Förkyld skolstart

Här kommer en mycket kort uppdatering. Jag hade planerat att skriva ganska mycket denna gång men jag känner att jag inte riktigt orkar sitta uppe så länge. Förkylning härjar i kroppen och huvudet känns just nu som om det ska sprängas av snor. Usch och fy för att vara förkyld och krasslig. Men man får väl vara glad att man inte har svininfluensa iaf.

Efter en mycket trevlig helg i Stockholm (mer detaljer och foton utlovas vid senare tillfälle) så var det idag dags för skolstart. Med förväntan steg jag in i klassrummet för att påbörja min utbildning till journalist. Vi tycks bara bli 18 studenter på utbildningen, om inte fler av de antagna dyker upp förstås. Jag kan säga så här om den information jag fått om utbildningen idag: det kommer verkligen att bli en jättetuff termin. Enligt läraren kräver utbildningen minst 40 timmar i veckan och vi ska vara beredda på att vi ibland måste jobba helger och dygnet runt för att bli klar med uppgifter. Låter inte det trevligt (sarkastiskt om ni inte gissade det). Jag måste medge att jag är ganska nervig om jag överhuvudtaget kommer att klara av det här. Det känns som alla utbildningar jag tidigare har gått (och de är många) är ingenting jämfört med denna. Men jag antar att det bara till att kavla upp ärmarna och börja jobba på. Trots allt slit tror jag nog att det blir både en rolig och lärorik termin.

Nu måste jag nog sluta skriva, stänga ner datorn och krypa ner i sängen för att överhuvudtaget ha en sportslig chans att ta mig upp i morgon. Håll tummarna för att förkylningen känns bättre i morgon!


Uppdatering om prickar

Jag har fått en förfrågan om hur det står till med mina prickar så här kommer en liten uppdatering :)

Förra veckan hade jag som ni kanske minns prickar på hela kroppen och ont i fötterna. Eftersom fötterna inte blev bättre, värken var verkligen olidlig, så blev jag till sist övertalad till att söka läkarhjälp. Jag fick en akuttid på vårdcentralen och med förhoppning om att äntligen få hjälp och lindring begav jag mig i väg. Men, det blev väl kanske inte så mycket hjälp, iaf kändes det inte så. Efter två minuter inne hos läkaren var jag ute igen med diagnosen virus. Ganska snopet på något sätt. Visst, det var säkert ett virus men det måste väl ändå finnas bättre sätt att behandla människor på. Jag kände mig illabehandlad och skämdes faktiskt för att jag sökt hjälp för något så, i läkarens ögon, så obetydligt som ett ynkligt som ett virus. Men hur skulle jag kunna veta det??? Nej, denna läkare vill jag aldrig återse, det är då ett som är sant. Men, trots allt så tycks han ha rätt. Prickarna skulle försvinna efter 7-10 dagar och de börjar faktiskt nu äntligen blekna och kliar inte lika mycket (tog dog mer än 10 dagar). Problemen med fötterna trodde läkaren skulle kunna bestå i ett flertal veckor. Jag har dock blivit mycket bättre i fötterna. Jag kan faktiskt gå riktigt skapligt nu och jag kan nästan obehindrat ta mig ner för en trappa och det måste ändå räknas som jättestora framsteg. Tyvärr värker dock fötterna fortfarande mycket och jag blir trött av att gå längre sträckor. Men jag känner mig iaf hoppfull :)

Nu ska jag börja packa ihop här i stugan för att bege mig hemåt och packa färdigt inför Stockholmsresan i eftermiddag. Äntligen ska det bära iväg söderut! Jippi!

Tänkte jag skulle visa vad jag pysslade med i photoshop i går kväll. Jag har köpt en fick almanacka där man kan byta ut fram- och baksida för att få en mer personlig prägel. Kul eller hur?
Framsida
Baksida

Snart slut...

på sommarlovet. På måndag är det dags att söka sig tillbaka till universitetet och studier i journalistik. Det känns nog lite konstigt efter all denna ledighet. Jag är definitivt blivit tidsbortskämd efter denna sommar. Hur ska man orka komma upp i tid på morgen? Det börjar helt klart bli dags att vända tillbaka på dygnet igen. Inga fler nätter med photoshopp och bloggning. Ingen sovmorgon mer. Usch, fy och stön! Men det det kommer säkert att gå bra. Jag har ju trots allt jobbat i ganska många år och faktiskt tagit mig upp i tid, nåja iaf inom flextidens ramar :).

I morgon bär det av till Stockholm med partypinglorna för shopping, nöjen och tjejmil (för de som inte är fotskadade vill säga). Undrar bara vilken form partypinglorna är? Det ryktas om förkylningar. Hoppas, hoppas att alla lyckas kurera sig och är redo för helgen.

Ett tillfälligt stopp hemma

Jag är hemma i stan idag. Tvättstugan väntar. Eftersom jag ska åka till Stockholm i helgen vore det ju verkligen bra om det fanns några rena kläder att packa ner, eller hur? Jag kan inte direkt påstå att det lockar med tvättstuga, snarare tvärtom. Jag saknar verkligen min tvättmaskin, snyft :(. Det enda positiva är att tvätten i stort sett är torr efter tvättidens slut och jag slipper fula tvättställningar fulla med tvätt stående i lägenheten. Men roligt är det verkligen inte med tvättstuga. Men desto roligare blir det iaf att åka till Stockholm :)


When You Wish Upon A Star

Att bo på landet är ganska fascinerande. Man får se saker och ting som man aldrig lägger märke till inne i stan. När jag gick till min lilla stuga från storstugan fascinerades jag av den svarta natthimlen med dess inneboende klart skinande stjärnor. Och där, precis i just det ögonblicket, fick jag se den för första gången i mitt liv (tror jag iaf). En fallande stjärna. Underbart helt enkelt! A shooting star (låter ännu mer fascinerande på engelska faktiskt). Den synen ska jag leva länge på :)

Men nu är det iaf dags att säga godnatt och önska er alla (höll på säga fröjdefull jul, usch inte jul ännu) en riktigt härlig söndag :)


Veckans fototriss

Så var det än en gång fototrissdax. Kul! Temat den här veckan är rörelse, kul eller hur? Ska bli spännande att se alla bilder, jag misstänker att det blir många riktigt fartfyllda och intressanta :)

Vill ni se fler bilder så hittar ni dem precis som vanligt här:

Häromdagen möttes jag av denna syn på parkeringen på ICA Maxi. Massor av fåglar, kändes som tusentals. Rena rama Hitchcock-filmen. Undrar om fåglarna redan nu lämnar vår land för sydligare breddgrader. Eller var det bara ett planeringsmöte inför den stundande resan. Vet vet? Inte jag iaf :)

Från fåglar i massor till endast en ynka svan som stretchar sin vingar efter morgongympan :)

Från ett vattendjur till ett annat, dock ingen fågel även om flygkonsten inte tycks långt ifrån. Pumin Troy i fullt språng, ingen badkruka :)

Nutidstestfantast...

känner jag mig som denna vecka :). Jag har i många år varje vecka gjort DN:s nutidstest och denna vecka måste jag bara få lov att briljera. Jag hade alla rätt och är tydligen duktigare än 95 % av de övriga som gjort testet. Är det inte fantastiskt ;). Jag känner mig extra supersmart nu efter detta resultat. Ni ska se att studierna i höst kommer att gå exemplariskt ;)

Vill ni själva testa er nutidskunskap klicka här.Regnet det bara öser ner...

Vilken regnig dag det är idag! Det regnar i ett kör! Usch och fy! Tur jag har varit upptagen idag annars hade det varit en ganska trist dag.
 
Jag har haft en riktigt intressant dag idag. Jag har varit i Härnösand på folkpartiets (i Västernorrland) höstupptakt. Trevliga människor och intressanta politiska diskussioner i liberalismens tecken, kan knappast vara fel en regnig sensommardag (även om det känns extra höstlikt idag) som den här. Åtminstone enligt min mening ;)

I morgon är det lördag...

och mindre än en vecka tills det bär iväg till det som brukar bli årets roligaste helg på hela året, tjejmilenhelgen i Stockholm med Partypinglorna. Jippi!!! Någon tjejmil blir det med tanke på veckans problem inte för min skull men jag hoppas, tror och håller tummarna för att mina stackars fötter ska orka med shopping och nöjen. Jag tror nog att det ska ordna sig trots allt, fötterna är defintivt på bättringsväg, tack och lov :)

I morgon väntar höstupptakt i Härnösand med FP, säkerligen en trevlig och intressant dag :)

Ett litet tips

Om ni har slitet hår och klyvna toppar så kan jag rekommendera Gliss Oil Nutritive Serum från Schwarzkopf. Om den verkligen reparer hårstrån tvivlar mitt sunda förnuft på men en sak är iaf säkert mitt hår blev betydligt blankare och lättkammat av att använda den. Under sommaren har jag färgat, blekt och solat håret någon gång för mycket så det är som ni kanske förstår inte i det allra bästa form. Men efter att ha testat detta så känns håret betydligt bättre och jag kan t o m få en kam igenom håret utan problem. Så för mig är den här en bra och billig produkt som jag definitivt kommer fortsätta att använda. Ibland hittar man faktiskt rätt, eller hur? :)
Guldet blev till sand...

eller mer riktigt, vattkopporna blev till... ja vad då kan man undra? De utslag som härom dagen med största sannolikhet var vattkoppor har nu visat sig att inte vara just vattkoppor. Hhää??? Knepigt, eller hur? De vattkopplika utslagen följde helt enkelt inte en vattkoppas utstakade liv eller mer exaktare sagt, de är helt enkelt inte vattkoppor. Toppen, kanske ni tycker och visst är det väl skönt att inte ha vattkoppor. Men när jag trodde att det var vattkoppor så visste jag iaf vad som var fel med mig. Nu är jag fortfarande prickig och kliar (dock mindre, om det beror på medicin eller inte vet jag inte riktigt) men har efter fyra dagar inte en susning om vad det är för fel. Kanske är det trots allt nässelutslag? Tja, kanske, vem vet. Egentligen spelar det väl ingen roll vad det är så länge jag blir frisk. Hittills har det dock inte skett. Utslagen finns som sagt kvar och fötterna... fötterna ska vi inte ens tala om. Har inte mina fötter blivit bättre i morgon har jag lovat både mamma och en partypingla att ringa vårdcentralen. Snälla, snälla fötter, bli bra till i morgon. Jag avskyr att gå till läkare (om man nu får en tid vill säga).

Sådär ja, nu är ni alla uppdaterade på min sjukdomsfront. Jag hoppas att intresseklubben noterar ;). Idag har jag faktiskt inte gjort något vettigt över huvud taget. Trots min brist på vattkoppor så känner jag mig hängig och krasslig och har sovit och kollat på tv största tiden av dagen. Och trots all denna sömn är jag fortfarande trött, tänka sig, så huvudet ska snart få trött vila på kudden för ännu mera skönhetssömn (så mycket som jag sovit idag så borde jag vid det här laget vara Miss Universum).

Nu ska jag beställa kurslitteratur. Jag har helt glömt bort att göra det och kursen börjar snart. Bokus eller Adlibris, det är frågan. Adlibris tror jag, brukar gå fortare då.

Natti natti på er allihopa :)Fortfarande prickig

Mina vattkoppor lever vidare och det gör som tur är också jag. Ska jag vara ärlig så tvivlade jag aldrig på att något av det :). Jag kan säga en sak, tack och lov för Tavegyl. Det kliar så fantiskt mycket mindre tack vare den underbara tablett. Jag har faktiskt kunnat sova hela natten så jag känner mig i betydligt bättre form idag. Jag är dock lite orolig över mina fötter. Som ni kanske vet har jag i sommar klagat över ont i foten sedan en stukning. Nu tycks det som jag har ont i båda fötterna samt i en stortå. Jag kan inte riktigt röra lederna, jag är jättestel och det gör jätteont. Jag hoppas att det hänger ihop med mina vattkoppor och det försvinner när prickarna försvinner annars har jag problem. Jag kan säga så här, det är inte så lätt att bo på tredje våningen och ha en hund som ska ut ett antal gånger. Trappan ner tar lång tid, verkligen lång tid.

Jag ska nog åka tillbaka ut till stugan idag. Mamma sa att jag redan har smittat henne innan prickarna började visa sig så det hade ingen betydelse om träffade igen. Det är helt enkelt lättare att vara i stugan när man har ont i fötterna och har hund. Inga långa trappor att ta sig ner för hundra gånger per dag.

Nu ska jag duscha och försöka söka diska lite (kommer att behöva många pauser) och sedan åka iväg, jag, Troy och mina vattkoppor.
Chicken pox

Mina nässelutslag tycks inte vara nässelutslag utan i stället vattkoppor. Det är ganska säkert att jag har drabbats av just vattkoppor. Japp, ni läste rätt, vattkoppor. Här är man nu 35 år och drabbas av en barnsjukdom. Så det kan bli.

Det sägs att vattkoppor är värre när man är vuxen men än så länge är det inte så farligt. Visst, jag tycks ha fått feber i kväll och känner mig ganska krasslig men det är inte värre än en vanlig förkylning. Men dock med ett gigantiskt undantag, kliandet. Jag kan säga så här, det var inte många timmar jag sov i allt. Jag provade allt t o m byta rum. Till sist hittade jag tuben med kortison och då blev det aningens bättre. Idag har jag varit i kontakt med vårdcentralen och fått Tavegyl utskrivet som ska lindra klådan. Jag hoppas verkligen på tabletterna så att jag kan få lite sömn i natt. 

Förresten, helt pigg är jag nog trots allt inte. Detta inlägg har tagit timmar att skriva, skriver några ord och sedan urslut. Men nu är det iaf gjort :)


Itchy and scratchy

Vilken dag jag har haft och då menar jag inte i någon som helst positiv mening. Det tycks som jag har fått nässelutslag. Jag är alldeles prickig och det kliar, kliar verkligen. Även om jag för övrigt är helt frisk så känner man inte sig inte riktigt på topp när det kliar. Och inte har det taskiga vädret bidragit heller till att lyfta mitt humör mot högre höjder. Stackars Troy, han har bara fått gå på korta promenader idag. Inte konstigt att han för en stund sedan tog ut sin frustration på mig genom att göra försök, och ganska lyckade sådana också, att bita mig. Vi hade inplanerat promenad i fint väder runt Sidsjön idag men omständigheterna gjorde att det inte direkt lockade.

Undrar ni vad nässelutslag är kan ni läsa mer om det här.

Tv:n står nu på och visar någon slags komedi på TV 4 Komedi. Om den är bra vet jag inte riktigt, jag tvivlar, men den utspelar sig i London och då och då får man en glimt av den underbara staden. Mmm, vad jag längtar dit! Trist att det inte blir någon resa dit i år, men är man fattig student så är man :(

Strax blir det ännu en kortpromenad med Troy och sedan väntar fortsatt kliandet. Vilken kväll, eller hur?
Sidsjön och det väder jag hade önskat idag.

Fototriss

Det var nu evigheter sedan jag senast var med på fototriss men nu känns det som det var dags igen. Veckans tema är kommunikation. Det borde väl passa någon som precis pluggat en termin Medie- och kommunikationsvetenskap, eller hur? Nåja, vi får väl se hur det ligger till med den saken ;) Håll till godo för här kommer min tolkning på temat.

Fler tolkningar på Kommunikation hittar ni alldeles precis här.


På Västerlånggatan i Gamla stan en sommardag mitt under turistsäsongen kan man ana att det pyr av kommunikation. Turister som kanske diskuterar sinsemellan hur underbart vacker Gamla stan är eller vilka fantastiska inköp som gjorts. Kanske någon stressad stackare som kommunicerar genom en lätt knuff till den turist som inte tycks maka på sig överhuvudtaget. Tja, vad vet jag egentligen men mycket folk säkerligen också mycket kommunikation. 
Livgardets dragon musikkår (tror iaf att det var så det hette) vid högvaktavlösningen en dag i juli. Dirigenten kommunicerar till de ridande musikerna. Oerhört skickligt att kunna spela och rida samtidigt, åtminstone så anser jag det som inte kan något av det :)
På Birk/Björkö gick fåren på rad. Min undran är, kommunicerar får för att kunna åstadkomma denna rad? Min gissning, definitivt JA :)

Vilken besvikelse...

Jag som har tagit så fina foton på Troy i kväll och hade precis tänkt lägga upp dem för allmän beskådning här på bloggen. Men, men... usb-kabeln till kameran är förstås kvar i stugan (båda två, för jag har två, t o m) så några nya foton blir det inte först måndag eller tisdag, beroende på när jag åker tillbaka. Men har jag tänkt att lägga upp en bild på Troy så gör jag det. Denna bild är några dagar gammal och visar en mycket okammad pumi. Håll till godo :)
Relaxar...

eller kanske rättare sagt slappar :) framför tv:n. Slötittar lite på Jagad men har nog sett den filmen en och annan gång för mycket. Det var dock en mycket bra film, de fem första gångerna. Nu kan jag den helt enkelt lite för bra. Istället ägnar jag lördagskvällen till att surfa runt bland bloggar, fundera lite över fotografering och photoshop samt grubblar lite över min framtid och vad den kan tänkas föra med sig. Så ser så alltså lördagskvällen ut för mig här hemma i stan.
Glenn

Jag har precis sett en roadmovie om tomatodlaren Glenn från Närpes i Finland. Filmen var faktiskt riktigt bra och jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden en och annan gång. Om ni missade den i kväll och ni får möjlighet att se den någon annan gång, ta chansen. Filmen är bra och jag rekommenderar det verkligen.

Hämtat från svt.se:

Glenn

Finlandsvenskt tv-drama från 2008. Glenn är en rätt så tafatt ung man som jobbar som tomatodlare i finska Närpes. När hans far dör uppdagas det att hans mamma bor i Sverige, och Glenn beslutar sig för att resa till henne. Filmen utsågs till bästa tv-film vid den finländska Venlagalan. I rollerna: Niklas Häggblom, Anders Ekborg, Lia Boysen m.fl.


Lördag, tänka sig

Hur fort går egentligen inte veckorna? Jag tyckte det var lördag igår och så är det lördag igen. Sommarlovet går mot sitt slut och skolan och allvaret närmar sig. Fast det är kanske inte så tokigt trots allt. Jag är oerhört nyfiken på vad hösten och min journalistutbildning ska föra med sig. Tänk om hösten kommer att bli extra spännande och intressant? Hoppas iaf :)

Nu ska jag hur som helst baka en kaka, en smarrig rödvinbärskaka. Och senare idag bär det hemåt för några dagar i stan.
Solnedgång vid Sidsjön

Filmdax

Sitter just nu och kollar på National Treasure. En film som jag verkligen gillar trots, eller kanske pga, att jag sett den åtskilliga gånger. Det är helt enkelt en riktig härlig äventyrsfilm. Helt enkelt perfekt ;). Ok då, kanske inte perfekt men jag känner att den passar en dag som den här. Och Nicolas Cage i kombination med min favoritskurk Sean Bean är aldrig heller fel.
Upp som en tupp och ner som en pannkaka...

eller något liknande. Jag vet inte om det direkt beskriver min dag men just nu känner jag mig nog allt lite som en pannkaka. Jag är så oerhört less! Less på min förb... fot. För er som inte vet så stukade jag min fot i början på juni, närmare bestämt på nationaldagen. Sedan dess har jag haft ont när jag anstränger foten och även om det är jobbigt så har jag kunnat leva med det. Men nu tycks den värka hela tiden :(. Är det inte så man skulle kunna skrika rakt ut i högan sky??? Varför var jag tvungen att vara så klumpig och ramla i början av juni? Varför måste foteländet värka så, så, så.... kan inte finna något ord som lämpar sig i skrift. Snälla, snälla fot bli bättre!
Ännu fler smycken, jippi

Givetvis kunde jag inte låta bli att köpa ännu fler smycken idag igår. Dollarstore har faktiskt massor av läckra smycken till jättebra priser. Just nu är jag faktiskt helt galen i smycken måste jag erkänna. Kanske är det för att sommaren går mot sitt slut och studierna börjar snart. Det känns helt enkelt som en nystart (igen :)). Ut med alla gamla pärlhalsband som tidigare var mina favoriter och in med något nytt :)
En liten utflykt...

kände jag starkt behov igår. Ett mål är aldrig fel vid en utflykt så kosan styrdes mot Kramfors och Dollarstore. Som jag säkert har nämnt tidigare är Dollarstore i Kramfors så oändligt mycket större än det i Härnösand (efter mitt förra besök i Kramfors känns Dollarstore i Härnösand inte alls lika roligt som tidigare). Jag har ju tidigare i sommar varit till Kramfors och Dollarstore och shoppat loss men nu lockade det alltså igen. Shoppa är alltid roligt ;)Följande införskaffades:Snart börjar studierna och kollegieblock brukar det alltid vara strykande åtgång på. Dessa färgglada, hoppas att mönstren och färgerna ska göra studierna roligare, ska väl räcka ett tag iaf.Min absolut deodorantfavorit för närvarande, Ldb Berry. Jag har aldrig sett den någon annanstans än på just Dollarstore så det var lika bra att köpa två. Mmm, luktar gott :)Det blev också panelgardiner till vardagsrummet. Det var svårt att ta en rättvis bild på gardinerna eftersom jag inte ville ta dem ur förpackningen innan jag kommer hem. Det gröna är aningens grönare än på bilden. Om jag nu bara kom mig för att sy de kuddfodral jag köpte tyg till i våras blir nog vardagsrummet riktigt snygg (nåväl, så snyggt lär det väl inte bli med de tapeterna men förhoppningsvis något snyggare än tidigare iaf).

En bloggande hund

Tänkte jag skulle visa en bild hur det ser ut när jag nattetid bloggar i från min lilla stuga här på landet. Troy är mycket intresserad av vad matte kan tänkas skriva på nätet. Kan det tänkas att en liten pumi på något sätt är inblandad i inläggen? Och vankas det extra hundgodis då?

Fast en liten vovve orkar inte blogga lika länge som matte utan sover nu så sött och snällt bredvid den bloggande matten.
Far och son pumi

Nu är det verkligen på tiden för lite "far och son pumi"-bilder. För som inte vet är Viggo pappan och lill Troy sonen (och min vovve). Håll till godo :)
Ett nytt litet smycke

När jag härom dagen var i Härnösand kunde jag inte motstå att köpa ett litet halsband trots att jag är en fattig student. Men det här halsbandet passade definitivt en fattig students budget, bara 30 kronor (på Dollarstore). Jag har faktiskt inget behov av dyra smycken (fast visst vore det trevligt, det kan jag inte förneka :)) utan det är smycket i sig som tilltalar mig, inte priset. Och denna gång tilltalades jag av detta 30 kronors smycke. Och med så billiga smycken så kan man köpa nya när än man ledsnar, min melodi definitivt :)

En liten ros


Bilder från en regntyngd dag

Igår var det en gråmulen och regnig dag. Mellan regnskurarna passade jag på att gå ut och ta lite bilder. Naturen är så vacker när blommor och blad är tyngda av regndroppar. 
En tur till Härnösand...

blev det härom dagen. Perfekt passivitetsträning för Troy medan vi väntade på att mamma skulle bli klar hos frisören. Troy var riktigt duktig på passivitetsträningen. Han låg snällt och tittade på alla de som hastade förbi. Han klarade t o m mannen som stannade och frågade om det var en pumi. Troy är duktig hund, iaf ibland :)

Dessa bilder är från turen till Härnösand. Håll till godo :)
Regn och loppis

Idag har det varit en riktigt gråmulen dag. Det har inte regnat hela dagen men från sena eftermiddag och antagligen fortfarande har regnet silat ner. Inte inte i mängder utan sådant där regn som inte verkar som så mycket regn men som man ändå blir alldeles genomvåt av och som aldrig tycks sluta.

Idag blev det ett besök på loppis här i Viksjö. Loppis i Viksjö är mitt favoritloppis, ja faktiskt det enda som jag besöker regelbundet. Absolut värt ett besök om ni har vägarna förbi. Håll er dock borta från mina fynd ;)

Spenderade "hela" 50 kronor denna gång på nya loppisfynd. Den här gången investerade jag min förmögenhet (kom i håg att jag är fattig student :)) på två ljustakar, en till bord och en till vägg, och Storsjöodjuret. Även om jag har ljusstakar i överflöd så kunde jag inte låta bli dessa. Säkerligen tycker många att de inte var något särskilt men jag måste erkänna att de charmade iaf mig. Visst är det väl ändå tur att ha rätt att ha olika smak? Tänk vad tråkigt om alla hade exakt samma saker hemma. Fram för mer individualism och mer loppisköp ;) Och tänk vad miljövänligt det faktiskt måste vara att köpa begagnade saker istället för att jämnt köpa nytillverkat. Storsjöodjuret blev det för att jag helt enkelt gillade dess runda form, den är för mig oerhört tilltalande. Jag hade också ett mindre Storsjöodjur sedan tidigare och tyckte att det behövde en större kompis :). Storsjöodjuren gör sig riktigt bra här i min lilla stuga och så passar de ju eftersom jag faktiskt har jämländskt ursprung till hälften (även om jag inte känner mig som jämte).

På loppis träffade vi också på moster och kusin som också de gjorde ett och annat fynd. Sedan kom de över på lite fika här hos oss. Som vanligt, jättetrevligt :)

Jag hade tänkt att blogga mer i kväll, eller i natt som det faktiskt är, men jag orkar inte bråka längre med internetuppkopplingen. Det trådlösa bredbandet har nu kopplat ner mig ett antal gånger och nu får det vara nog. Jag får väl vara glad att jag klarade av att skriva detta antar jag. Men vi ses säkerligen i morgon. Ha det!
Tävling

Jag är med och tävlar hos Millah om örhängen från Misterbling

Dream away

Så var ännu en dag till ända. Måndagen har övergått i tisdag. Går alla dagar alltid så här fort? Är det bra att dagar går fort? Ibland kanske det inte skadar med snabba dagar, det är ju liksom beroende på vad man gör eller kanske vad man inte gör. Men det är ju inte bara dagarna som går. Dagar läggs till år och år läggs till ålder. Nädå, jag lovar ingen mer tjat om åldersnojan :). Men ibland undrar jag om man verkligen tar till vara på sitt liv. Missförstå mig nu inte, jag är inte missnöjd med mitt liv. Det är bara det att ibland känns det som slentrianen tar över. Fast mer förändring än jag genomgått senaste åren kanske inte är behövligt. Att bryta upp från tryggheten som jag faktiskt har gjort kan knappast klassas som slentrian. Så kanske lite slentrian så där emellanåt inte är så tokigt trots allt.

Har ni tänkt på vad bra det är att ha fantasi. Jag menar förmågan att bara helt drömma sig bort lite då och då. Jag försvinner titt som tätt bort i dagdrömmar av alla de slag bara för att för ett ögonblick vila tanken och sedan återvända till den krassa (som faktiskt inte är alltför krass) verkligheten. Det är en möjlighet som faktiskt helt och hållet är gratis. Det finns ingen som kan som stoppa drömmarna och be om tullavgift eller något sådant. Det är bara fritt fram att ge sig ut i stora vida världen ända till minsta möjliga avlägsna hörn och låta fantasin få fritt spelrum. Praktiskt eller hur? I kväll har jag varit i väg på en sådan tur men är nu hemma igen ;)
Kan någon rekommendera bra bloggar?

Finns det några bra bloggar därute? Kan någon rekommendera någon bra blogg? Det känns som alla bloggar är så lika varandra och jag skulle helt enkelt vilja hitta någon för mig ny och spännande blogg att följa.

Shoppat runt...

på nätet har jag också gjort idag. Jag fastnade för ett armband, peace&love, från cocoo.se. Verkligen jättefint.

Jag vet att jag inte borde shoppa för jag är ju fattig student. Men ibland måste bara shopoholicen i mig få något till livs och nu var det faktiskt ganska länge sedan sist. Och så var ju armbandet inte så dyrt heller :)

Bild från cocoo.se

En sommardag i augusti

Idag har det varit en riktigt härlig dag. Värmen har hållit sig runt 25 grader trots att det inte direkt varit solsken (ibland men inte hela tiden). Efter en riktigt lång sovmorgon tog jag med mig datorn ut på altan till min lilla stuga. Trots skugga var det alldeles perfekt värme att sitta där, inte för varmt och inte för kallt. Jag ägnade en lång stund åt både photoshop och att surfa runt bland olika bloggar. En oerhört rogivande eftermiddag.

Men säg det som inte har ett slut. Plötsligt var Troy borta hos mamma trots att jag visste att han satt fast här hos mig. Den lille skurken hade lyckats gnaga av sitt halsband. Jag har sett att han gnagt på halsbandet men jag trodde i min enfald att han trots allt inte skulle ta sig loss. Men tänk så fel man kan ha. I det läget hade Troy ännu inte rymt utan satt i famnen på mamma. Jag gick för att hämta ett av Viggos gamla halsband som substitut. Tyvärr var det aningens för stort och ganska snart var Troy fri igen. Men då blev det fart på honom. Plötsligt förstod han att han uppnått frihet. Som tur var hade grannen och alla deras hundar åkt hem så det var trots allt ingen större fara. Efter ett antal snabb löpningarna runt tomten fick så både far och son pumi springa ner och bada. Och bada gjorde de verkligen så nu ligger en alldeles dyblöt här bredvid mig och luktar så där "gott" som bara hundar kan göra efter att ha badat i en gyttjig sjö.
Fint besök...

fick vi hit till stugan i går. Det var en av Partypinglorna som till slut lyckats hitta hit. Absolut jättekul med besök :). Vi passade också på med att kolla in Viksjö-bydgens nöjen, loppis i Vikjsö och Gussjönoret (egentligen Gussjöbygdens nöje). Partypinglan, som är gillar att dansa till skillnad från undertecknad, funderade på att någon gång uppsöka just Gussjönoret när det bjudes till dans där. Undertecknads kommentar till dans på Gussjönoret eller för den delen någonstans passar sig knappast i skrift här på detta forum :).

Därefter lockade den varma augustidagen med ett bad. Och det blev ett havsbad. Vi drog iväg till Härnösand och underbara Smitingen. När man kommer fram till badplatsen kan man tro att man befinner sig på en strand någonstans vid Medelhavet. När man kliver ner i havet tror man inte längre det. Det var kallt, jättekallt enligt mig. Men när man äntligen vågar doppa sig så känner man inte längre av kylan och tur är väl det, för annars skulle säkerligen inte havsbadarna i vårt avlånga land inte vara särskilt många. Kroppsfunktionen att vänja sig vid kallt vatten kanske är kroppens funktion att få folk att tvätta sig innan det det fanns duschar med varmt vatten. Vem vet? :)

Förutom det kalla vattnet så var också vågorna jättehöga, iaf med svenskt mått mätt, eller kanske närmare med mina mått mätta. En och annan kallsup blev det nog när vågorna slog in över en och man inte var beredd. Men trots detta var det alldeles underbart att bada. Jag får jämnt för mig att jag inte tycker om att bada och blir förvånad när jag alltid väl i vattnet tycks älska det. Jag kan nästan inte få nog, tänka sig. Nej, det är nog så här: älskar att bada men avskyr att gå i badkläder på stranden ;)

Hursomhelst vill jag bara säga att det var jättekul med besök igår och jag hoppas att Partypinglan gärna kommer tillbaka till obygdens Viksjö :)
På plats på landet

Så var man så åter på landsbygden efter några riktiga härliga dagar i stan. Riktigt konstigt, jag kan inte minnas att jag trivts hemma så bra som jag har gjort de här senaste dagarna. Och det bådar väl gott inför hösten när en annan flyttar hem för gått (iaf för i år). Att trivas hemma är väl aldrig fel, eller hur? Men nu är jag som sagt åter på landet och det är allt bra härligt det också. Att bara öppna dörren och bara efter ett enda litet steg vara rakt ute i naturen är inte så dumt egentligen :)

I morgon väntas sol och fint väder, besök och kanske ett havsbad. Inte så tokigt, eller hur?

Nedan ett resultat efter mera lek med photoshop. Håll till godo :)
Dags att ta itu med eländet

Diskning, dammsugning och lite allmän städning väntar. Usch vad tråkigt men ibland måste det göras. Sedan införskaffande av lite käk och sedan tillbaka till stugan. Så ser eftermiddagens dagordning ut.Troyansk släktträff

I kväll blev det en tur runt Sidsjön åter igen. Men den här gången blev det extra intressant. Vi träffade på Troys bror, som lystrar till namnet Nemo, och hans ägare. Det var jättekul att få se hur han ser ut och höra hur han är. Han var otroligt söt, liknade både pappa Viggo och brorsan Troy. Men som tur är var han inte lika rädd som Troy, tack och lov.
Många måsten...

känner jag av just nu men tycks trots allt inte bry mig det minsta lilla om dem. Jag måste städa. Jag måste putsa fönstren. Jag måste måla en massa dörrar. Men... här sitter jag och gör inget annat än leker med photoshop. Så det kan bli! Och inte blir det bättre av att solen skiner därute. Jag måste erkänna att det lockar att slå sig ner på balkongen i det gassande solskenet och fördjupa sig i en spännande bok. Hmm... dammsuga eller läsa i solen... hmm... svårt val... eller egentligen inte. Dammtussarna finns kvar senare också men man vet inte hur länge solen skiner, så... ut på balkongen det bär ;)
Frossat...

i plommon har jag gjort i kväll. Det är bara gott. Jag har ätit alldeles för många. Brukar man inte få ont i magen om man äter för många plommon??? Oops, lite sent tänkt på nu kanske. Men, men, det är nog ingen fara. Det finns fortfarande en massa plommon kvar i skålen så det kan inte ha blivit allt för många. Det bara känns så :). Men goda var de allt! Köp plommon och börja frossa så får ni se att jag har rätt ;)
En nypa frisk luft...

blev det i kväll när jag och lillvoffsingen promenerade runt Sidsjön. Jag tänkte att det skulle vara bra träning för den rädda lilla Troy att möta folk och hundar. Och det gör man verkligen. Sidsjön är ett populärt friluftsområde i Sundsvall. Och det gick riktigt bra för Troy under turen runt sjön. Han har var väl inte så där jätteförtjust i alla de som sprang förbi oss. Han hade stenkoll på alla joggare som dök upp bakom oss. Han knystade inte ett enda litet knyst men svansen var inte på topp som vanligt. Men jag är helt säker på att Sidsjön är bra träning så där kan ni hitta oss fler kvällar framöver :)
Man kan bli förbannad...

för mindre. Som sagt, det är tvättstuga idag som gäller och glad i håg lämnar jag en skällande hund, släpar ihop tvätten och drar den ner för fyra trappor. Och vad händer när jag kommer ner till tvättstugan??? Jo, föregående har inte tvättat klart och syns inte till heller. Jag väntar 20 minuter av min dyrbara tvättid men givetvis dyker ingen upp. Blir man inte förbannad??? Det var bara för mig att släpa mig upp fyra trappor och gå in till hunden som iaf tycks ha lugnat ner sig. Hur tror ni det blir att lämna honom så snart igen? Ja just det, ett rent h-vete. Förbaskade granne till att förstöra för andra!!!

En mulen dag...

som denna känns det inte lika hemskt att bege sig ner till den väntande tvättstugan. Hade solen lyst upp dagen hade det nog varit lite tuffare gissar jag. Tvättstuga är givetvis inte det allra roligaste, snarare tvärtom, men det måste göras. Och tänk vad härligt det är med nytvättade kläder. Så, tvättstugan nästa!
Lek med photoshop

Jag håller på att försöka lära mig lite mer photoshop och här är resultatet av kvällens lek med just photoshop. Håll till godo :)
En tur till Åstön

Det blev en tur till Åstön i kväll. Vädret var väl inte det bästa även om det inte regnade och var varmt. Men det var ingen sådan där vacker solnedgång som det brukar vara. Men man kan väl inte få allt, eller hur?

Det blev promenad runt Åstön och Troy fick även möjlighet att springa fritt en liten stund. Fast matte litar inte helt och hållet på sin slyngel-vovve så kopplet fick han släpa efter sig så att det skulle gå lättare att fånga honom. Men han skötte sig riktigt skapligt och inkallningen gick utmärkt. Nu var det förstås inget som distraherade honom men man får väl vara tacksam för det lilla antar jag :).

Jag hade ingen aningen att det kunde vara så mycket mygg ute på Åstön. Efter att ha gått halva sträckan hittade myggen mig på allvar. När jag stannade för att ta ut en sten ur skon hade jag säkert 30 mygg på varje ben. Den andra delen av promenaden gick verkligen i rask takt för att undkomma myggen. Men helt undkom jag givetvis inte. Ben, armar och axlar är fulla av myggbett och kliar oupphörligen. Det svenska sommaren är härlig ;)
Ett tecken på att Åstön är ett fd militärt område, lite svårläst men på sten står MUCK 70-11-02.
Att hösten närmare sig med stormsteg är dessa lingon ett tecken på. Men än är de, som tur är, inte helt plockfärdiga. Hösten dröjer ännu en stund får vi hoppas :)

Hemmavid och jordgubbar

Just nu befinner jag mig hemma i stan och har det bra :). Jag kände i morse en längtan hem och lämnade stugan för några dagar i storstan ;). Och det känns så härligt att vara hemma. Just nu gör jag absolut ingenting förutom att bara njuta. Och jag tycker mig se att Troy njuter minst lika mycket. Här har han alla sina favoritsovplatser.

Jag har nyss mumsat i mig ljuvligt goda jordgubbar, mmm. Så länge det finns jordgubbar är det åtminstone fortfarande sommar, eller hur?

Om det inte blir regn i kväll så tror jag att ska lasta hunden i bilen och bege mig ut till Åstön. Jag har faktiskt inte varit där ute under hela sommaren så jag längtar ut till havet.
Höga kusten-bron

I söndag bar vägarna aningens norröver och över den vackra Höga Kusten-bron. Det blev ett stopp vid Hörnöberget för lite fotografering.


RSS 2.0