Turistat...

i egen stad har Troy och jag ägnat åt oss i dag. Vi tog en tur upp till Norra Berget och kollade in de gamla husen där uppe, precis som värsta turisten ;). Faktiskt ganska kul att turista på hemmaplan. När man tar sig tid kan man faktiskt upptäcka helt nya saker eller sådant man inte har reflekterat över på mycket lång tid. Spännande! Tror jag ska undersöka fler turistmål i Sundsvall och Medelpad den här sommaren. Ekonomiskt och lärorikt!

Men det blev en ganska kämpig tur för lillvovven. Trots skugga och promenad i långt ifrån raketfart är han nu helt urslut. Efter att ha nästan tömt vattenskålen och ätit upp de sista matbitarna i matskålen ligger han nu helt utmattnad vid mina fötter. Han var t o m så trött att han inte ens orkade morra när jag pratade med lite folk uppe på berget. Det vill inte säga lite :)

För egen del är jag inte lika slut. Men jag lite besviken måste jag erkänna. Visst berättade jag att jag stukade båda fötterna för ett tag sedan? Hursomhelst har jag äntligen tyckt att smärtan äntligen har börjat ge med sig och kännt mig överlycklig över det. Men väl hemma nu känner jag återigen smärta och denna gången i båda fötterna. Trist. Men kanske är det bara att bita ihop och träna vidare. Det kan ju knappast vara något som är av iaf så någon större fara kan det väl ändå inte vara. Varför skulle min klumpighet stöka till hela sommaren???

Dags att fylla på vätskenivån känner jag. Ta det lugnt i värmen och passa på och njut, i skuggan om så behövs.

Ny lägenhet...

eller luftkonditionering önskas. Nu! Genast! Absolut nu på en gång! Någon som vill byta lägenhet med mig? Finnes bastu, sökes lyxig lägenhet med pool och svalkande uteplats till extrapris. Någon som nappar? Nähä, tänkte väl det. Ja då blir det väl bara att bita ihop trots allt. Tror jag satsar på en svalkande dusch just precis nu istället :)

Förresten...

jag är godkänd på den sista kursen. Ingen omtenta i augusti. Jippi!!!

Hemma igen

Här hade jag skrivit ett långt inlägg som jag givetvis råkade radera. Varför kan man inte ångra som i Word??? Nåja, jag får väl göra ett nytt försök antar jag. Vad annars finns att göra?

Hursomhelst är jag nu hemma i lägenheten igen. Jag har lämnat Viksjös lugn för storstans (nåja, storstad och storstad) civilisation. Här hemma väntar så spännande uppgifter som att betala räkningar. Tråkigt, javisst, men det måste förstås göras. Ett och annat ärende ska också hinnas med under de dagar jag är hemma. Jag måste faktiskt erkänna en sak, det är faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen. Visst är Viksjö alldeles underbart, men lite variation har knappast skadat någon, snarare tvärtom. Nackdelen med att vara hemma är värmen, dvs värmen i lägenheten. När jag kom hem vid niotiden i kväll var det 25 grader ute och 28 grader inne. Det blir nog tufft att få någon sömn i natt. Undrar om jag kan sova på balkongen??? Kanske lite svårt att att släpa ut dubbelsängen på balkongen. Men vid närmare tanke så borde det gå. Sängen är 160 cm och balkongen är 175 cm. Nemas problemas alltså :). Nåja, någon flytt av sängen lär det bli knappast bli. Jag får väl gå ut och ta några djupa andetag när det blir för varmt i stället.

Dags att sluta nu, räkningarna kallar, tyvärr. Ha det bra :)

Årets varmaste...

dag måste det väl ändå ha varit idag. Det är nästan otroligt att det har varit så här varmt. Jag har liksom aldrig förstått att sommaren har kommit igång på riktigt. Men så är det nog trots allt, och bra är förstås det. Men trots att jag älskar sol och värme har jag inte klarat av att sitta i solen i dag. I stället har jag och vovvarna mått alldeles speciellt gott under parasollet. Det här är verkligen livet :)

Ser faktiskt ut som om det blir Gatufest på lördag också för min del. Jippi! När jag för en gång skull fått gratis biljetter vore det verkligen trist att inte utnyttja dem. Ser verkligen fram emot lite partaj :)

Göta Kanal går just nu på tv. Visst, ganska småkul men... jag måste erkänna att jag sett den alldeles för många gånger för att kunna uppskatta den. Fast visst är den stackars olycksdrabbade kanonisten ganska rolig :)

Ny design

Har ni sett? En ny design på min blogg. Det känns härligt med ett nytt utseende på bloggen. Det var allt för länge sedan något hände senast. Jag hade ju tänkt att byta utseende här på bloggen ofta men tid och ork har liksom inte riktigt infunnit sig. Men nu är det alltså dags, äntligen. Hoppas ni tycker den är ok iaf. Det kommer nog att bli mindre justeringar den närmaste tiden för det finns vissa saker jag inte är helt nöjda med. Men jag ville lägga ut den nya designen redan nu annars blir det aldrig av om jag känner mig själv rätt. Och det gör jag ju faktiskt vid närmare eftertanke :)

Här borde jag skriva en rubrik men inget finns att skriva

Det var nu ett tag sedan jag uppdaterade bloggen senast. Och efter en uppmaning från en av Partypinglorna så blir det här en liten uppdatering.

Tja, var ska jag börja? Just nu är jag lite fundersam om jag klarat av sista kursen eller inte. Jag var helt hundra att jag inte klarade sista tentan när jag såg att jag kunde anmäla mig till omtentan i augusti. Men härom dagen när jag kollade mina studieresultat i Ladok så stod det att jag faktiskt hade fått ett C på sista kursen. Så nu vet jag inte riktigt ut eller in. Men... jag fick ett mail från sekreteraren på institutionen om att hon skulle skicka min tenta hem så då lär jag väl veta. Det vore ju ganska härligt om det är så att jag klarade kursen för då slipper jag plugga. Annars väntar tenta torsdagen innan tjejmilenhelgen.

Annars har det väl inte hänt något särskilt. Jag njuter av varje dag av ledighet och tillbringar varje liten stund ute i stolen. Men efter att ha blivit allt mer lik en kokt kräfta så njuter jag istället av sommar och sol under ett parasoll.

Jag måste också berätta att vi har fått tillökning här i Viksjö. Fem, vid det här laget, söta fågelungar som gapar stort i tron att det är mamman som återvänt med käk varje gång man kollar in hur de växt. Det dröjer nog inte länge nu innan de är redo att lämna boet. Jag har tagit några bilder som jag lovar att visa här så snart jag fört över dem från kameran.

Det blev väl inte den allra längsta uppdateringen men det är iaf något. Jag lovar bättring framöver och jag lovar lite mer bilder. Men nu känns det som inspirationen är helt uttömd denna gång iaf.

Hoppas ni har en alldeles underbar sommar och njuter av varenda litet ögonblick! Det gör iaf jag :)


Semesterplanerna klara

Kan jag kalla det semester i år eller är det helt enkelt ett sommerlov? Ja, ja, spelar väl inte så där särskilt stor roll egentligen, ledig i tre månader är jag iaf. Känns konstigt men mycket härligt :). Någon semesterresa ser det dock inte ut att bli i år. Ekonomin och hund tycks inte riktigt tillåta det. Jag får helt enkelt fortsätta leva på minnena från London och Grekland i fjol och det ska väl gå det också antar jag. Men "lite komma bort" under sommaren vill jag dock ha. Siktet är därför inställt på Stockholm under några dagar i andra delen av juli. Stockholm är ju iaf lite annorlunda än Sundsvall och Viksjö. Och Stockholm är just alltid Stockholm. En alldeles härligt underbar stad som jag trots allt aldrig tycks lessna helt på. Så shopping, muséer och bara insupandet av den Stockholmska atmosfären står på semestertrippens dagordning. Och så har jag faktiskt bokat en tur ut till Birka också. Jag har alltid velat åka ut till Birka och känna historiens vingslag där. Det blir förhoppningsvis en mycket intressant dag. Hoppas bara det blir en dag utan regn. Men, men, den dagen den sorgen. Först ska man ta sig genom midsommaraftons väder.

Förresten, i slutet av augusti väntar ännu en till Stockholmsvistelse. Helgen med stort H. Årets roligaste helg när Partypinglorna gör Stockholm osäkert, shoppar och festar loss och släpar sig sedan runt Gärdet och Djurgården i årets Tjejmil. Helt enkelt superkul, möjligtvis med undantag från den där förhatliga milen på söndageftermiddag. Trots urusel kondition och begränsade träningsmöjligheter pga stukad fot, borde årets resultat, dvs antal minuter ute i spåret, definitivt bli bättre än fjolåret. Allt annat vore verkligen katastrof.

Hej och god natt nu! Dags att gå ut med hunden och sedan bums i säng.


Fortfarande bara grått och regn

Jag vet att jag tjatar, men varför kan det inte sluta regna någon gång. Tittar ut genom fönstret och ser sjön där nere alldeles mörk utav himlens spegelbild. De enda som tycks glädjas åt vädret är fåglarna. Såg just en fågel av något slag dra upp en daggmask ur gräsmattan och mumsa i sig den. Och inte har de gråa flugsnapparnas ägg kläckts ännu heller. Inte vill väl de stackars nakna ungarna komma ur de varma trygga äggen när det regnar och är kallt. Det är förresten tredje året i rad som fågelparet (kan det vara samma par?) hittar tillbaka till min altan och bygger bo i blomhållaren på väggen. Alltid roligt att följa de stackars livens utvecklingen och se hur föräldrarna strävsamt hämtar mat till de ständigt hungriga barnen.

Åker nog snart hem ikväll, hundträning i morgon (sista gången har jag bestämt, blir för dyrt att ständigt åka fram och tillbaka mellan Viksjö och stan) och tvättstuga väntar där hemma.

Håll nu tummarna för ett bättre väder! Det vore väl allt bra trevligt med lite varmare och torrare väder till midsommarafton.


Och regnet det bara öser ner...

Vilket tråkigt väder vi har haft idag! Regnigt, kallt och helgrått, kan knappast bli värre, eller hur? Nåja, det skulle ju kunna snöa men så långt ska det väl ändå inte behöva gå. Men härom natten var det faktiskt nollgradigt, hutter hutter. Vet ni om att det faktiskt är midsommar inom mindre än två veckor? Faktiskt ganska ofattbart i mina ögon men jag utgår från att almanackan vet bättre än mina ögon :). Vore det inte allt bra härligt om vi kunde få en alldeles underbar varm och solig midsommarafton? Åtskilliga är de midsomrar man huttrande stått och frusit i ett kallt regn. Nej, nu får det vara nog. Fram med fint väder till midsommar!!! Och gärna innan dess också för den delen.

Men inget ont som inte för något gott med sig. När det regnar kan man med gott samvete sitta inne framför brasan läsande en spännande bok, surfa runt lite bland bloggar och så och försöka lära sig lite mer om photoshop. Faktiskt inte så tokigt trots allt.


Med en blick in i framtiden?

I söndags fick min kompis J sitt andra barn. Det blev en liten prinsessa på 2815 gram och 45 cm. J skickade ett mms med bild ochh naturligtvis är prinsessan så där ljuvligt söt som bara barn kan vara. Ett stor grattis till J, C och storebror till er underbara dotter och lillasyster :)

Lite kul är att det blev en flicka. Än en gång fick jag alltså rätt. Jag såg en bild framför mig att det skulle bli en flicka men jag måste erkänna att jag blev aningens missledd när J verkade tro att det skulle bli en pojke. Men jag ska tydligen lita på min inre bild, den tycks alltid stämma. Kan det tänkas vara så att jag är en aningens synsk? Antagligen inte, chansen är ju trots allt 50% för att gissningen ska slå in och sämre sannolikhet kan man ju ha. Men kul med en flicka iaf :)

En otursförföljd varelse...

måste jag nog erkänna att jag är. Jag råkar ofta ut för saker och ting och ibland bara för att min nyfikenhet får mig att vilja testa om något går, som t ex när jag försökte stoppa en elvisp genom att hålla fast själva vispen med handen. Om ni undrar så kan jag meddela att det går inte så pröva inte själva, inslingrande fingrar i en visp är långt ifrån en behaglig känsla. Men nu har jag alltså ställt till det igen och nu var det faktiskt en ren och skär olycka. Nåja, nästan iaf.

I lördags när jag klev på trappan in till stugan lossnade den från väggen, lossnade och jag föll ner. Men det var i och för sig inget farligt för jag var faktiskt beredd på det eftersom jag under dagen hade observerat att just detta var på väg att hända. Så det är inte där min otur kommer in. Efter att tillbringat kvällen i trevligt sällskap med släkten och ätandes en massa gott, kusin K fyllde 20 år, kom vi hem och jag tog mig in i huset på den trasiga trappan utan problem. Men problem blev det när Troy och jag skulle dra oss tillbaka till vårt lilla hus och jag öppnade dörren ut och hade förstås helt och hållet glömt bort den trasiga trappan. Kan ni gissa vad som hände? Japp, helt rätt, jag föll som en fura. Och låt mig säga så här, jag var helt säker på att jag hade brutit båda mina fötter. En tanke på hur jag skulle ta mig upp för de tre trapporna upp till min lägenhet med dubbelt benbrott flög igenom mitt huvud. Varför finns det ingen hiss??? Men trots yrsel och illamående så tycks jag iaf ha klarat mig från benbrott, tack och lov får jag väl ändå lov att säga. Visst, jag har jätteont i fötterna, främst den högra, men jag kan ändå ta mig fram för egen maskin, om än ganska knaggligt. Frågan är dock bara om jag måste dras med denna värk hela sommaren eller om det är något som ganska snart ger med sig. Hoppas kan man ju iaf :). Och för er som undrar, nej det var ingen alkoholrelaterad olycka, för jag var absolut spiknykter.

Kontakt med världen...

har jag nu igen. Jippi!!! Det känns alldeles underbart att äntligen kunna koppla upp sig på nätet igen. Om ni undrar så kan jag nu berätta att jag idag har införskaffat mobilt bredband från Telia så nu kan befinna mig i stugan utan att känna mig lost (mer än vanligt vill säga iaf). Jag är jättelycklig just nu pga av ett simpelt bredband, tänka sig :) Det är nästan så att jag nu kan säga att jag har det bästa av alla världar, vacker miljö och nära till naturen och samtidigt bara ett klick från resten av världen. Alldeles, alldeles, alldeles underbart! Många uppdateringar utlovas nu i sommar :)

Vart tog sommaren vägen???

Hur kan det vara så kallt nu när det var så otroligt varmt förra helgen? Från 30 grader till knappa 10. Omöjligt att förstå. Tänk om det är blir sommarvädret? Nej Veronica, så få du verkligen inte tänka. Det är bättre det kallt och gråmulet just nu istället för resten av sommaren. Låt oss alla tro på en sommar med sol och värme.

I eftermiddag väntar en tur till stugan. Jag hoppas på finare väder i helgen. Annars kan man alltid sitta inne och mysa framför brasan och läsa nyinskaffade böcker eller photoshoppa lite. Det är faktiskt inte fy skam det heller. Speciellt när jag inte längre behöver ha dåligt samvete för att jag inte pluggar.

En lättnadens suck

har jag idag dragit. Idag klockan 13 lämnade jag in terminens sista inlämningsuppgift/tenta. Jag säger bara, tack och lov. Det blev lite av en nattmangling och aningens stressigt för att hinna bli klar. Visst, jag hade förstås kunnat börja tidigare men som vanligt, allt går som på räls och inspirationen är som störst med kniven mot strupen. Tidspress är bästa motivationen. Tyvärr, inser jag att det inte är särskilt nyttigt. Efter en dag som den här känner jag mig verkligen mörbultat. Jag är fysiskt urslut. Men efter att ha tagit en välförtjänst tupplur på soffan en liten stund känner jag att jag är på banan igen.

Berättade jag förresten om presentationen vi hade i måndags? Jag måste faktiskt säga att jag börjar bli ganska duktig på muntliga presentationer, iaf med mina mått mätt. Och det är egentligen inte särskilt obehagligt heller, tänka sig. Att säga att det är jätteroligt är kanske att överdriva, men det är det är faktiskt inte så tokigt. Och jag börjar lära mig att improvisera allt mer också, jag behöver inte följa ett manuskrift till punkt och pricka. Vad skönt det känns! Och tänk vad nyttigt det faktiskt är med träning. Det är så man lär sig uppenbarligen. Practice makes perfect!

RSS 2.0