Fototriss

Dags för fototriss igen! Veckans tema är sten, antingen natursten eller något skapat av sten. Jag måste erkänna att jag älskar stenar. Stenar kan vara så underbart vackra och inte en sten är den andra lik. Ända sedan barnsben har jag plockat med stenar hem och även om jag förstås inte har alla kvar så kan man finna någon sten här och där här hemma. Mitt absoluta favoritstenfoto kan jag knappast visa denna vecka eftersom jag redan gjort det två gånger och då senast i den senaste fototrissen. Men är ni nyfikna, kolla här.

Vill ni se fler stenfoton så kolla in dem här.

Här kommer nu iaf mina stenfoton så håll till godo :)


Fredag, fredag, fredag

Underbart, idag är det faktiskt fredag. Och ännu underbarare är att våren nu definitivt har hittat hit. Det enda tråkiga med solsken och runt 20 grader varmt är att jag tillbringat i stort sett hela dagen i ett kallt bibliotek. Nu är iaf pm:et klart för denna gången. Vi fick förresten resultatet på förra kursen häromdagen. Det blev ett B denna gång och det borde jag egentligen vara jättenöjd för. Men när man är ett ynka poäng från att få ett A så känns det ganska surt och tråkigt. Men jag ska väl inte klaga, det hade förstås kunnat gå riktigt tokigt. Nu väntar nästa tenta på valborgsmässoafton och jag är lite orolig inför detta. Den här kursen har jag haft svårt att greppa och kurslitteraturen upplever jag bara som krånglig och tråkig. Fast man ska inte ta ut något i förtid, eller hur? Nu ska jag strax kolla på Singing bee och sjunga med för fulla muggar :). Sedan blir det helt klart kojen för jag är jättetrött efter att ha jobbat med min del av pm:et i natt. 

Hoppas ni alla får en jättetrevlig helg :) 

Inte lätt...

att sitta ensam i biblioteket och ha sin egen bärbara pc med sig. Om det skulle vara så att man behöver uppsöka ett visst litet ställe så vill man ju inte lämna datorn kvar på bordet och att packa ihop alltihopa och släpa med sig är heller inte så kul. Just nu är det verkligen kritiskt. Koncentrationen är som bortblåst och jag sitter mest och vrider mig. Som tur är skulle min studiekamrat komma vid ett-tiden så då kan hon vakta datorn och jag rusa iväg... ja, gissa det ni :). Hoppas hon kommer snart, väldigt snart.

Flitens lampa lyser, eller något sådant...

Just nu befinner jag mig i Mittuniversitetets bibliotek och pluggar för fulla muggar. Nåja, kanske inte helt för fulla muggar med tanke på att jag tar mig tid för att blogga några rader. Men det är faktiskt fullt ös som gäller idag. Skulle ha skrivit ihop min del av ett pm i går men en j-vlig huvudvärk stoppade de planerna. Det är svårt att vara kreativ, särskilt för ett ämne som Ipred som inte ligger mig så där särskilt varmt om hjärtat, när huvudet håller på att sprängas. Så därför hoppar jag över förmiddagens föreläsning och sitter istället här och låter kreativiteten flöda (nu ska jag kanske inte överdriva allt för mycket).

Som vanligt är det jättekallt här i biblioteket. Att jag aldrig lär mig det. Kortärmad tröja var verkligen inget smart val idag. Men, men, det är väl bara till att hålla ångan uppe så alstras förhoppningsvis en massa go värme :). Tittar just nu ut och ser feta knoppar snart färdiga att brista (eller är det videkissar) och en Selångerså med alldeles brunt vatten ringlande förbi. Tänka sig våren är här. Det trodde jag aldrig skulle ske i år. Vilken tur att jag trodde fel :)

Åter till studierna, Ipred och den förb... artikeln. Dags att krititskt analysera!


Rädd...

var jag på väg hem från Härnösand i kväll. Det gick fort och det kändes som om de högra hjulen låg lite väl långt ut på vägkanten. Vid två tillfällen var jag faktiskt helt säker på att jag inte skulle komma hem levande. Jag måste påpeka att det inte var jag som körde. I fortsättningen ska jag aldrig åka med någon igen. Ja jag vet, det är väl att ta i. Men jag är verkligen inte förtjust i att vara passagerare. Jag vill köra för då vet jag att jag har kontrollen över bilen. Så enkelt är det bara. Och jag är aldrig rädd när jag kör själv. Skönt att vara hemma iaf :)

Dags att krypa ner i den stora sköna sängen. Gäsp!

Sol, sol, sol

Idag är det strålande solsken och inte fullt lika kallt som igår. Men kan jag njuta av det? Nädå, idag blir det bara att stanna inne (med undantag av Troys kisspauser förstås). På dagens schema står plugga, plugga och plugga. Vill verkligen inte men måste definitivt.

Jag är just nu lite less på att hela tiden göra grupparbeten i skolan. Det är absolut inget fel på den grupp jag är med i just nu, den är helt enkelt toppen. Men det skulle verkligen vara kul att få göra ett enskilt arbete, förutom tentan. Att helt och hållet själv få planera jobb och tid skulle faktiskt just nu vara ytterst inspirerande. Jag är ju trots allt van att jobba enskild på förra jobbet och jag saknar det faktiskt. Grupparbete är kul och givande men ibland vill jag bara jobba ensam. Ja, ja, bit nu ihop Veronica och fokusera på dagens pluggning.

Ha en bra söndag och njut av vårvädret :)

Long time no see

Som ni kanske har märkt har jag var ganska inaktiv här på bloggen på sistone. Inte ett enda inlägg sedan i söndags tror jag. Har ni saknat mig? ;) Orsaken till varför jag inte uppdaterat är helt enkelt att jag inte tycker att jag har något att skriva om nu för tiden. Mitt liv består just nu av studier, en massa möten och hundträning. Och det känns liksom inte som det är så mycket att skriva om. Missförstå mig inte nu. Jag är definitivt inte missnöjd på något sätt med mitt liv och leverne just nu, snarare tvärtom. Mina studier, alla möten och inte minst hundträningen är faktiskt jättekul och motiverande. Men jag vet inte om det är så där särskilt mycket att skriva om. Det känns som om det borde bli ganska tråkigt i längden att varje dag läsa om dessa tre områden. Så därför inget bloggande.

Trots min nöjdhet med min nuvarande livssituation så skulle det vara kul att hitta på något, ja just det...kul. Om inte för annat så för att ha något att skriva om i bloggen :). Så här kommer nu en liten fråga/uppmaning till favorit partypinglorna (finns det några andra?): Är det inte dags att vi hittar på något kul??? Pratade vi inte senast om att vi skulle göra det i april? Iaf vill jag minnas det (iofs minns jag oftast bara sådant som är roligt). Och roligare än vad partypinglorna har kan man väl knappast ha :)

Tillbaka till min bristfälliga uppdatering av bloggen. Jag måste nog också erkänna att uppdateringsbristen till stor del också beror på avsaknad av inspiration och motivation att blogga överhuvudtaget just nu. Jag är t o m dålig just nu på att hålla mig uppdaterad om vad mina favoritbloggar skriver om. Förhoppningsvis kommer motivationen snart tillbaka. Jag ska inte utlova förbättrad uppdatering av bloggen för jag vet inte om jag skulle kunna hålla det löftet just nu. Men så fort inspirationen hittar tillbaka ska jag sköta mitt bloggande lite bättre. Det kan jag iaf lova :)

Tills nästa inlägg, när nu det kan bli, önskar jag er alla en riktig härlig vår. Passa på att njut av solen, värmen (som idag har varit ytterst frånvarande) och våren. Den här våren kommer ju faktiskt aldrig mer tillbaka, eller hur? Hursomhelst, ha det bra och godnatt :)

Påsken i bilder


Ingen påsk utan påsklijor.
Underbara blommor.
Favoriten nummer ett, tulpan.
Älskar tulpaner.
Skulle vilja ha tulpaner hemma jämnt men "lyxar" bara till det i bland som nu till påsk.
Så här roar sig en pumivalp under påsken när matte sitter och myser i vardagsrummet. Matte var lite upprörd över att en kudde fick sätta livet till för pumivalpens nöjes skull. Som tur var det en 12-kronors kudde från Ikea och inte mattes "finkuddar".
Matte försökte få igång en liten pumivalp med den ärvda för påsken lämpliga leksaken. Men det lockade inte. Inte heller mattes påskpresent lockade till öppning. Ibland måste en liten pumivalp bara få lov att sova lite, trots sina snart sju månader så är man inte vuxen. Tänk på det matte!
En tur till Åstön i vårsolen.
En förvånadsvärd snöfri strand. Helt ok att sitta på filt på stranden och bara njuta av våren och havet. Tänka sig, när jag ut till Åstön för några veckor sedan var det massor av snö. Nu var det bara ett parti av vägen som fortfarande var snötäckt och förstås lite i kanterna. Tänk att det blev vår i år trots allt.
Även svanarna tycktes njuta av det vackra vårvädret. Kan ni se dem? Ett nytt objektiv skulle helt klart inte skada.
Hav, vår och sol, kan det verkligen bli bättre?

När matte belönar med godis måste väl en liten pumivalp ställa upp och posera, eller hur?
Det här var verkligen lajbans. Varför har inte en liten pumivalp fått leka i sanden tidigare? Vad då vinter? Gräva gropar och sprätta sand på matte är verkligen något en liten pumivalp skulle kunna ha som hobby. Matte? Verkar inte lika nöjd. Hon spottar sand och fyller igen alla fina gropar innan vi går hem. Varför? Då har ju en liten pumivalp helt och hållet jobbat i onödan.
Sand i mustaschen, usch!
Solbada på stranden ska hädanefter bli en liten pumivalps melodi.
Plugga måste man göra trots fint väder och härligt hav. Men trevligare studiemiljö kan man knappast ha.
En liten pumivalp helt på egen upptäcksfärd. Undrar om matte har koll eller om man kan passa på att smita lite?
Matte, vad är det här för något??? Det är alldeles blött och kallt. Det måste vara den största vattenpölen som en liten pumivalp "råkat"  trampa i.
Matte, matte, hjälp!!! Vattnet följer efter en liten pumivalp. Kallt, brr.

Bara sekunder efter bilden togs hoppade eller ramlade en liten pumivalp i spat och tog årets första dopp, ja faktiskt det första doppet överhuvudtaget. En liten valp blev väldigt konfunderad och visste inte om han skulle simma utåt eller inåt. Som tur var reagerade pumivalpen på mattes rop. Annars hade inte den lilla pumivalpen varit den enda som badat. Matte var beredd att vilket ögonblick som helst kasta sig ut i det kalla havet och rädda sin ögonsten.


Fototriss

Så var det söndag, och påskdag, och dags för veckans fototriss. Temat för denna vecka är tidens tand. Tanken är att fotona ska visa vad tidens tand har åstadkommit och hur de påverkat motivet. Spännande! Fler bilder på veckans tema hittar ni som vanligt här.
Tidens tand har sannerligen påverkat denna sten. Hur många tusen år denna sten har legat och skvalpat i havet för att få detta utseende kan man inte veta. Jag har säkerligen redan visat denna bild vid annat fototrisstillfälle men jag kunde inte låta bli att använda den igen. Den här stenen är i mina ögon så underbart vacker och den får mig att minnas semester, värme och sol vilket jag så starkt behöver i detta dimmiga, fuktiga och kalla väder som råder här och nu.
Från ett hav till ett annat. Denna fiskarbod har under årens lopp fått stå emot vind och vatten, kyla och snö men står trots allt kvar. Hur många år fiskeboden har på nacken vet jag inte men med tanke på utseendet så lär det väl vara ett och annat iaf.
Senaste årsmodellen på denna moped är det nog knappast. Med en och annan skavank och med rostfläckar lite här och där kan man gissa att denna raritet har rullat mil efter mil på grusad landsväg genom åren. Men trots slitage och ålder vårdar säkert dess ägar sin dyrgrip ömt :)


En riktigt...


Glad Påsk till er allihopa

önskar

Veronica och påskharen Troy


En besvikelse till morgon

Idag har jag inte fått min Sundsvalls Tidning. Vilken besvikelse! Varje morgon tillhör det rutinen att bekvämt sjunka in i en alldeles färsk morgontidning. Det är den lyxen jag betalar för. Och jag betalar för att få den i tid på morgonen. För det är trots allt en morgontidning och inte en eftermiddagstidning. Jag vill läsa den direkt på morgonen innan jag stöter på nyheterna någon annanstans. Skulle jag göra det skulle ju hela idén med tidningen vara borta.

Jag ringde förstås Svensk morgondistribution som man ska göra vid utebliven tidning och fick prata med en mycket trevlig tjej. Men den förklaring jag fick till varför jag inte fått någon tidning köper jag helt enkelt inte riktigt. Hon sa att det hade varit mycket trasiga tidningar i buntarna som skulle delas ut och inte inte kunde delas ut och jag förstår att detta inte är tidningsutdelarens fel. Men vad jag inte förstår är varför tidningsutdelaren inte kan meddela Svensk morgondistribution vilka bostäder som inte fått tidningar så att de senare kan köra ut nya. Nej, istället så verkar man helt strunta i att de som faktiskt har betalt sin prenumeration av tidningen inte får någon tidning över huvudtaget. Vad tror de egentligen? Att vi inte ska upptäcka att vi inte fått någon tidning? Jag kan bara säga en sak, MYCKET DÅLIGT SKÖTT!!!. Fy skäms Svensk morgondistribution. Kommer det här att upprepas måste jag fundera på om jag verkligen vill fortsätta prenumera på Sundsvalls Tidning. Det är som sagt en morgontidning och ingen eftermiddagstidning.

Nu kom precis tidningen. Det tog exakt tre timmar sedan jag anmält att jag inte fått den och de skulle se till att jag fick den snarast. Bäst jag skyndar mig att läsa den nu. Det är 12 minuter kvar tills tidningen blir en eftermiddagstidning.

Booooooooooring

Idag har det varit en ganska trist dag måste jag säga. Och jag tror det i stort sett helt och hållet beror på det tråkiga vädret. En alldeles vit himmel och småregn, kan det bli värre? Jag tror t o m Troy känner av vädret för han tycktes vara på ett uruselt humör så fort han kom ut. Han skällde på alla han såg och gick däremellan och smågruffade hela tiden. Och han som var så duktig igår.

Jag vill att det ska bli strålande solsken och varmt så man kan sitta ute och få lite färg på det vinterbleka ansiktet. Vågar man hoppas på påskvädret? Någon som vet hur det blir?

Fototriss

Ny fototriss, spännande! Veckans tema är prickigt, naturligt prickigt eller skapat prickat mönster. Vad mer kan jag säga förutan att presentera mitt bidrag. Håll till godo :)

Som vanligt, fler bilder på temat hittar ni här.
Regndroppsprickar
"Dubbelprickar"
En stilla dag på stranden "bebodd" med prickar i form av parasoll


Promenerat genom biltvätt...

har jag inte gjort idag men... Efter en förmiddag och en halv eftermiddag i lathetens tecken tog jag mig samman och gick ut på en promenad med lilltrollet, även känd som Troy. Det faktiskt en riktigt härlig promenad där solen faktiskt också orkade sig fram. Troy och jag tränade för fullt med hans blyghet/rädsla och det gick faktiskt riktigt bra eftersom. Men om det beror på min talang som hunduppfostrare eller att han enbart var så trött efter promenaden att han inte orkads skälla tåls ju att diskutera. Men matte var iaf nöjd och Troy verkar gilla den nöjda matten betydligt bättre än den sura och irriterade, tänka sig :)

Hemkommen efter promenaden möttes jag av en urskitig bil på parkeringen. Så kan jag tänka ni tänka er, jag hoppade in i bilen och körde raka vägen vägen till tvättomaten. Och nu har jag så ren och fin bil att jag knappast ta ut den från parkeringen här hemma. I och för sig bra, för då går det mindre bensin :)

Nu ska jag kolla på Sex and the City filmen :)

En tur ut till Åstön...

blev det i vårvädret i eftermiddag. Härligt att solen äntligen börjar tina upp vårt frusna landskap. Så där vansinnigt mycket vårtecken var det kanske inte ute på Åstön. Det var fortfarande mycket snö även om märkte att solen tagit rejält på snön under dagen. Och visst ett vårtecken fanns det iaf, vägarna därute var alldeles leriga.

Troy och jag njöt iaf av årets första solnedgång för vår del ute på Åstön. Troy verkar gilla Åstön, kanske för att  han fick möjlighet att springa löst en stund. Vi passade på att träna lite lydnad med lite varierande resultat, faktiskt inte så illa som man skulle kunna ha trott :). Här är lite bilder från vår tur ut till Åstön, håll till godo :)
Kan det vara så...

att våren verkligen är här? Ja idag är det svårt att inte tro annat. Runt 10 grader varmt och sol gör att snön smälter för fulla muggar. Kan bara sammanfatta mina känslor inför det här med ett ord, HÄRLIGT :). Ska alldeles strax bege mig ut i sällskap av Troy och bara njuta av våren.

RSS 2.0