter två veckors besök här i Gävle hos mig och Troy. Jag hade egentligen tänkt att skriva en summering över det år som gått i kväll, för det har verkligen ett händelserikt år måste jag säga, men... Det får nog bli i morgon, jag känner att jag inte riktigt orkar i kväll. Men då har ni ju något att se fram emot också ;)

Back to reality

Så var julhelgen över och vardagen tillbaka. Jag måste medge att jag saknar lite längre julledighet. Men, men... vad är det att göra? Och alternativet har jag prövat under fyra månader och det var inte särskilt tilltalande. Nej, jag är jättetacksam att ha ett jobb igen.

Som tur är blir det ju en kortvecka på bara fyra dagar. Snart är det ju tredagarshelg igen. Jippi! Och tack och lov för nyårshelgen. Och till nyår blir det en tur upp till mitt älskade Sundsvall. Alltid något att se fram emot, eller hur?

God fortsättning

Trots mitt tidigare tjat om den korta helgen så är det faktiskt fortfarande julannandag i morgon och därför vill jag passa på att önska er alla en jättegod fortsättning på julhelgen!
Snällheten själv...

...måste jag verkligen ha varit i år med tanke på de julklappar jag fick. Jag är så glad och så nöjd. Men jag får alltid perfekta presenter av mamma (i fall mamma läser detta måste jag ju smöra lite, eller hur? Fast det är faktiskt sant också.)

Jag fick en Elektrolux Ergorarapido handdammsugar. Precis en sådan jag velat ha ganska länge. Helt perfekt för det där lilla vardagsstädande när du inte orkar plocka fram den vanliga dammsugaren. Och mycket bättre än sop och sopskyffel. Me verkligen like!!! Och så är den läckert lila i färgen.

Och så fick jag en snygg ljusstake och en läcker värmelykta som jag själv spanat in på Indiska. De kommer att bli så perfekt snygga här hemma.

Och inte minst av allt (inte bra att börja två meningar i rad med och, det borde verkligen journalisten i mig veta, men..., bryr jag mig? Inte det minsta) så fick jag ett pengabidrag. Jippi! Macroobjektivet till kameran närmar sig med stormsteg. Jag skulle faktiskt redan nu har råd tack vare tidigare pengabidrag att köpa ett macroobjektiv, men... Jag tror jag väntar. Har spanat in ett som kostar en och annan tusenlapp till och jag känner att jag hellre väntar på det och förhoppningsvis blir supernöjd i stället bara för nöjd. Ovanligt av mig att inte kasta mig över något sådant på en gång. Jag känner mig riktigt nöjd med mig själv och mitt tålamod. Kanske börjar jag äntligen bli vuxen vid 3... Nu ska vi väl inte tjata om åldern. Ålder är väl egentligen oväsentligt, eller hur?
Snart är allt över

Är det inte konstigt? Vad kanske ni undrar? Jo, hur fort julen egentligen går. Nu är den förstås inte helt över, vi får ju inte glömma annandagen i morgon. Men det känns ändå som om den är nästintill över när väl juldagen passerat.

Men det har i alla fall varit en bra helg, även om den varit kort. För första gången någonsin har det bara varit mamma och jag, och två hundar, som har firat jul. Och jag måste säga att det var helt ok faktiskt. Till och med mer än ok. Ingen stress utan bara lugn, ro och god julmat. Precis som en stressad person som jag utan minsta tillgång till extra ledighet den närmaste tiden behöver. Det var riktigt skönt att fira jul hemma hos mig för ovanlighetens skull. Så jag är verkligen nöjd med julen. Men den kunde förstås vara längre. Som ni märker är jag helt och hållet insnöad på julens längd och min brist på semester. Men..., en sak ska ni veta, jag är underbart lycklig över att ha ett jobb igen. Så då får man helt enkelt ta bristen på ledighet.
God julmat i massor. Lunchlådorna är räddad veckan ut.

Det strålar en stjärna...

Har roat mig med att redigera lite bilder i kväll.
En riktigt god jul...

önskar jag er alla. Jag hoppas att ni får precis en sådan julhelg som ni drömt om och att allt är lugnt och fridfullt. Även om helgen är kort och ni kanske inte är lediga mellandagarna (vilket jag förstås inte är) så försök att hinna med att stressa ned. Julruschen är över och nu ska man bara njuta.Och med ännu en liten söt tomte vill också Troy önska alla hundar och hundvänner därute en god jul, eller som han skulle ha sagt, vov vov (i en ganska fri översättning), med förhoppning om att alla får en massa god skinka och roliga leksaker.
Titta, en hel tomtearmé

Tänkte att ni skulle få stifta bekantskap med mina älskade små tomtar. Under ganska många år har jag fått en tomte i julklapp av mamma och dessa små tomtar är helt bedårande. Tomtarna är från JIE eller Nittsjö, jag har ungefär 50/50. Jag kan inte välja ut någon särskild godbit så därför bjuder jag på hela tomteparaden. Skulle någon mot förmodan redan nu känna att det blivit aningens många tomtar, bara skynda förbi mina tomtar mot nästa inlägg.
Dagens inköp, eller egentligen förrförrgårs inköp

I dag har jag storshoppat, och då menar jag verkligen storshoppat. Jag har köpt mig en några dagars tidig julklapp. Och jag har verkligen lyxat till det, i alla fall tycker jag det. Är ni nyfikna? Hoppas det :)

Jag ska inte hålla er på halstret längre. Jo, jag har skaffat en ny tv. En stor en. Av någon anledning tycks min gamla 32-tummare ha krymt rejält. I alla fall när jag kommer hem från mamma som har en 42-tummare. Då känns verkligen min tv som en minimini. Och så kan man inte ha det. Så därför en ny alldeles lyxig tv. I alla fall för mig.
Ps: Vill bara påpeka att detta inlägg skrevs den 20 december men tycktes försvinna och jag orkade då inte skriva om det. Konstig nog när jag nu loggade in så fanns det kvar som utkast. Konstigt, för jag letade verkligen efter det i måndags. Men, men... Tänkte att jag lika väl kunde publicera inlägget nu när det ändå fanns fast det är några dagar gammalt.


Kan man bli sötare???

Kolla in de otroligt, charmiga och söta vita lejonungar, en kille och tjej. Tyvärr övergav deras mamma dem men de lyckades överleva, tack och lov. Tanken är att de ska kunna släppas ut i det fria igen.

De vita lejonungarna hittar du på DN.

En fredagkväll i Sundsvall

Så där ja, så var arbetsvecka nummer två till ända. Tänk att jag redan klarat av två veckor på nya jobbet. Tiden går fort när man har roligt. Men jag har ett problem, ett stort. Jag är så otroligt trött. Det blir nästan outhärdligt på jobbet ibland, så svårt att hålla sig vaken. Skulle verkligen behöver något supertips på vad jag ska göra för känna mig piggare. Eller så får jag helt enkelt gå och lägga mig tidigare på kvällen. Hmm, så får det bli. Nästa veckan ska jag gå och lägga mig senast klockan tio. Undrar om jag kommer att lyckas med det?

Men nu är det i alla fall fredagkväll och jag har två sovmorgnar att vänta, härligt. Just nu sitter jag och slökollar på tv hemma hos mamma i Sundsvall efter en snöig bilfärd från Gävle.

I morgon väntar dop. Kusinbarnet Arvid ska nu döpas.

RSS 2.0