Fredag och idol

Äntligen fredag! Vad kan man annat säga? Jag har sagt det förr och kommer att säga det igen, veckans härligaste stund! Trött som jag är efter ännu en tuff vecka somnade jag naturligtvis så fort jag slog mig ned i soffan. Lyckligtvis vaknade jag precis när Peter Jidhe drog igång kvällens Idol. Det var kul att se och höra Andreas Carlsson sjunga. Inte så pjåkigt faktiskt. Frågan som säkert fler med mig undrar, när får vi se Anders Bagge på scen? Det vore väl allt något?!

Efter idag är jag helt på det klara vem som är min favorit i årets Idoluppsättning. Den här personen har enligt mig nu gått från klarhet till klarhet. Jag hoppas att det är Reza som kommer att stå som den slutliga vinnaren efter denna säsong. Hennes röst är helt enkelt fantastiskt! Det är en röst som verkligen tilltalar mig. Jag vet att hennes musik skulle gå varm i både min ipod och i bilen. Så heja, heja Reza!

Inte enligt plan

Den här helgen var tänkt att bli en jättekul helg. Det var den här helgen som fest med partypinglorna stod på dagordningen. Så var det tänkt men så blev det tyvärr inte.

Igår eftermiddag bytte jag från sommardäck till vinterdäck på bilen. Om ni aldrig gjort det själv kan jag berätta att det är jättejobbig. Särskilt om man saknar armstyrka som jag tycks göra. Det var riktigt ruskigt jobbigt. Jag fick verkligen slita. Det är särskilt jobbigt att få däcken på plats och hålla emot när man skruvar i den första hjulbulten (eller vad det kan tänkas kallas). Och det var näst intill omöjligt att få loss två av däcken överhuvudtaget. Jag slet och drog till jag sedan kom på att försöka sparka loss däcken. Och efter ett antal sparkar så lyckades jag iaf. Efter att alla däck var bytta kände jag mig otroligt duktig. Dels för att jag hade klarat att byta däcken men också för att jag sparat in de kronor det kostar att få det gjort av någon firma.

Men ingen glädje varar för evigt. Efter att ha bytt däcken i kyla och regn kände jag mig genomfrusen och väl hemma kröp jag ner i sängen i fosterställning under mitt varma täcke för att tina upp. Givetvis somnade jag. När jag vaknade frös jag fortfarande, hade värk i huvud och nacke, mådde illa och var yr. Verkligen trevligt när man ska på fest, eller hur? Kanske skulle en dusch hjälpa. Nej då, det blev bara värre. Det var bara att inse att jag fick skippa festen. Att känna sig som dagen efter dagen före är verkligen ingen hit. Så det blev ingen fest för mig. Istället tillbringade jag lördagskvällen uppkrupen i sängen med värkande skalle och tyckte synd om mig själv. Jättekul, eller vad tror ni?

Nåja, inget ont som inte har något gott med sig. Jag lyckades spara en massa pengar, dels för däckbytet men också för utekvällen som brukar kunna dra iväg med åtskilliga hundralappar. Fast jag måste erkänna att det var inte någon stor tröst i går kväll.

Tyvärr har söndagen inte heller bjudit på större munterheter. Huvudvärken har hållt i sig och jag kan garantera att jag var i sämre form än de som var på festen. Att gå ut med hunden har idag varit en verklig pina och några längre promenader blev det tyvärr inte. Att hålla huvudet alldeles stilla har varit dagens uppgift.
bild från Fotoakuten

Veckans härligaste stund ...

... har nu infunnit sig. Uppkrupen i soffan sitter jag nu och kollar på Idol och känner mig nöjd med att veckan nått sitt slut. Efter fem dagar med tuff utbildning är detta ögonblick så otroligt rogivande och faktiskt rent ut sagt livsviktigt för att kunna ladda batterierna inför nästa vecka. Jag njuter fullt ut och önskar att kvällen aldrig skulle ta slut. Eller att jag skulle kunna kapsla in känslan och plocka fram den när stressen kryper på.

I morgon kvällen misstänker jag att kvällen inte blir lika rogivande men säkerligen jättekul. Fest och utgång med Partypinglorna väntar. Det var ett tag sedan senast och det ska som sagt bli superduper kul :) Party on!!!

B som i BÄST ;)

Efter en riktig taskig start på dagen började det faktiskt ljusna upp efter lunch. Goda nyheter är aldrig fel. Jag har nu klarat den andra tentan också!!!! Och det med ett B! Helt otroligt faktiskt. Tänk att jag nu har klarat båda tentorna vid första tentatillfället och till ett betydligt bättre resultat än väntat. Jag känner mig så otroligt nöjd. Grattis till mig :)

En dag i trötthet

I dag har jag varit jättetrött. Inte trött på det sättet att jag gäspar hela tiden. Mer som trött i hela kroppen. Som om den har kopplat ner och vägrar samarbeta med mig. Hjärnan har inte heller varit särskilt samarbetsvillig. Hela jag har alltså varit helt slut. Och det är ingen bra känsla när man pluggar. Riktigt omöjligt faktiskt. Orsaken till min eländiga dag går också att relatera till mina studier. Jag höll på med min Indesignuppgift i stort hela natten. Jättejobbigt och resultatet blev inte heller så bra. Men, jag har iaf fått något bättre känsla för Indesign. Jag skulle inte precis säga att jag förstår det helt och hållet men jag fixar iaf de enklaste grejorna och det är en stor framgång. Kanske är det inte en omöjlighet att jag ska lyckas lära mig programmet någorlunda hyfsat trots allt :)

I dag har vi haft ännu en skrivövning. Jag gillar verkligen skrivövningar men i dag var det segt som ni kanske kan förstå utifrån klagomålen ovan. Jag kan inte påstå att jag är nöjd med det jag skrev. Långt ifrån faktiskt. Så varför skrev jag inte om artikeln tills jag var nöjd, kanske någon undrar? Svaret är enkelt! Vi har en deadline som vi måste hålla och tid fanns alltså inte till att förbättra, tyvärr. Men jag går ju faktiskt utbildningen för att lära mig, så det kan förhoppningsvis bara bli bättre :)

Jag borde egentligen jobba vidare med Indesign i kväll men ... nej, det går faktiskt inte. Det börjar nog bli dags för lite sömn om morgondagen ska bli bättre än i dag.


Svennis - ny förbundskapten?

Nu kommer här ett mycket ovanligt inlägg här på bloggen. Helt otroligt, men det blir ett fotbollsrelaterat inlägg. Och tänk från mig som, om inte avskyr, starkt ogillar fotboll. Men ibland dras man bara med i en snackis.

Så vad tror ni? Kommer Svennis att bli vår nya förbundskapten? Expressen tycks iaf tro så. Enligt tidningen så återstår bara detaljer innan det är klart med Svennis som förbundskapten. Men är det verkligen möjligt? Jag har då väldigt svårt att tro att jobbet som svensk förbundskapten skulle kunna ge en lön i de nivåer som Svennis måste vara van med från sina tidigare jobb. Skulle Svennis vara beredd att gå ner i lön för detta uppdrag? Hmm, ja det tåls att fundera på. Iaf för Svennis.

Låt oss spekulera om hur det skulle kunna bli med Svennis som förbundskapten. Tror ni att han är rätt person att lyfta det svenska laget? Ja kanske, vem vet. Svennis har ju definitivt en viss stjärnstatus och kanske skulle det kunna smitta av sig på laget. För övrigt kan jag inte ens spekulera om hur han skulle arbeta med laget som förbundskapten. Jag är tyvärr inte tillräckligt fotbollsintresserad för att över huvud taget ha minsta aning om hur Svennis brukar jobba. Är det någon annan som vet?

Ja ja, vi får väl se om Expressen har rätt. Det lär väl snart visa sig vem som blir den svenska förbundskapten.


Indesign - HJÄLP!

Här sitter jag i godan ro uppkrupen i min soffa knackande på min pc. Jag försöker lösa en redigeringsuppgift till onsdagens kurs i dagspressredigering. Det går tyvärr inte särskilt bra. Orsaken är helt enkelt att jag inte begriper mig på Indesign. Så är det någon, över huvudtaget, som kan Indesign, ge mig tips, snälla. Finns det någon bra sajt med superbra Indesigntips? Hoppas, hoppas för jag börjar bli smått desperat :)

I dag fick vi tillbaka de ingresser vi fick öva oss på att skriva för någon vecka sedan. Och kan ni tänka er, jag fick riktigt goda omdömen. Visst, ett och annat bottennapp hade jag förstås ostadkommit men överlag måste jag nog säga att det var riktigt trevliga omdömen. Jippi! Jag är inte värdelös ;). Och det var ju också ett bra kvitto eftersom jag faktiskt tyckte att det var jätteroliga övningar. Ingresser är kul, det ni :)


Ny bloggdesign!

Har ni sett? Något nytt har hänt här på bloggen. Ett helt nytt utseende! Och jag känner mig riktigt nöjd måste jag erkänna. Säkerligen finns det ett och annat som kunde ha gjorts bättre eller snyggare men jag är som sagt nöjd. Jättenöjd faktiskt, iaf just nu. Fråga mig igen i morgon så kanske svaret blir ett annat ;).

Ny bloggdesign känns som en nystart för bloggen. Vänta er dock ingen omvälvande förändring här på bloggen. Med nystart menar jag "bara" ett återfött intresse för bloggen från min sida. Jag vet att uppdateringen har varit ganska svag under september och oktober. Min förhoppning är att det nu ska bli bättre på den fronten. Men kom ihåg att jag är student med en massa uppgifter som ska göras de närmaste veckorna så ha lite förbarmande över mig om jag missar att uppdatera någon dag. Mottot är dock att jag ska skriva åtminstone ett inlägg per dag.

Nu när den nya designen äntligen är klar så ska jag nog ta och krypa ner i sängen. Skola väntar om några timmar med föreläsning på morgonen och redaktionsövning på eftermiddagen. Och måndags kvällen måste ägnas till Indesign och inlämningsuppgifter, så ..., bums i säng. God natt till alla övriga nattugglor och god morgon till de som nu har sjunkit ner i REM-sömn :)

Jag klarade tentan!!!!!!!!!!!!!!!!

Eftersom jag inte haft möjlighet att blogga på ett tag så måste jag passa på att berätta de goda nyheterna.

Jag har klarat en av tentarna! Och det var den tenta som jag tyckte mig ha minst chans att klara också. Jag orkade inte ladda om från tentan på fredagen till den på måndagen och jag inte pluggat något till denna tenta tidigare. Jag trodde att det kunde finnas en mikroskopisk chans att jag skulle få ett E på tentan. Men tänka sig, det blev ett C. Jag är så otroligt nöjd med det faktiskt. Det hade varit tufft att göra omtentan på denna. Lite surt är det förstås att jag bara var ett poäng från att få ett B. Jag kan inte förstå varför, men detta tycks hända mig ideligen. Konstigt, va? Men strunt samma, bättre att fokusera på att vara glad än missnöjd :)

Nu väntar jag spänt på resultatet från den andra tentan. Den trodde jag iaf att jag borde klara. Fast nu när den här tentan gick så mycket bättre än väntan lär väl den andra gå uruselt och jag kör. Tydligen är jag vidskeplig. Men det är alltid så mycket bättre att intala sig det värsta. Hellre en glad överraskning än en stor besvikelse tycks vara mitt motto.

Nu är det nog dags att kvarta (är det någon som säger så fortfarande, känns som om det var länge sedan jag hörde det?). Natti, natti och så höres, eller kanske synes, vi med största sannolikhet i morgon.

Datorpyssel

Fredagskvällen har ägnats till en massa datorpyssel. Som jag nämnde i det förra inlägget så har min dator genomgått en ansiktslyftning :). Med en nystädad pc var jag ju tvungen att installera en massa program. Säkerhetssystem, skrivare, Acrobat Reader, First Class mfl är ju faktiskt program man behöver på dator. Jag har tänkt att undvika att ladda ner och installera lika många program som innan städningen. De flesta använde jag aldrig om jag ska vara ärlig. Men vissa är helt enkelt nödvändiga för att underlätta min vardag och klara av skolan.

Förresten, verkar som min dator har fått aningens spader. Jag sitter i godan ro och skriver och plötsligt flyttar sig markören utan att jag gör någonting. Jag märker det inte på en gång och plötsligt att jag skrivit halva meningen i ett tidigare stycke. Ytterst irriterande. Är det datorn som fått en knäpp eller är helt enkelt jag som blivit ovan att skriva efter en vecka utan dator och fumlar med fingrarna så rad bytes? Vem vet. Inte jag iaf. Men som sagt, irriterande.

Verkar ta hundra år att installera skrivaren. Suck.


I'm back!!!

Nu var det verkligen evigheter sedan jag senast uppdaterade min blogg. Har jag varit lat och inte orkat uppdatera bloggen? Nja, kanske. Men det har faktiskt delvis legat utanför min kontroll. Min älskade lilla pc har varit på hälsohem och är precis hemkommen utvilad och fräsch. Ett jättestort tack till Stefan för all hjälp. Datorn fungerar alldeles perfekt nu. Det är en fröjd att använda den nu. Inget mer hot om att kasta ut den från tredje våning längre :). Så tack än en gång för all hjälp. Det ska aldrig glömmas :)

Fortfarande länkproblem

Som ni märker i mitt förra inlägg så kan jag fortfarande inte länka utan måste skriva ut hela adressen. Vad i hela världen är det för fel??? Ikonen för länkning går helt enkelt inte att klicka på. Så frustrerande. Det är inte snyggt att skriva ut hela adressen i texten. Är det fler än jag som råkat ut för detta? Finns det någon som vet hur man löser problemet? Please, please, please, hjälp mig!!!

Tävling

Jag är med och tävlar hos bloggen Simplicity (http://addsimplicity.blogspot.com/) i samarbetar med Önskefoto (http://www.onskefoto.se/canvastavla.jsp). Man kan vinna en tavla i storlek 50x75 cm med valfritt motiv, dvs från en egen bild. Det vore väl verkligen någonting. Jag vill verkligen vinna :)
Grey's anatomy

Eftersom jag missade världens bästa serie i onsdags så sitter jag och nu och kollar på reprisen. Jag borde egentligen plugga men just nu struntar jag helt i det. Jag bara måste se Grey's anatomy. Jag visste förstås att det var George som dog medan Izzie överlevde. Men för den skulle lyckas jag pressa fram en och annan tår. Sorgligt. Trots allt, en oerhört bra serie.

Nurse Jackie

Jag har precis kollat in den nya serien, Nurse Jackie, på SVT1. Och jag kan bara kommentera den på ett sätt: me like. Den här serien känns helt rätt. Det ingen vanlig sjukhusserie som Cityakuten eller Grey's Anatom. Här är det sjuksköterskan Jackie som står i centrum. Jag kommer helt klart att följa denna serie och ser verkligen fram emot nästa avsnitt.

Missade du avsnittet så kolla på SVT Play eller på reprisen 4/10.

Från SVT:
22:45 Seriestart: Nurse Jackie
Del 1 av 12. Pilot. Jackie Peyton arbetar som sköterska på New York City-sjukhusets akutavdelning. Stressen i den dagliga verksamheten, liksom ett försiktigt uttryck komplicerat privatliv, innebär ständiga prövningar. Utrustad med en fäbless för smärstillande och luttrad efter många år i yrket drar hon sig inte för att åsidosätta sedvanlig moral eller praxis - hela tiden med sina patienters bästa för ögonen. I rollerna: Edie Falco, Merritt Wever, Eve Best, Haaz Sleiman, Peter Facinelli m.fl.

Loppisfynd

Idag blev det en oplanerad tur till Viksjö. Och givetvis måste jag förstås besöka loppis när jag väl är i Viksjö. Och lika mycket givetvis så blev det förstås inköp av fynd. Fast jag inte ska köpa några fler prylar och jag börjar fundera på att sälja ut en massa grejor på Blocket. Men dessa kunde jag helt enkelt inte låta bli.


Är inte katterna otroligt söta? De är runt 30 cm höga och jag gissar de är av gips. De är defintivt inte nytillverkade utan jag gissar på någon gång från 50- eller 60-talet. Hur som helst, otroligt charmiga. Precis sådana figurer som jag är extra svag för.

Gillar man kattfigurer överlag ska man bege sig till loppis i Viksjö. Det fanns katter överallt. Jag frågade om varför så mycket katter. Tydligen hade loppis köpt upp en samling på 850 (!) katter. Helt otroligt! De ni, tänk att ha 850 katter hemma. Allt kan man tydligen samla på. Själv har jag nu två katter. De två första av 850? Jag skulle inte tro det. Jag nöjer med dessa två, om nu inte fler av samma charmighetsgrad dyker upp :)


Fredagsmys

Jag har nu överlevt den första tentan. Det gick betydligt bättre än jag hade väntat. Det lär nog inte bli något toppbetyg men godkänt ska jag iaf kunna skrapa ihop tycker, håll tummarna för min skull :). Nu gäller det att ladda om inför nästa tenta redan på måndag morgon. Men först lite fredagsmys. Det är jag helt klart värd. Ännu bättre hade det varit med ett glas rött för jag längtar riktigt mycket efter ett sådant. Men man kan inte få allt i världen. Jag orkade helt enkelt inte åka i väg och köpa.


Tentaångest

Så var det då dags. I dag klockan två börjar en tretimmars mardröm. Tenta. Bara ordet får mig att rysa, usch! Jag kan inte påstå att jag känner mig särskilt förberedd. Veckans tentaplugg har inte varit särskilt effektiv. Koncentrationen har helt enkelt inte velat infinna sig. Det har varit så mycket annat som mina stackars tankar har grubblat runt. I går hade jag dock en riktigt bra tentapluggdag. Men det räcker inte. Jag skulle behövt fem sådana dagar. Så det är nog lika bra att boka om omtentan med en gång. Chanserna att jag ska klara tentan idag är således ganska minimala. Men ni kan väl hålla tummarna för mig iaf. Please :)

En minnsvärd kväll

I går kväll var jag i Gnarp, hembjuden till min fd chef. Det var verkligen jättekul att träffa hela den fantastiska ekonomiavdelningen. Jag insåg att jag faktiskt har saknat dem. Kvällen bjöd på en massa skratt. Och vi ska väl inte heller glömma all den fantastiska goda mat som chefen bjöd på. Tänk om man kunde fixa så bra mat själv. Jag kan inte annat än att tacka för inbjudan, den goda maten och det utomordentligt trevliga sällskapet. Och till råga på allt så blev jag också avtackad och fick en present. Helt oväntat men så otroligt snällt. Jag måste erkänna att jag nog blev lite rörd. Vilken trevlig kväll helt enkelt :)

RSS 2.0