Jäktig dag

Idag har jag haft en massa ärenden att fixa med. Jobbigt! Men förhoppningsvis ska de väl snart vara avklara. Då bör det i väg till landet igen. Lillvovven ligger just nu och sover här bredvid mig och hämtar krafterna tills han kan bråka med sin farsa igen :)
Viggo flyger fram emot fotbollen medan Troy gör allt för att blockera honom. Så fort Troy får tag i bollen sticker han i väg med den, lägger sig ner och gnager på den och vägrar dela den med pappa Viggo. Riktigt osportsligt :)


Fina födelsedagspresenter

Jag ska alldeles strax sluta tjata om min födelsedag. Det här blir faktiskt mitt allra sista inlägg, iaf för i år. Nästa år har jag ännu inga garantier för :)

Jag tänkte bara visa vad jag fått i födelsedagspresent.


(Klicka för större bild.)

Av min ena kusin fick jag något riktigt smarrigt, eller egentligen något som kan blir smarrigt, förhoppningsvis :). Jag fick Leila Lindholms bok  A Piece of Cake med en massa smaskiga recept, mumsigt. Det riktigt vattnas i munnen när jag kollar på recepten. Boken låg i en läcker låda som blir perfekt för kakor (jag gillar verkligen kaklådor, särskilt när de är fyllda med något gott). Och som pricken över i fick jag också läckra muffinsformer. Här ska storbakas!

Av min andra kusin fick jag jättefina handgjorda muggar och en härligt gullig husvätte. Vätten har hittat sin plats i min lilla stuga och vaktar troget i väntan på att jag ska komma tillbaka :)

Av morbror och moster fick jag bl a en kökshandduk/brödduk som jag tycker är alldeles för fin för att använda till något sådant. Den har istället fått en framträdande plats på väggen i min lilla stuga, snyggt och hemtrevligt. Jag fick också en kul liten grej av dem, en myggholk. Helt enkelt "adorable"!

Förutom de fina prylarna fick jag också sådant som kan komma till stor nytta under tjejmilenhelgen i Stockholm i slutet av augusti. Perfekt för en fattig student om shoppinglusten skulle infalla, om ni förstår vad jag menar ;).

Som sagt, en helt perfekt födelsedag, med en massa presenter som jag vill passa på att tacka för. Tack, tack!


Ett år äldre och ett år visare...

skulle man ju iaf kunna hoppas. Men nej då, ett år äldre tycks inte automatiskt innebära ett år visare, snyft :(. Men frågan är om man kan bli så mycket visare egentligen??? Ett skämt, om det inte uppfattades. Men säkerligen är det nog så att man nog blir lite visare och klokare för var dag som går. För förhoppningsvis gör man inte om de misstag man redan gjort, iaf inte allt för många gånger, en och annan gångs upprepning av ett misstag händer förstås. Men bortsett från misstagen så tror jag nog att man blir visare trots allt. Kanske inte intelligentare men dock visare. Man lär sig egentligen något nytt varje dag utan att man överhuvudtaget inte tänker på det. Kanske borde man skriva ner det man lär sig under en dag. Det ger ju chans att faktiskt reflektera över det dagliga lärandet och få en att inse att man faktiskt blir visare för vart år som går.

Nåväl, visare eller inte visare återstår väl att se gissar jag. Hur som helst så är jag nu 35 år och med kan jag enkelt konstatera att jag verkligen är närmare 40 än 30. Men, men, jag ska inte gråta några tårar över det. Födelsedagen har iaf varit en riktigt bra födelsedag. En stor del av dagen gick till att förbereda dagens födelsedagskalas och i kväll har härliga släkten varit här och uppvaktat mig. En massa presenter fick jag som jag givetvis tackar och bockar för. Jag har en allt bra snäll släkt :)

Nu lär det väl ändå vara dags att sova lite. Gamlingar som jag behöver mycket sömn och bör ju inte vara uppe så här länge, eller hur? Dags att logga ut och krypa ner i sängen för lite, välbehövlig, skönhetssömn :). God natt på er alla!

29 juli och dags för födelsedag

Om bara några minuter har vi snart en ny dag. Och det är inte vilken dag som helst utan min födelsedag. Den 29 juli 1974 är jag född och för er mattegenier där ute är det väl knappast någon konst att räkna ut min aktningsvärda ålder. Jag har faktiskt alltid tyckt om att fylla år men i år känns det väl tyvärr lite sådär. Jag kan inte påstå att det känns så där särskilt lockande med att bli 35 år. Helt plötsligt är man närmare 40 än 30 åldersmässigt. Hur gick det egentligen till? När blev jag så här gammal? Jag, som inte ens fattar när jag överhuvudtaget blev vuxen. Jag, som känner mig långt ifrån mogen och vuxen. Jag, som så många gånger känner mig jättebarnslig och verkligen trivs med det också. Jag begriper helt enkelt inte. När man inte känner sig äldre än max 25 så kan man väl inte vara 35??? Snacka om åldersnojja just nu. Förhoppningsvis känns det bättre några dagar in på den nya åldern, det brukar ju iaf oftast göra det. Man vänjer sig allt eftersom och plötsligt är den "nya" åldern helt ok och man märker att livet går vidare precis som det gjorde året innan. Och alternativet till att bli 35 är knappast att föredra. Jag vill verkligen leva vidare och se vad som väntar härnäst. Tänk om det är något riktigt spännande??? Kanske något som man inte har upplevt tidigare? Kanske något helt nytt och fantastiskt. Nej då, det kan jag ju bara inte missa. Det är nog trots allt bara att bita ihop och acceptera de 35 åren och med ett leende på läpparna fira sin födelsedag. Kanske är det här det år som jag väntat på i 35 år. Man vet ju faktiskt inte, eller hur ;)

Imorgon väntar iaf födelsedagsfirande med släkt som säkerligen blir mycket trevligt. Det brukar iaf bli så :). Bäst att sova nu. Mycket står på dagordningen i morgon och vi 35-åringar lär nog behöva all den skönhetssömn vi kan få :) God natt och en riktigt trevlig 29:e juli till er allihopa :)

Snart framme

Bloggar nu från mobilen så jag ber om ursäkt för ev stavfel. Är strax i Sthlm. Vädret verkar ok, uppehåll med moln och solglimtar. Inget regn :) Är ganska trött. Det blev sent i natt med partypinglorna men det är smällar man får ta när man har så trevligt :). Hade räknat med att sova på tåget men det gick inte. Nu är jag framme!

Jag vet jag är tjatig...

men vilket väder! Jag gick några meter mellan bil och ingång och var fullständigt genomvåt. Jag tror att jackan går att vrida ut. Måtte det bara sluta i morgon. Eller åtminstone inte regna i morgon i Stockholm. Det behöver inte vara strålande solsken bara det inte regnar. Kraven sjunker som ni kanske märker :) Förresten, någon som vet vad det är för väder i Stockholm?

Regnet det bara faller ner...

iaf idag. Men i morgon kommer det bli toppenväder för det har jag beställt :) Så håll ut i regnet, bättring väntas, iaf någon gång.

Idag väntar hemfärd från stugan. Jag åker ju till Stockholm med tåg tidigt i morgonbitti så jag måste förstås hem och packa lite. Och så är det förstås närmare till centralstationen hemifrån än från Viksjö, betydligt närmare för att vara korrekt. Stockholm väntar alltså med lite shopping (så lite som möjligt helst, men det brukar bli svårt när jag kommer igång), en tur ut till Birka (inget regn på onsdag, please) och kanske ett annat museum, Historiska museet står som nummer ett på önskelistan. Hur det än blir så blir det nog tre intensiva dagar när mycket ska hinnas med. Det brukar liksom bli det när jag är i farten :)

I kväll väntar träff med Partypinglorna. Ännu en Stockholmsresa ska planeras, närmare bestämt den till Tjejmilenhelgen. Det gäller att hitta ett billigt och bra boende. Förhoppningsvis ordnar det sig.

Snipp, snapp, slut så var det här inlägget slut :)

Slitig dag...

har jag verkligen haft idag. Förmiddagen gick till stor del åt att släpa ner tre tunga dörrar från vinden. Nu bor jag på tredje våningen, högst upp, så det var därför jag orkade genomföra det överhuvudtaget. Men det var tungt måste erkänna. Riktigt tungt. Och inte var det lättare, snarare tvärtom, att få dörrarna på plats. Mycket slit och tandagnisslan, men till slut satt alla dörrar där de skulle. Så varför släpade jag in dörrarna kanske ni undrar? Jag har insett att det är nog lättare att ha lite dörrar i lägenheten när man har hund. Ibland behöver man helt enkelt ha möjlighet att stänga in hunden kortare stunden hur grymt det än må låta. Men ibland krävs det för hundens skull så att han får lugn och ro och ibland kan det vara bra att ha möjligheten om t ex någon hundrädd kommer på besök. Tyvärr är de här dörrarna verkligen urfula. Lackade trädörrar med förskräckliga handtag. Det här får bli ett projekt under hösten. Dörrarna ska bli vita och så blir det nog sådana där guldhandtag som jag har på badrumsdörren. Jag är ganska nöjd med det faktiskt och det skulle antagligen se konstigt ut med olika dörrhandtag eftersom "alla" min rum mynnar i hallen.

Efter detta slit väntade 4,5 timme i tvättstugan. Tvättstugan ligger i källare och jag bor som sagt på tredje våningen, utan hiss. Som ni kanske förstår har det blivit ett och annat trapplopp upp och ner. Och ännu jobbigare blir det förstås att släpa kläderna upp och ner för trapporna, fast det gjorde jag bara en gång förstås :) Men nog med klagomål! Nu är det gjort och jag känner mig jättenöjd. Äntligen finns det lite mer kläder att välja bland. Vilket förstås underlättar när jag ska åka till Stockholm till veckan :)

Nu återstår bara att ta hand om all tvätt som är utspridd över hela sängen. Suck, pust och stön :)

Ett fotokollage i sommartider

Om man gillar att fotografera den underbara sommaren och försöker lära sig lite mer Photoshop kan man få det här resultatet :)
Hemma igen

Det känns lite ovanligt att vara hemma i stan igen. Och det verkar Troy också tycka. Han har nog inte varit hemma på över tre veckor så allt måste tydligen upptäckas igen. Han verkar dock gilla möjligheten att kunna gå ut på balkongen när han själv vill.

Det är faktiskt ganska skönt att vara hemma måste jag medge. Det är ju trots allt mitt hem. Och för ovanlighetens skull så var det inte så där jättevarmt i lägenheten heller. Men det finns ett men med att vara hemma. Grannar spelar jättehögt på stereon. Ja, jag vet, jag låter säker som en gnällig gammal kärring. Men det är inte så där trevligt när någon annans musiksmak tvingas på en, precis från den vägg där jag har min soffa. Det är så pass högt att tavlorna nästan vibrerar. Fast, kan det vara möjligt... det tycks att tystnat nu. Hoppas det håller i sig!

Jag har förresten hittat min favoritlåt för sommaren. Jag har helt enkelt fastnat för Style och Vill ha dig igen. Style har väl inte direkt vara någon av mina favoriter, åtminstone inte sedan mitten av 80-talet, men den här låten har verkligen min hjärna tagit till sig och jag nynnar på den ständigt. Precis som en sommarhit ska vara :)

Fint besök

Idag fick jag ett mycket oväntat men fint besök. Det var min gudson Albin, två år, och hans fem veckor gamla lillasyster Olivia som kom på besök. Givetvis var deras föräldrar Jessica och Christian också med. Det var jättekul att de lyckades hitta hit ut till obygden :) Jag hoppas att de kommer och hälsar på fler gånger :)

Det blev ett riktigt skapligt väder idag, tänka sig. Temperaturer på dryga 20 grader och en och annan solglimt.

På tur i Jämtland

Idag har vi varit på en sightseeing-tur i Jämtland. Jämtland är verkligen ett vackert landskap. Det blev tre stopp på vår lilla tripp.


Det första stoppet blev vid den thailändska paviljongen som är en minnebyggnad till den siamesiske kungen Chulalongkorn. Eftersom vi hade hundarna med oss blev det inget besök inuti paviljongen utan vi fick hålla oss utanför staketet. Paviljongen är verkligen jättefin och det är en ganska konstig känsla att mötas av en thailändsk paviljong mitt i de jämtländska skogarna. Har ni vägarna förbi tycker jag definitivt ni ska göra ett besök här. Mer information kan ni hitta här.Stopp nummer två blev några km bort vid Döda Fallet. Döda fallet torrlades i slutet av 1700-talet av Vildhussen. Vill ni veta mer om Vildhussen och Döda Fallet kan ni läsa mer här. Det är en mäktig syn att se den torrlagda forsbädden. Vart än man ser är det fullt av stenbumlingar. Det finns möjlighet att gå genom Döda fallet på de långa utlagda träramperna. Har ni aldrig varit till Döda Fallet tycker jag att ni omgående ska hoppa in i bilen och bege till Ragunda kommun. Jag lovar en naturskön upplevelse.

Sista anhalten innan avfärd från Jämtland tillbaka till Ångermanland blev på den gamla prästgården i Borgvattnet där det sägs spöka. Vill du veta mer om prästgårdens spökerier så kolla här. För den modiga finns det möjlighet att övernatta i prästgården och själv undersöka huruvida det spökar eller inte. Själv är jag alltför mörkrädd för att ens våga mig in ;)

Promenad i Viksjö

Här om dagen tog jag båda hundarna med mig och begav mig ut på en långpromenad här i Viksjö. Det blev en promenad på runt milen. Riktigt slitigt för min stukade vrist bara. Är fortfarande orolig för om den ska klara av tjejmilen. Men den dagen den sorgen, eller hur ;) Här är iaf några bilder från världsmetropolen Viksjö :)
Viggo

För rättvisans skull kommer här också bilder på Viggo, den stolte fadern :)Viggo vill egentligen inte vara med på bild.

Far och son pumi

Nu är det dags för bilder på far och son pumi, Viggo och Troy. Troy hunsar alltid sin far som försöker försvarar sig men backar trots allt alltid.
Troy och Viggo
Troy solar magen


Mera Troy...

blir det nu. Den här gången i lite mer somriga miljöer.
Troy x 6

Det var väldigt länge sedan jag visade lite bilder på gullvovven. Han är nu snart 10 månader och minst lika söt men besvärlig som tidigare :)


Dagens shoppingtur...

gick till Härnösand. Kanske inte den stad man i första hand tänker på när det kommer till shopping, eller hur ;) Men dit ställde jag iaf min kosa idag. Och kan ni tänka er, det blev faktiskt ett fynd. Det blev ett par tjusiga skor. Skorna hade kostat 650 kr men var nu nersatta med 20% så det kändes som ett fynd. Och ännu trevligare blev det förstås när mamma frågade om jag ville ha dem i en tidig födelsedagspresent (jag fyller år i slutet av juli). Och vem hade tackat nej till det? Visst är det väl bättre att få något som man verkligen vill ha istället för andra dammsamlare (nu brukar mamma förstås köpa ganska vettiga saker men ni förstår kanske vad jag menar). Skorna är helt enkelt superbekväma (måste låta som världens äldsta pensionär, jag vet :)) och jag är ganska säker på att dessa inte borde ge mig skavsår som i stort sett alla nyinköpta skor alltid ger mig. Och jag tyckte att skorna var jättesnygga till jeans så... både snygga och bekväma kan det  bli bättre? Men de for nog allt stå på hyllan här hemma ett tag till. Att använda nya skor i detta regnväder är väl knappast någon större hit. Nej, det vore då allt bra idiotiskt och bortkastade pengar eller i det här fallet bortkastad födelsedagspresent :)


Choklad, mmm

Har ni testat Marabous ny choklad, Marabou sommar? Det har jag, eller gör just nu. Just nu surfar jag runt lite och njuter samtidigt av en alldeles utsökt chokladbit. Jag kunde inte motstå annonspelarnas lockande choklad längre utan idag tog min nyfikenhet över och jag införskaffade godbiten. Det förstås ingen schweizernöt som jag fullständigt älskar och slukar i ett ögonblick men den har absolut något extra. Den jordgubbssmakande chokladen med de frystorkade jordgubbsbitarna är en choklad som jag kan njuta av längre än en vanligt och det är väl knappast något fel :) Testa den om ni gillar jordgubbar i kombination med choklad.
Bilden lånad från Marabous Facebooksida.

Planerna ett år fram...

är nu klara. Idag kom antagningsbeskedet från VHS. Jag ska plugga Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker 60 hp samt Grafisk design, inriktning tidningsdesign 15 hp. Nu när jag vet att jag kommit in känns det faktiskt helt fantastiskt. Det ska bli så jättekul!!! Det här är en utbildning som jag velat gå i många år och nu får jag chansen.

Det enda som återstår för att göra livet alldeles perfekt just nu är om jag kunde få tag i något jobb på sidan om studerna. Det skulle verkligen vara toppen om jag kunde dryga ut hushållskassan. Så det blir väl till att börja leta. Något förslag från någon?

Hursomhelst, just precis nu är jag strålande glad och überlycklig :)

Dagens inköp

Efter att ha sovit uruselt i natt i min säng här i stugan var det bara att inse en enda sak. Jag behöver verkligen en ny säng och sagt och gjort, i väg det bar till Ikea för ett litet, eller ganska stort egentligen, inköp. Mamma insåg att hon också ville ha en ny säng så totalt har vi nu köpt två sängar som väntar på hemkörning i morgon. Det blir alltså sista natten i min urusla säng. I morgon väntar en bekväm och framför allt bredare säng. En annan är ju van att sova i dubbelsäng och då är 90 cm fruktansvärt litet, särskilt när man också ska trängas med en hund. Nu blev en 140 cm bred säng, så mycket mer går knappast in i mitt lilla hus. I morgon väntar, förutom sängen, liten ommöblering för att få plats med dagens inköp.

En tur ut i stora vida världen...

har det blivit idag. Eller till Kramfors för att vara mer exakt. Varför jag åkte till Kramfors kanske någon undrar? Vad kan denna lilla håla (förlåt alla eventuella läsare från Kramfors) ha att erbjuda mig? Jo det ska jag omgående berätta. Jag har fått höra att Kramfors skulle ha ett mycket större DollarStore än det i Härnösand. Och eftersom jag verkligen gillar DollarStore i Härnösand var jag tvungen att stilla min nyfikenhet och uppsöka den i Kramfors. Så nu när vädret var lite mildare, ur ett hundperspektiv menar jag, så hoppade mamma, jag och två halvgalna (i vissa fall helgalna) pumisar in i bilen och begav oss till Kramfors. Och visst var det sant, DollarStore i Kramfors var oändligt stort. Mycket större än jag någonsin kunnat ha tänkt mig, särskilt med jämförelse med det i Härnösand. Jag känner helt klart att hit måste jag åka fler gånger innan jag har lärt känna affären på riktigt. Idag var bara en första bekantskap. Men även under en första bekantskap kan man göra av med en hel del pengar, tyvärr eller är det kanske jippi? Jag var i allafall helt tvungen att införskaffa tre läckra halsband och det till det inte allt för tokiga priset av hundra kronor. Smycken kan man väl aldrig få för mycket av, eller hur? Troy och Viggo verkar också ha uppskattat vår lilla dagstripp. Att få skälla på främmande ort verkade uppskattas stort av dem både, dock mindre av mig och mamma :)

Mycket klagomål...

över det ena eller det andra har det blivit här på bloggen den senaste tiden. Jag är verkligen less på att vara den här gnällspiggen. Varför kan jag inte skriva något glädjefullt eller hoppfullt??? En mycket bra fråga som inte tycks ha något bra svar är jag rädd för. Men efter att ha tillbringat åtskilliga veckor på landet kan jag inte påstå att så mycket nytt sker. Det är mest sol, värme, broms, mygg och hundar som upptar den största delen av min tid. Och det finns inte så mycket mer att skriva om det tror jag. Jag skulle behöva göra något helt annat för att få lite fler "inputs" till min inspiration. Missförstå mig inte nu, det är inte så att jag sitter här och beklagar mig över hur tråkigt allt är. För det är inte sannt. Jag är faktiskt ganska nöjd med min tillvaro som känns ytterst behaglig. Men så mycket att skriva om blir det dock inte. Jag kunde förstås visa lite sommarbilder men det är alldeles för jobbigt :) Tänk er själva att koppla kameran till datorn och vänta på att överföringen har gjorts. Och att sedan välja ut bilder för att sedan fixa med dem i photoshop, alldeles för jobbigt. Jag känner redan att svetten tränger fram i pannan vid bara tanken på att göra något sådant ;). Sommarlatheten är stor uppenbarligen. Men jag lovar bättring, än en gång, och ska lägga ut lite bilder inom några dagar iaf. Vi får väl se om jag kan hålla det :)

En liten uppmaning till er alla som vanligt: njut av sommaren och sol och värme och se till att stressa av lite i sommar också. Man behöver faktiskt inte hinna med allt under semestern :)

Visst är sommaren underbar...

men det finns naturligtvis också negativa sidor på sommaren. Och dessa stavas broms och knott. Här sitter jag i godan ro i härligt svalkande skugga när dessa monster i miniatyr hittar mig och givetvis måste suga i sig mitt blod. Jag skulle inte säga något om de bara snodde blod från mig för jag misstänker att jag har tillräckligt för att avvara en del. Men varför i hela världen måste de spruta in något slags gift som utbyte mot blodet och så får mig att gå upp i limningen. Det kliar, det kliar och kan ni gisssa vad, det kliar!!!. Med bett stora som nya fettvalkar vet jag knappt vart jag ska ta mig till. Det är nästan lockande att gå bort till uthuset för att hämta lite sandpapper och sedan riva rejält över betten. Men, så ska man väl inte göra antar jag. Vad annat finns att göra än bita ihop och fortsätta klia.

Jag antar att jag inte ska klaga. Om bara några månader önskade jag säkert att jag skulle kunna sitta ute lättklädd utan att frysa ihjäl och ett och annat stickande småkryp hade nog varit välkomnande bara värmen infunnit sig.

Har ni tänkt på en sak...

Idag är det precis ett halvår tills första januari 2010. Vilket förstås innebär att vi nu redan har avklarat ett halvår på 2009. Hur är det egentligen möjligt? Vart tog egentligen dessa sex månader vägen? Jag kan nästan inte förstå det. Och jag som skulle åstadkomma så oerhört mycket detta år men hittills har jag inte uppfyllt särskilt många av mina målsättningar. Det börjar bli lite bråttom nu. Jaja, vi får väl se hur det går mår med den saken :)

Härligt att sommarvädret, eller hur? Men vilken tur att det faktiskt finns skugga annars skulle det säkerligen bli outbärligt :)

RSS 2.0