Stockholm, here we come!

 (2004_09_13_81.jpg)
                                                                                         http://www.webbild.com/

Så var det då äntligen dags. I eftermiddag vid fyratiden drar de suveräna Partypinglorna iväg till Stockholm för en massa kul i form av shopping och nöjen, och tyvärr också tjejmil (hade väl kanske varit roligare om jag tränat mer än en gång på Friskis, men man kan alltid krypa runt Gärdet och Djurgården eller HUR?). Men helt garanterat kommer det bli en toppenrolig helg. Det finns bara ett problem, efter en sådan här helg skulle man behöva en veckas semester. Så därför känns det extra trevligt (mycket sarkastiskt menat om ni inte förstod det) att börja nästa vecka med bokslut och övertid. Men, man skall leva i nuet och inte på måndag när det fortfarande bara är torsdag. I'm gonna party like there is no Monday morning :).

Rapport från Stockholmsweekenden utlovas till veckan, hur censurerad den blir återstår att se :)

Hoppas att alla ni andra som inte får följa med Partypinglorna på denna superduper trevliga helg trots allt får en mycket trevlig och amazing (idag är det mycket engelska uppenbarligen, det måste vara mitt goda humör som framkallar den språkliga förvirring) weekend! Ha det nu riktigt bra för ska jag, det kan jag lova :)

Idag har jag varit jätteduktig...

och jag är så stolt över mig själv :). Efter en lång tid av träningstorka, vi behöver inte gå in på hur lång torka, så åkte jag till Friskis & Svettis idag och införskaffade ett jympakort. Och framför allt så det blev ett träningspass efteråt och det var faktiskt jättekul att träna igen. Jag kan inte förstå att jag skriver det här men det är faktiskt den absoluta sanningen. Jag känner mig verkligen motiverad och hoppas bara att det håller i sig, men det känns som det faktiskt finns möjligheter att det skulle kunna tänkas göra det. Toppen eller hur? Körde ett startpass, tror det hette så, eftersom jag är så otroligt ringrostig och med en kondition som inte är så där direkt i toppform, snarare tvärtom och det här passet är tydligen för sådana som mig. Men i fortsättningen ska jag nog hålla mig till lite tuffare pass, till en början bas och för att sedan förhoppningsvis avancera till medel :). Startpasset var kanske inte så där jätteutmanande konditionsmässigt. Men det var som sagt kul att träna iaf.

Måste erkänna att vara tillbaka på Friskis & Svettis efter ett antal år på ett gym i stan så kändes det som att komma hem. Det är bara att medge jag är en Friskis & Svettis människa och jag är numera stolt över det.

Idag ligger Friskis & Svettis som nummer ett på min lista :)





Vad stolt jag är över mig själv :)

Jag har lyckats uppdatera min Ipod här på bloggen. Musiken som tidigare spelade på min blogg stod mig upp i halsen. Jag orkade inte höra den en enda gång till och allt jag ville vara att min bloggdesigner Karolina skulle plocka bort den innan vansinnet tog över för mig. Men... nu har jag lyckats uppdatera musiken alldeles själv och jag är så stolt. Kanske inte mycket att hurra för om man kan det här med koder och bloggdesign men det gör inte jag så därför känns det som en stor bedrift. Åh vad jag är duktig :). Nu kommer jag att terrorisera er alla med mina absoluta favoriter, faktiskt sedan jag var tio år. Egentligen bedrövligt när man tänker på att musiksmaken inte har förändrats nämnvärt de senaste 24 åren. Men... vad ska man säga. När ett band är så bra som Bon Jovi (japp, mina favoriter, som jag många gånger blivit retade för :)) så vad kan man göra annat än fortsätta lyssna och njuta. Hoppas ni håller till godo :)

Men nu är det iaf dags att säga godnatt :)

I kväll har jag varit jätteduktig :)

Kom hem från stugan vid halv nio tiden i kväll och ni kan aldrig gissa vad jag gjorde. Helt otroligt faktiskt! Iaf för mig, men knappast för andra :). Jag lagade mat, två rätter t o m, så att jag har något att ta med till jobbet för lunch i veckan. Börjar liksom bli less på alla sallader och mackor från Statoil. Och inte nog med min matlagning, jag bakade också. Det var evigheter sedan jag bakade sist, jag har faktiskt aldrig bakat i min nya spis som jag köpte i maj. När jag tänker efter har jag nog inte bakat sedan till julen. Hursomhelst, jag bakade iaf muffins med röda vinbär i. Jättegoda faktiskt, men inte särskilt vackra måste jag medge. Tror jag ska skaffa såna där muffinsformer som man kan återanvända om och om igen, ni vet sådana där fyrkantiga former med runda hål för varje muffins (jag vet, dålig beskrivning, men ni får helt enkelt använda fantasin). Jag inbillar mig att muffinsen (heter det så?) blir snyggare i sådana.

Nej, nu är det dags att knyta sig. Skulle vara skönt att vara lite piggare än vanligtvis en måndagmorgon. God natt på er :)

Saknar sommaren :(










Längtar tillbaka till London

så jag tröstar mig med några bilder jag tog när jag var där i somras.









Ser ni flygplanet strax ovanför Big Ben? Det flög ständigt en massa flygplan över London. Faktiskt lite otäckt. Jag menar, man kan ju inte påstå att man har glömt 11 september och World Trade Center. Men förhoppningsvis är säkerhetskontrollen på flygplatserna att lita på.

Börjar kännas bättre...

i skallen nu. Skönt! Det måste vara Project Runways förtjänst :). Jag älskar det programmet och kan inte få nog av det. Önskar att jag hade minsta lilla designtalang.

Så fick jag en förklaring till varför...

jag varit så trött, tankspridd och framför allt haft så oerhört svårt att hitta ord. Jag har fått en sådan fruktansvärd huvudvärksattack. Om det är migrän vet jag inte. Jag vet inte om jag överhuvudtaget har migrän någonsin. Men huvudvärk har jag emellanåt, vilken stämpel man än vill sätta på den. Jag tror huvudet ska sprängas. Tror inte det blir något mer bloggande ikväll. Känns som om jag inte riktigt medveten om vad jag skriver. Bäst att sluta innan jag avslöjar alla mina hemligheter :)

Förresten, jag skulle vilja få bort ipoden till höger här på bloggen. Den känns oerhört irriterande, varje gång jag kollar in bloggen måste jag höra samma musik som minst sagt jag har börjat ledsnat på. Och speciellt irriterande ikväll när huvudet sprängs. Så varför inte då ta bort den då kanske ni undrar? För att jag inte vågar, risken är stor att jag sabbar hela designen. Så, det blir bara att stänga av datorns ljud.

Snart närmar sig en av årets absolut bästa helger, jippi :)

Nästa torsdag kväll bär det av till den stora huvudstaden. Härliga dagar hägrar i Stockholm. Så någon gång efter jobbet på torsdag hoppar Partypinglorna in i bilen och så bär det sjungande (Partypinglorna lyssnar förstås på äkta partymusik hela vägen ner och givetvis sjungs det med hela tiden) av söderut. Så vad är det som gäller? Helgens schema brukar se ut enligt följande: Fredag - shopping dagtid - fest och utgång kvälls-, natt-, och morgon (eftersom vi brukar vänta in första tunnelbanetåget på lördagmorgon brukar vi inte vara hemma förrän så där lagom till sju på morgon), lördag - lite lugnare shopping så där någon gång på eftermiddagen - något lugnare festande och utgång med lite tidigare hemgång (det sliter att hålla igång två nätter i rad, man är ju ingen tonåring längre, tack och lov), söndag - tjejmilen (resans officiella syfte som man ångrar varje gång man står på startlinjen) - hemfärd till Norrland på kvällen. Sammanfattningsvis, en jätterolig helg med de helt underbara och tokiga Partypinglorna men dock ganska slitsam (man skulle behöva semester efteråt) och i regel alltid blå stortånaglar efter en mil i joggingskor (låt mig säga så här, lite mindre roligt).

Men en liten varning: Watch out Stockholm, the Partypinglorna will soon arrive :)


Är det det inte typiskt?

Så fort jag ser något som jag skulle vilja fotografera så kan ni ge er den på att jag naturligtvis inte har kameran med mig. Det är alltid givet. Och när jag väl har kameran med mig så brukar inte inspirationen vara lika stor. Tänk om jag på något vis kunde lura inspirationen. Jag menar, på något sätt ha med mig kameran utan att veta om det. Förstår ni vad jag menar eller svamlar jag mer än vanligt? Hursomhelst, idag fick jag en smak av det syndromet (kännt som glömsk inspiration eller ihågkommen oinspiration, namngivet av den mycket okända svamlaren Veronica) , dvs ingen kamera men fantastiska fotoobjekt. Jag befann mig på Alnön, för övrigt en av de absoluta mest fantastiska platserna i Sundsvall (i stort hela Alnön är toppen och supervackert) men utan sällskap av min goda vän vid namn Nikon D60. Han givetvis är kameran en han, precis som min bil), hade bett om lite semester den här veckan (bra ursäkt för att jag aldrig kommer ihåg att ta med honom, eller hur?) och vilade avstressat i soffan framför tv:n i hemmets lugna ro. Så där var jag men ingen kamera, men en absoluta massa underbara objekt jag hade kunnat fotografera (antagligen med tvivelaktigt resultat, men jag kan väl ändå få inbilla mig att jag är betydligt bättre fotograf än jag tyvärr är). Det är nästan så att jag snarast möjligt få ta en ny tur ut till Alnön igen och försöka återfinna inspirationen. Återstår väl se hur det trippen kommer att lyckas :)

På jakt efter badrumsskåp


BJÖRKEN Spegelskåp

ASPUDDEN Spegelskåp

VIKEN Spegelskåp/ 1 dörr+belysning


Det är snart dags för renovering av badrum och det börjar därför bli på tiden att försöka hitta nya badrumsskåp. Åkte ut till Birsta och Bauhaus för att kolla in skåp. De jag kollade på kostade ca 4000 kr och uppåt. Men jag känner mig snål och tycker det är lite för dyrt. Och jag inte helt säkert om dessa skåp är så mycket snyggare än de billigare. Ska jag vara helt ärlig såg jag inte ett enda som kändes så där helt rätt oavsett pris. De såg tråkiga ut helt enkelt. Och om nu alla verkar tråkiga då kan jag ju lika bra satsa på det billigare. Ovan är de snyggaste från Ikea för riktigt skapliga priser. Vad tycker ni, är de alldeles för tråkiga? Kan meddela att badrumsväggarna kommer att bli vita. Blir det då för vitt med vita skåp? Eller räcker det med att bryta av med någon läcker färg på handdukar och annat pynt? Tar tacksamt emot alla förslag på badrumskåp. Observera att mitt badrum är litet, inte större än fyra kvadrat.

Inte alla gånger så lätt med främmande språk :)



Kommentarer känns onödiga. Kul iaf :)

För jämlikhetens skull, här blir det nu hundar


Är de inte bara för gulliga??? Vill ha, vill ha, vill ha!!!


Min absoluta favoritkatt i hela vida världen :)



Har sett detta klipp åtskilliga gånger och varje gång kan jag inte låta bli att skratta :)

Nya fynd blev det...

på auktionen i Viksjö i fredags. Varför kan jag inte låta bli att köpa prylar på denna auktion??? Kanske för att den är så mycket billigare och därmed roligare än så många andra auktioner där det absolut billigaste går för mer än 500 kr. Så vad köpte jag då? Hmm, låt mig tänka efter. Det blev en jättesöt kakburk, ett underbart vackert glasfat, en läcker lampa med snygg glasfot, lampskärmar i 50-talsstuk (ska byta ut tyget bara) och tre stycken snygga skålar. Och det var inte mycket hela kalaset kostade. Jag älskar sådana här fynd! Det är så kul att ha något som man inte längre hittar ute i affärerna. Det finns bara ett problem, vad ska jag placera alla dessa prylar??? Jag har vissa planer för sakerna men dessa kräver lite renovering och ut med gamla möbler och in med lite nya. Men det får vänta lite grann. Just nu är ekonomin aningens ansträngd med tanke på att både tjejmilenhelgen och Greklandveckan väntar inom en snar framtid och då lär det väl trilla ut ett och annat öre ur min stackars plånbok.

Hade ju tänkt att lägga ut bilder på mina fynd men tyvärr, jag glömde att fota dem och än så länge är det kvar i stugan. Kanske efter nästa vecka, vi får väl se.

I morgon en ny vecka. Undrar vad den för med sig? Något kul kan man ju alltid hoppas :)

Ett litet horoskop !?



Ett litet kul horoskop som jag hittade hos en Malin. Testa det, jag kunde inte vara mera nöjd med mitt resultat :)




OBS! SCROLLA NER FÖRSIKTIGT TA EN FRÅGA I TAGET!





Fuska inte













Om du är fullkomligt ärlig kommer



horoskopet att berätta sanningen för dig.







Skriv dina svar på ett papper.
Fuska inte!












Svaren finns nederst på sidan.




- - - -












1. Skriv namnet på någon av motsatta könet.







2. Vilken är din favoritfärg: röd, svart,
blå, grön, gul?





3. Skriv den första bokstaven i ditt namn





4. I vilken månad är du född?





5. Vilken färg föredrar du, svart eller vit?





6. Skriv namnet på en person av samma kön som du.





7. Vilket är ditt lyckonummer?





8. Föredrar du Sydney eller Brisbane?





9. Föredrar du en sjö eller havet?





10. Skriv en önskan (realistisk)


När du är färdig så scrolla




ned...







- - - -











Svar:



1. Du är förälskad i denna person.

2. Om du valde:
Röd = Du är uppmärksam på ditt liv och är full av kärlek
Svart = du är konservativ och aggressiv
Grön = din själ är avslappnad och du lutar dig tillbaka
Blå = du är spontan och älskar kyssar och uppmärksamhet från den du älskar
Gul = du är en mycket glad person och ger goda råd till dem som känner sig nedtryckta

3. Om dina initialer är:
A-K - Du har en massa kärlek att ge i de förhållanden du får under ditt liv
L-R - Du försöker att njuta livet fult ut och ditt kärleksliv börjar snart att blomstra
S-Z - Du kan lida och hjälpa andra och ditt framtida kärleksliv ser lovande ut

4. Om du är född i:
Jan-Mar: Året kommer att bli bra för dig,och du kommer att upptäcka att du blir förälskad i en eller annan helt oväntad
April-Juni: Du har ett starkt kärleksförhållande som kommer att hålla länge och minnena kommer att vara förevigt.
Juli-Sep: Du kommer att få ett riktigt superår, och kommer att uppleva en stor positiv förändring i ditt liv
Okt-Dec: Ditt kärleksliv blir tyvärr inte speciellt bra, men med tiden kommer du att finna din soul mate.

5. Om du valde:
Svart
= Ditt liv kommer att ta en ny vändning, men det kommer att vara till
det bästa för dig och du kommer att vara glad över förändringen
Vit
= Du har en vän som kommer att betro sig fullständigt till dig, och
kommer att göra allt för dig, men du kommer kanske inte att vara
medveten om detta

6. Denna person är din bäste vän.

7. Detta är hur många nära vänner du kommer att ha under
ditt liv

8. Om du valde:
Sydney = Du föredrar äventyr
Brisbane = Du är en tillbakalutande och avslappnad person.

9. Om du valde:
Sjön = Du är lojal gentemot fina vänner och kära, men är mycket reserverad
Havet = Du är spontan och kan t o m lida för att göra andra tillfreds

10. Denna önskan kommer att gå i uppfyllelse, om du sätter denna text under en av dina bilder


I morgon är det äntligen...

fredag. Jippi!!! Älskar verkligen fredagar. Fram med fler fredagar! Helst fredag hela veckan :). Nämnde jag att jag är glad att det är fredag i morgon???


Som vanligt den här sommaren bär det av ut till stugan i morgon. Måste passa på så länge det är någon slags sommar iaf. Och så är det auktion i Viksjö folketshus i morgon och det kan jag ju inte missa :). Gjorde massa fina fynd för en ganska liten peng senast. Och fynd och prylar gillar jag. Kanske blir det en liten bild på fynden här nästa vecka, vi får väl se.


Nu i kväll har jag planerat lite städning och matlagning i stora lass (tänkte fixa lite lunchportioner inför nästa vecka). Och så måste jag se Hell's Kitchen, tror det är i kväll. Gillar verkligen Gordon Ramsey, han är härligt otrevlig i köket.


Dags för städning :(


Efter regnet














Måste sova mera

Idag fick jag mig faktiskt en tankeställare. Jag måste absolut börja sova mera. Fem timmar i snitt per natt räcker tydligen inte. Och i natt blev det än mindre. Somnade väl runt halv två på natten och hade ställt klockan för att stiga upp halv fem för att hinna jobba ikapp lite innan jag gick till jobbet (skulle egentligen behövt jobba längre kvällen innan men ville ut och njuta av det vackra vädret). Och hela dagen idag har jag kännt mig illamående och vissen. Och på eftermiddagen blev det allt värre med yrsel tills jag knappt visste vad jag hette. Kroppen värkte och det kändes som allt bara la av. Åkte därför hem lite tidigare från jobbet (vet knappt hur jag lyckades köra hem) och väl hemma somnade jag i stort sett omgående och sov i ett par timmar. När jag väl vaknade kändes allt bra igen, och jag som nästan hade tänkt skriva testamente :). Min slutsats, för lite sömn är inte bra för kroppen och jag måste bättra mig. Snart midnatt och jag sitter fortfarande här. När börjar bättrandet kan man fråga sig? Skärpning Veronica!!!

Vilken underbar kväll :)

Efter ännu en tråkig dag på jobbet blev kvällen faktiskt det motsatta. Eftersom det har varit en varm dag bestämde jag mig för att plocka med mig lite käk, hoppa in i bilen och dra raka vägen ut till Åstön. Som ni kanske märkt är Åstön ett återkommande tema för mig. Och den enda orsaken till det är att jag fullkomligt älskar Åstön. En helt underbar och rogivande plats. Helt enkelt sommarens bästa smultronställe (favorit i repris sedan förra sommaren). Vädret var underbart, det var alldeles ljummet. Passade på att fota lite av det mesta på promenaden till favoritviken. Väl framme vid målet kan jag bara säga en sak: "åh så underbart vackert havet är i solnedgång". Käkade, skrev mina memoarer (inte riktigt, mer minnesanteckningar för att komma ihåg känslan i vinter) och njöt av utsikten. Kan det bli bättre???

På vägen tillbaka till bilen var det dock inte lika härligt. Givetvis trampade jag snett på en liten ynka sten på grusvägen och stöp. Har ni hört det förr, eller? Vad är det med mig egentligen? Kanske beror det skorna, jag hade nämligen samma på mig som vid senaste fallet på Åstön. Borde kanske lyda min morbrors råd han alltid ger när han hör om mina fall (det har varit åtskilliga genom året, klumpiga jag), "Vad hade du för skor på dig? Släng dom!" Lyckades hursomhelst skrubba ena knät och känner mig som barn på nytt för då var alltid knäna skrubbade.

Kolla in några av kvällens foton från Åstön!










Samma gamla vanlig grubblerier

Vad ska jag göra? Byta jobb? Byta karriär? Flytta från stan? Till Stockholm, Malmö eller Göteborg? Kanske utomlands (vore skönt att slippa vintern)? Varför inte köpa hus? Eller helt enkelt nöja mig med det jag har eller inte har? Det här är väl frågor som de flesta finner svar på någon gång mellan 20 och 30. Men inte jag. Jag bara grubblar, grubblar och för att inte nämna grubblar. Jag vet inte vad jag vill. Men jag vet iaf en sak. Jag är inte nöjd med mitt liv just nu. Och den största delen av min missnöjsamhet har tagit fokus på min jobbsituation. Det känns som om jag gjorde fel yrkesval i livet och att det är omöjligt att ändra på detta ödesval nu. Att på nytt studera till annat yrke känns rent ut sagt ganska kört. Möjligheten och viljan att utöka studielånet är ganska obefintliga, för inte säga lika med noll. Och även om jag hade haft denna möjlighet så vet jag inte vad jag skulle ha studerat. Det enda jag gör verkar vara att grubbla över och gnälla för min omgivning hur fel allting känns på arbetsfronten. Jag kommer liksom aldrig till skott till att ta itu med problemet. Jag verkar aldrig hitta en lösning, hur tillfällig den än kan tänkas vara. Så vad ska jag göra? Några idéer någon?


Har ni märkt att hösten...

närmar sig allt mer och mer. För varje dag tycker jag mig känna av att hösten krypit ett steg närmare. Men trots det hoppas jag ändå på en comeback av sommaren. Det är ju trots allt bara 10 augusti och borde inte augusti egentligen vara en sommarmånad??? Tänk ändå om det vore midsommar igen, ljusa nätter och semester framför en. Suck, vart tog egentligen sommaren vägen? Men det är väl så när man har haft en toppenhärlig sommar, dessa rusar alltid iväg i högsta fart. Skulle kanske ha satsat på en tråkig sommar för att få den att kännas längre :). Men, men, jag ska inte klaga. Om mindre än en månad så bär det iväg till Kefalonia i Grekland för en veckas sol, bad och värme. Så skulle sommaren glömma bort att göra den där efterlängtade comebacken så vet jag ju iaf att en veckas sommar återstår. Och det är just nu en absolut underbar tanke.

Här är iaf ett hösttecken från min fotosession på Åstön :)


Lite havsluft...

får en verkligen att piggna till. Och det behövdes verkligen. Det blev inte många timmar sömn i natt. Kom hem halv tolv på kvällen och var på jobbet igen halv sex i morse. Trots trötthet kände jag för att åka ut till Åstön och fotografera lite efter jobbet. Det kändes nyttigare än att slöa hela kvällen framför tv:n (vilket jag förstås gör nu). Vet inte om bilderna blev så där jättebra men det var tur att det inte var någon annan där med en kamera. Vilken bild de skulle ha fått iså fall. Jag skulle klättra över några stora stenar för att ta mig ner till vattnet men givetvis så stöp jag. Jag föll rakt ner mot en sten, med kameran hängande runt halsen kämpande för att rädda den. Jag klarade kameran med bara en liten stöt mot stenen och den fungerade precis som vanligt efter det, tack och lov. Gick lite värre för mig. Som tur är inga skador som kräver besök på akutmottagningen, men jag lär nog vara ganska blå på benen i morgon och antagligen med värk i tummen och tumgreppet på högra handen. Och av erfarenhet vet jag att ett fall oftast också för med sig nacksmärtor eftersom jag tog emot mig när jag föll. Men sammanfattningsvis måste jag nog säga att jag hade ganska tur ändå, det kunde ha slutat mycket värre för mig och kameran.

Väl hemma njöt jag av två avsnitt av Project Runway. En otroligt bra serie eller dokusåpa eller vad det nu är. Önskar verkligen att man hade lite talang åt designhållet. Det verkar så kul. Men tyvärr... Inga talanger över huvudtaget. Bara en vanlig tråkig medelmåtta : ( Självömkan, självömkan...


Kan hända kommer det bilder från Åstön snart. Det beror väl förstås lite på hur de ser ut. Vi får väl se :)


Gissa var jag är?

Tyvärr är det inget spännande :(

Är fortfarande kvar på jobbet och sliter med det förb... bokslutet. Denna månad har allting strulat mer än någonsin. Lär nog bli kvar framemot tolv i natt. Jippi! (sarkastiskt jippi om ni inte fattade det). Passar iaf att blogga detta lilla medan jag väntar på att en mastadontrapport ska skrivas ut (för andra gången, upptäckte förstås att jag missat att boka alla tillverkningskostnader, smart va?).

Låter som skrivaren tystnat nu. Bäst att fortsätta jobba nu så att man överhuvudtaget ska få någon sömn i natt. God natt på er alla som har det skönt hemma i tv-soffan.

Har jag berättat...

att jag ska plugga lite på Mittuniversitetet i höst? Japp, så är iaf fallet! Fick inspiration att söka den här kursen på 30 poäng och halvfart efter en föreläsning i ämnet på Liberal 2010 (kurs anordnad av Folkpartiet i Västernorrland som jag går i år, jätteintressant). Ämne undrar ni kanske? Jo, jag ska läsa retorik. För er som funderar kan jag härmed upplysa om att retorik är läran om konsten att övertyga. Och är det något som jag absolut behöver lära mig så det just det. Förhoppnngsvis kommer jag att bli proffs på det här, eller iaf bättre än jag är idag :). Ska bli riktigt spännande och intressant.

Försöker lära mig Photoshop...

men jag kan inte påstå att det går sådär jättebra. Men jag ska kanske inte ge upp ännu. Med tanke på att jag började försöka klockan nio i kväll så var väl inte resultatet så där jätteoväntat. Nu får jag försöka ta till det minimala tålamod jag har och bita ihop. Man blir inte proffs på två timmar Veronica, kom ihåg det! För er som inte känner mig kan jag härmed upplysa er om att jag har en tendens att prata för mig själv. Antagligen ett resultat av att man vuxit upp som enda barnet och ganska ofta lekt och pratat med sig själv. För att göra mitt beteende ännu mer löjeväckande ska jag också bekänna att när jag pratar med själv så blir det ofta i tredje person. Där har ni förklaringen till varför jag nämnde mitt namn i en text där jag själv berättar något om mig  :). Vilket psykfall jag måste ge intryck av, att vara, men det sånt som jag vanligt brukar bjuda på med stort leende på läpparna :)

Tillbaka till Photoshop. Känner verkligen att jag skulle kunna bli sittande hela natten med photoshop. Det verkar kul och jag vill så gärna knäcka hur man gör snygga bilder. Men... har ju plockat med mig lite jobb hem och tänkte också försöka skriva någon jobbansökan så det väl trots allt bäst att jag avbryter för ikväll. Men snart så ska jag göra ett nytt försök igen och förhoppningsvis blir jag bättre och bättre. Så mycket sämre kan jag knappast bli iaf :).

Efter en grå dag börjar jag...

förstå att hösten närmare sig med stormsteg. Visst kommer vi säkerligen ha ännu några äkta sommardagar men trots det så vet man vart det bär. Och även om hösten är magiskt vacker så kan jag inte njuta av den när jag vet vet vad som väntar därefter, vintern. Men för att inte glömma bort, trots en sådan grå dag, att sommaren ännu inte bör vara över bjuder jag här på några underbara sommarblommor, så håll till godo :)










I fredags fick jag min nyfikenhet stillad :)

På vad, undrar ni kanske? Jo, det är så här. Min kusin och hans sambo har köpt hus och i fredags fick de tillgång till huset och bjöd sedan sina föräldrar, sina syskon, faster (dvs min mamma) och mig på husesyn och tårta. Jag har förstås varit jättenyfiken på huset sedan jag fick veta att de köpt det, ja faktiskt så fort jag hörde att de var intresserad av detta objekt, och nyfiket kört förbi många gånger. Så därför var det naturligtvis extra spännande att äntligen få se det inuti. Och vilket hus sen! Ett absolut underbart hus med en alldeles härlig atmosfär. Måste erkänna att jag är allt bra avundsjuk på detta hus (även om jag ännu inte vet om jag verkligen vill ha ett hus). Det måste förstås erkännas att huset kanske inte precis är i allra fräschaste skick så mycket jobb väntar både inom- och utomhus för de nyblivna husägarna. Men jag tycker ändå att de har gjort ett verkligt fynd och önskar dem förstås lycka till både som nyblivna husägare och med den kommande renoveringen.

   
Huset är till stora delar täckt med växter (tror att någon sa att det var vildvin). Riktigt pittoreskt men kanske aningens för mycket (faktiskt betydligt mer än aningens). Är ganska säker på att dessa växter ganska snart har försvunnit så det är kul att ha en bild över hur det såg ut från början.


Vid husets ena knut växer gudomligt vackra rosor. Och precis den dag de fick tillgång till huset verkar de att blomma som allra mest. Vilken härlig inflyttningspresent!


Jag har överlevt...

första dagen på jobbet efter semestern. Men inte så mycket mer heller. Tröstar mig med i kväll att kolla på Stolthet och Fördom. Inte filmen som kom för något år sedan med Keira Knightley (heter hon så förresten?) för den var i mina ögon inget vidare. Inte efter att man har sett BBC's miniserie från någon gång på 90-talet. Den där versionen med den "riktiga" Mr Darcy, d v s Colin Firth. En riktigt måbra-film i mina ögon och nu var det jätttelänge sedan jag såg den sist så den om möjligt ännu bättre. Känns bättre nu :)

Blir dock inget mer bloggning i kväll, eller ska jag säga i natt, klockan är ju över tolv. Inspirationen tryter och jag borde sova. Blir dock svårt att sova, min lägenhet känns allra minst som en bastu. Usch!

Synes snart igen! Ha det bra!

RSS 2.0