Släktträff

På måndag fyller Viggo, Troys pappa, sex år och Troy ville därför bege sig ut i lördagsruschen för att köpa presenter till sin kära far. Så vi begav oss till till Arken Zoo i Birsta för att hitta något lämpligt och Troy hade också blivit lovad nya bitsaker (så att mattes händer kan förskonas). När vi stod där och Troy försökte bestämma vilka bitsaker som lockade mest kom en kvinna fram och frågade om det var en pumi. Och man är inte van med att folk vet att det är en pumi, de flesta har aldrig hört talas om rasen. Det visade sig att hon själv hade en pumi och ögonblicket efter dök hennes man upp med just denna pumi.

Pumin var jättelik Viggo och döm av vår förvåning när det visade sig vara Viggos halvbror. Viggos uppfödare hade två valpkullar inom loppet av två veckor med samma far till båda kullarna. Och Aston, som denna hund lyssnade till, var från kull två. Viggo fyller alltså sex år nu på måndag och Aston tolv dagar senare. Även om likheten var jättestor mellan Viggo och Aston så måste jag nog säga, även om jag förstås är partisk, att både Viggo och Troy har vackrare ögon än Aston. Far och son har så mörka ögon att de nästan är svarta medan Astons ögon var ganska ljust bruna och det är nog så att en pumi inte ska ha så ljusa ögon, det var inte så snyggt. Men Aston var förstås jättesöt iaf.
 
Det var verkligen jättekul att träffa Aston vilket faktiskt är Troys farbror också. Det är ju tyvärr så att det är inte särskilt ofta man stöter på en pumi. Troy var förstås lika rädd och avvaktande som vanligt och satt vid mina ben och morrade medan Aston också var lite reserverad men inte som Troy förstås. Men till sist så lyckades iaf farbror och brorson lukta på varandra så det blev en ganska lyckad släktträff iaf. Det var bara synd att jag inte hade någon kamera med mig för att föreviga släktmötet.


Ett tårfyllt adjö

Idag var den så äntligen här, den sista dagen på mitt gamla liv. Som jag har längtat och så till sist så var det faktiskt dags. Efter en förmiddag med bibliotekskunskap som tema åkte jag till jobbet för min allra sista arbetsdag. Vid fikat på eftermiddagen dök alla min närmaste kollegor upp från det andra kontoret och jag avtackades med tårta. Och det blev en massa kramar till avsked förstås. Och det utan minsta lilla tår, trots att det är ett gäng med absolut härliga människor som jag helt säkert kommer att sakna. Men när jag till sist skulle säga hej då till min allra närmaste kollega Marianne kunde jag omöjligt hålla tårarna borta. Vi har jobbat ihop så länge nu och fikat och lunchat ihop dagligen med aldrig sinande källor av diskussionsämnen. Jag blir nästan tårögd här och nu när jag tänker på det. Trots att vi inte längre jobbar ihop hoppas jag att vi kan hålla kontakten.

När jag satt i bilen för åka hem och såg kontorsbyggnaden i backspegeln krympa allt eftersom avståndet ökade blev jag återigen ledsen och sorgsen. Det är över nu och trots att jag valt att gå vidare och är fortfarande nöjd med det beslutet så kan jag inte låta bli att se tillbaka med viss saknad. Åtta år av mitt liv har jag tillbringat på denna arbetsplats och även om jag inte känt mig så nöjd den sista tiden så har dessa år varit oerhört lärorika. Jag började som en novis inom redovisning och för att nu trots allt känna mig som en kompetent ekonom. Tack för de här åren. Tack för kunskapen och erfarenheten. Tack för vännerna. Dags att se framåt.

Fyrkantiga ögon

Ikväll har jag haft en riktig tevekväll med intensivt tittande. Först två avsnitt av Ghost Whisperer, en serie som jag från början inte alls fann tilltalande men som nu har blivit riktigt beroendeframkallande. Och det utan att jag kan förklara varför. Jag kan nog inte påstå att jag är den som direkt tror på andar och spöken, även om jag faktiskt är oerhört mörkrädd, så det borde iaf inte vara det som jag fascineras av. Det är nog bara så att serien helt enkelt tilltalar mig. Varför egentligen grubbla över just varför? Efter den stora dosen av Ghost Whisperer var så dags för en av veckans höljdpunkter, Private Practice. En serie som är nästan lika bra som den serie Private Practice är en spin-off på, Grey's Anatomy. Sjukhusserier är i allmänhet bra serier, iaf i mina ögon. Hursomhelst har jag nu nästintill fyrkantiga ögon efter all stirrande på den platta skärmen.

Nu måste jag iaf plugga lite. I morgon väntar föreläsning på förmiddagen och den sista arbetsdagen på eftermiddagen. Sedan helg, jippi!!!
Inspirationsbrist

Idag känner jag att jag inte har något att dela med mig av. Inspirationen tycks vara på noll. Men några bilder på Troy kan jag iaf bjuda på. Han växer som ogräs och blir större och större varje dag. Jag har näst intill glömt bort hur han såg ut för några månader sedan. Han är trots sin ökning i storlek i min ögon världens sötaste hund. Så håll till godo och njut av bilderna ;)
Vem är det som väcker en stackars sovande pumivalp?

Undrar om matte förväntar sig att jag ska läsa igenom den där bokhögen?
Tror inte jag orkar. Matte vet väl att pumivalpar måste sova alla de timmar
de inte busar eller äter?

Dags för tupplur.

Vad är det här??? Är matte så fräck att hon passar på att fotografera
sådana här närbilder när en pumivalp sover? Förstår hon inte att även
valpar vill ha möjlighet att göra sig så fina som möjligt på bild.
Oförskämt!!!

Hur var det nu, om man ska vinka vilken tass ska man välja? Kan det
vara baktassen? Det funkar fint så lika bra att köra med det. Vink, vink!

Uppåt det bär...

för Timrå IK. Efter kvällens vinst mot Rögle med 3-2 vill jag bara säga ett jättestort hip hip hurra! Och ett steg uppåt i serien till plats nummer 7 är så underbart. Kvalserien börjar kännas allt längre bort och kanske kan vi TIK:are börja hysa hopp om att laget i våra hjärtan ska lyckas stanna på denna sida av sträcket så slutspel blir något vi alla kan se fram emot. Så jag säger som vanligt: GO TIMRÅ!!!


Förvirrad sökning

Hjärnsläpp, inte roligt! I morse höll jag på att bli fullständigt vansinnig. Varför? Jag kunde inte för några pengar i världen hitta mina glasögon. Jag visste förstås att glasögonen måste finnas någonstans i lägenheten men såg inte röken av dem. Kvällen innan, precis innan jag gick och la mig, visste jag exakt var jag hade dem. På näsan, naturligtvis. Men någonstans mellan soffan i vardagsrummet och sängen i sovrummet måste jag ha lagt av mig glasögonen. Frågan var bara var någonstans? Efter att sprungit som en yr höna runt hela lägenheten i morse fanns inget annat att göra än att ge upp. Jag kunde bara inte hitta mina glasögon. Hur kan man vara så glömsk/förvirrad/disträ/senil, ja välj sjäv vilket ord som ni tycker passar bäst, så att man slarvar bort ett par glasögon inom ett område på bara några meter? Det är väl allt en bra fråga, eller hur? Tyvärr har jag inget bra svar. Så i morse var det bara att leta reda på ett gammalt par glasögon som definitivt borde ha gjort sitt. Det är väl trots allt bättre med fula glasögon än att inte se överhuvudtaget.

Döm av min förvåning när jag kom hem i eftermiddag och hittade mina glasögon, nästan omedelbart. Givetvis låg de där jag hade letat åtskilliga gånger. Varför såg jag inte dem i morse??? Det måste finnas en hustomte eller något liknade som roar sig med att reta mig och gömma mina saker. Det är säkert den som också snor den ena sockan i varje sockpar :) Men tack och lov så slipper jag fulglasögonen i morgon. Man får vara glad åt det lilla.

Att våga

Jag vet att jag låter tjatig och bara upprepar mig, men jag måste. Idag är det bara fyra dagar kvar att jobba, varav två halvdagar går bort för studier. Man ska väl inte bli glad när man står utan jobb men det är jag. Fast det är ju inte så att jag är arbetslös. Jag studerar ju på heltid och förutom denna termin har jag planer på att studera ett år till. Om nu inte drömjobbet dyker upp förstås. I det läget blir det med största sannolikhet good bye till studierna. Men vad drömjobbet är vet jag faktiskt inte. Jag får väl gå på magkänslan som jag alltid gör, iaf har jag gjort det vid de beslut som jag är mest nöjd med i livet.

I eftermiddag var det föreläsning som gällde. Dagens tema var kommunikation mellan människor. Ett jätteintressant ämne som jag måste erkänna tilltalar mig mycket mer än jag någonsin trott. Idag känns som om jag kanske träffat rätt denna gång. Man kan ju iaf alltid hoppas, eller hur? Men vad som egentligen förvånar mig mest är jag för ovanlighetens skull öppnar käften under föreläsningen. Ni som känner mig, och framför allt ni som läste ekonomi med mig, vet att jag aldrig varit så där jätteförtjust att diskutera i grupp och jag har aldrig trivts framför en grupp människor. Jag har alltid varit för blyg och osäker på min kompetens för att våga säga vad jag tror eller vet. Men nu verka det som det har förändrats. Äntligen vågar jag säga min mening och kommentera läraren (inte på negativt sätt, det har inte behövts ännu :)) och det är en så otroligt härlig känsla. Jag är ju egentligen ingen tyst person, snarare tvärtom, och äntligen tycks det som om min privata person och min offentliga person har slagits samman till en tuffare person än tidigare. Och nej, jag lider inte av personlighetsdelning :). Fortfarande blir jag dock förvånad när jag hör min egen röst kommentera något, det är som om munnen är mer snabbtänkt än hjärnan. Som tur är käften inte helt dum heller. Är det är här ett tecken på att jag äntligen blivit vuxen? Att jag vet att jag är smart (iaf inte dummare än de flesta) och att jag kan förmedla det? Kanske har de år som förflytit sedan jag pluggade ekonomi faktiskt fått mig att mogna (läs inte åldras)? Erfarenhet skadar tydligen aldrig. Och glad är väl jag för det. Tänk att jag vågar :)

Nedräkningens slutskede

Fem arbetsdagar kvar, det är allt som återstår. Frågan är bara hur överlever jag dessa få dagar. Just nu känns det ganska omöjligt. Fast det är söndag kväll känner jag stressen än en gång krypa på när jag tänker på den kommande veckan. Varför? Jag vill nu ha möjlighet att lägga det gamla bakom mig och helt och hållet fokusera på mina studier. Jag vill inte ha en till vecka som den förra veckan. Men jag måste. Jag måste ta mig igenom dessa fem ynka dagar. Det kan väl ändå inte vara en omöjlighet. Bit ihop. Se glad ut. Stressa inte. Dessa ord måste bli mina ledord denna vecka.

Nu ska jag iaf kalla på Nip/Tuck.

Dagens shopping och Carola

I går fick jag lön och idag var det dags att bränna den. Så iväg till Birsta för shopping jag styrde min kosa. Shoppingen för dagen blev en ny skrivare, ni vet en sådan där med skanner och kopiering. Nu ska det bli skanning av, alla gamla bilder från mormor ska jag skanna för mammas räkning. Och tänk vad kul att kunna få möjlighet att få sina egna bilder i elktronisk form från den tid när man inte hade digitalkamera. Nu hoppas jag bara att skannern är skapligt bra iaf. Jag har ännu inte orkat installera den, det får bli en uppgift i morgon.

I kväll kollade jag lite grann på dokumentären om Carola. Som vanligt missade jag början, varför har jag så dålig koll på när alla intressanta program börjar? Jag måste erkänna en sak, jag gillar verkligen Carola. Men jag har förstått att det får man inte riktigt göra. Säger man att man gillar Carola och hennes musik är det ofta någon som mer eller mindre blir förbannad. Inte för att jag kan förstå med vilken rätt någon kan börja gapa på mig bara för att jag gillar en artist. Det är väl trots allt min ensak och det inte är så att jag försöker pracka min musiksmak på någon. Det är kanske är bara så att Carola är en artist som väcker starka känslor, både positiva och negativa. Carola är en person som står för den hon är. Hon hymlar inte. Hon har alltid stått för sin kristna tro, trots all kritik hon har fått utstå. Carola ändrar sig inte bara för att någon vill att hon ska ändra sig. Carola vet vad hon vill. Jag måste säga att jag beundrar henne ur det perspektivet. Jag håller definitivt inte med om allt hon säger, för visst har det hoppat många idiotiska grodor ur hennes mun. Men jag beundrar hennes styrka, hon tycks klara alla motgånger. Och motgånger har hon fått möta, framför allt från media. I bland har mediadrevet varit så starkt att det verkar som en hetsjakt på henne, då tänker jag framför allt på hur hon behandlades efter senaste deltagandet i melodifestivalen. Det kan inte ha varit lätt. Hursomhelst, jag gillar som sagt Carola, kanske har det att göra med att hon var min första riktiga idol. Ni ska veta att jag som nioåring var med i hennes fan-club. Och kanske är det så att den musik och artist man gillade som barn någonstans inom en alltid lever kvar. Givetvis har min musiksmak utvecklats med åren, det vore väl tragiskt annars. Men någonstans långt där inne lever nog medlemmen i Carolas fan-club fortfarande kvar och det är kanske den som står för beundran av Carola.

Snart är helgen över, suck. I morgon måste jag försöka plugga och installera den nya skrivaren förstås. Nu ska jag fortsätta att kolla på Tango & Cash och bli ännu mer 80-tals nostalgiker :). Ha det bra!


Fredag kväll framför teven

Tänka sig, det blev faktiskt fredag kväll den här veckan också. I eftermiddags var jag inte riktigt säker på om det verkligen skulle bli fredag kväll. Men nu är jag avstressad och slappar i soffan framför teven. Troy har också till slut stressat av men det har varit ganska vilt här hemma ikväll. Låt mig säga så här, vi har mer eller mindre slagits om mina skor. Troy har helt enkelt inte kunnat lämna skorna i fred. Kanske beror det på att det kliar i munnen på Troy. Jag upptäckte nyss att han tappat ytterligare två tänder, den mindre huggtanden som sitter närmaste huggisarna i överkäken. Kanske står huggisarna på tur nu. Hoppas, hoppas!!!

Som vanligt en fredagkväll har jag kollat in Let's Dance. Jag missade dock den första halvtimmen för när jag slog mig ner i soffan nerbäddad med täcket hämtat från sängen så... ja, vad tror ni hände då? Yes, helt rätt. Jag somnade på stört, det var nog bara turen att jag vaknade en halvtimme senare. Många fredagar har jag sovit bort helt och hållet och vaknat stel som en planka i soffan klockan fyra på morgon. Inget att eftersträva :).

Vad gäller Let's dance måste jag bara säga, vilken härlig person Elisabet Höglund verkar vara. Vilken humor och vilken spexare! Det hade man aldrig kunnat tro när man såg henne som en ytterst kompent reporter i Svt. Jag hoppas att vi får njuta av Elisabets person i Let's Dance ytterligare  några veckor. Absolut bäst måste jag nog säga att Laila Bagge är. Jag bryr mig faktiskt inte om att hon tydligen har ganska stora danserfarenheter, det är bara roligt att se någon som behärskar dansen i detta program så bra som hon gör. En annan stor favorit, med betoning på stor, är förstås Magnus Samuelsson. Vilken kille! Trots sin storlek dansar han absolut underbart. Där ser man, det går inte att döma ut någon i dans grundat på personens utseende. Det lärde vi väl förstås redan den säsongen när Anna Book var med. Snart får veta vilka som dansar vidare och vem som får åka hem. Jag har faktiskt ingen gissning på vem som åker ut, mycket för att jag inte såg de första dansarna. Men som sagt, snart vet vi.

Ha nu en alldeles toppenfin helg och njut av det som återstår av denna fredagkväll. Just den här fredagen kommer ju trots allt aldrig åter.

En bättre dag

Idag har jag faktiskt känt mig mindre stressad, tack och lov. Jag började dagen lika stressad som den innan men konstigt nog så avtog stressnivån allt eftersom. Nu har jag i och för sig inte haft någon föreläsning idag utan tillbringat hela dagen på jobbet så jag inte behövt känna mig lika splittrad idag.

Annars kan jag bara säga att jag ser fram emot fredag kväll och helg. Åh vad härligt det ska bli och förhoppningsvis "NO MORE STRESS!!!" Jag har väl inga direkta planer inför helgen, men jag måste veckohandla lite och plugga förstås och en rundtur med dammsugarn genom lägenheten lär väl knappast skada heller. Men skönt med helg ska det iaf bli.

En toppennyhet för alla som inte hänger med :). Timrå IK vann över Brynäs med 4-1 ikväll. Jippi!!! Timrå ligger kvar på slutspelsplats med fyra poäng ner till Djurgården, Rögle och Modo (som just nu ligger på kvalplats, men det måste väl vara en tillfällighet, eller hur?). Jag säger bara en sak, "GO TIMRÅ!!!".

Nu ska jobba lite med förberedelserna inför grupptentan som vi ska påbörja nästa vecka. Hoppas ni får en toppenhärlig fredag! Det ska iaf jag satsa på :)


Dirty Sexy Money

Vad ska man säga? Snygga människor, sjukt mycket pengar och intriger i det oändliga. Kan det bli bättre? Iaf inte i kväll :)

Verkar dock inte som det blir så mycket mer av Dirty Sexy Money. Serien läggs antagligen ner efter de 13 avsnitt av säsong två som hittills spelats in. Lite tråkigt kanske, men ingen större katastrof heller. Men så kul för skådespelarna är det förstås inte :(


Bild lånad från kanal5.se


Stress, stress och ännu mer stress

Idag ska jag skriva ett riktigt gnälligt inlägg. Så det är bäst ni håller i er eller klickar vidare till en mer positivare blogg och återkommer i morgon :).

Så vad tänker jag då beklaga mig över. Jo, det ska jag berätta för er omgående. Jag är stressad, så otroligt stressad och jag har svårt att stressa av. Orsaken till detta är att jag pluggar och jobbar samtidigt. Jag trodde aldrig att det skulle vara så svårt, jag menar det rör ju sig bara om två veckor eller ynka tio arbetsdagar. Men jag kan inte hjälpa det. Det är inte så att jag har oerhörda mängder uppgifter att färdigställa på jobbet (visst finns det många men det är inte orsaken). Orsaken är istället att jag är så splittrad mellan studier och arbete. Som grädde på moset kan läggas mitt dåliga samvete. Mitt dåliga samvete att jag inte gör tillräckligt på jobbet och är borta alldeles för mycket (har faktiskt fått klartecken från chefen). Mitt dåliga samvete att jag inte hinner med studierna och att jag sviker mina medstuderande i de stundande grupparbetena. Där är orsaken till min stress. Och jag vet att det inte på något vis hjälper någon överhuvudtaget att jag har dåligt samvete. Jag måste försöka se förbi det, annars kommer nästa vecka att bli outhärdlig. Det är dags att ta ett djupt andetag, slappna av och försöka ta de närmaste sju arbetsdagarna som de kommer. Då ska det nog gå bra.

Hur känns det egentligen?

Idag har så har det äntligen hänt, USA har en ny president. Barack Obama har svurit presidenteden. Om än lite knaggligt till en början men president och världens mäktigaste man är han iaf. Jag undrar om det var insikten om vad som väntar honom som fick honom att stappla något över de första orden i presidenteden? Vad tänker man på när man står där uppe på podiet beredd att säga dessa högtidliga ord? Undrar om Barack kunde sova gott i natt eller om han, som många av oss vanliga dödliga när vi stor inför något viktigt, grubblade genom nattens timmar och såg framför sig i huvudet hur dagen skulle förlöpa?  Låg han kanske där i sängen och övade på den så viktiga eden och var hypernervös om han skulle få till den rätt. Tja, det vet ingen annan än Barack själv och möjligen hans fru Michelle. Helt omöjligt är det förstås inte. Barack Obama är bara en vanlig människa han också, med enda undantaget att han sedan några timmar har nått så långt man kan och blivit världens mäktigaste man.
 Man kan också fråga sig hur Obamas föregångare känner sig idag? George W Bush är inte längre världens mäktigaste man. Han är nu förpassad till att vara ett ex, Amerikas Förenta Staters ex. USA har ett antal nu levande ex och George W Bush kliver nu in i den skaran. Vilka tankar rör sig i hans huvud en stund som den här? Är han nöjd med det som han åstadkommit under sina åtta år och två ämbetsperioder? Kan han bortse från all denna massiva kritik, både inhemsk och utländsk, som ständigt måste nå hans öron? Funderar han över vilka ord som kommer beskriva honom i historieböckerna. Ja, det tror jag nog han gör. Även om han säkert är nöjd med många av sina beslut så kan väl inte all denna kritik inte påverka honom. Jag har svårt att tro att någon skulle kunna stänga allt ute och inte fundera över om man kanske kunde ha gjort saker och ting annorlunda. Det är faktiskt så att George W Bush bara är en vanlig människa han också, även om många gärna vill se honom som djävulen själv. Kanske var det så att Bush kände sig nöjd och belåten när han klev ombord på den helikopter som skulle ta honom till ranchen i Texas. Kanske fanns det en känsla av "äntligen bort från Washington" när helikoptern lyft allt eftersom och han såg Barack och Michelle Obama vinka adjö långt där ner på marken.

Jag befann mig i bilen när Barack Obama svor presidenteden och jag lyssnade därför på eden och hans tal därefter på radion. Och jag måste erkänna en sak, när jag hörde honom svära eden så blev jag så rörd att tårarna började spricka fram i ögonvråna. Kanske låter det fånigt för många. Men jag kunde helt enkelt inte hjälpa det. Jag smittades av det amerikanska folkets glädje och förväntningar på förändring. Och det är väl knappast något större fel i det.

Något kul att se fram emot

I början av mars har jag något jättekul att se fram emot. Jag ska få åka på årets upplaga av Liberalt riksmöte som i år går av stapeln i Linköping. Det är en helg fylld av politik, intressanta seminarier och en massa trevliga folkpartister. Helt enkelt underbart :). I fjol ägde riksmötet rum i Västerås och jag var där för första gången, så jag vet vad jag pratar om. Jättetrevliga nyheter en grå och tråkig januarimåndag :)

Kommunikationscelibat

Idag på första föreläsningen fick vi höra att en av de övningarna som vi ska göra under kursen är ett kommunikationscelibat. De av er som känner mig kommer förmodligen att gapskratta när ni får höra vad detta innebär. Övningen består av två steg. Under steg 1 ska man avstå från alla medier under 24 timmar, d v s inget internet och därmed ingen bloggning, ingen dagstidning, ingen tv, ingen radio, inga tidningar överhuvudtaget, ni fattar eller hur? Jag kan bara säga en sak: HEMSKT! Jag är så otroligt beroende av alla dessa medier. Säkerligen är det nyttig övning men... Steg två blir ännu värre ska ni vet. Under detta steg får man inte kommunicera överhuvudtaget med andra människor under 24 timmar. Undrar om prat med hundar räknas? Tja, vad tror ni, ni som känner mig? Tror ni steg två överhuvudtaget är genomförbart för mig? Hmm, ska jag vara ärlig? Hur i all världen ska jag kunna hålla käft i 24 timmar? Är det någon som tror att det är möjligt? Som tur är kuggas man inte på kursen om man inte lyckas genomföra testet. Det är ingen obligatorisk övning utan man man ska istället göra sitt bästa. Och det är väl ändå bra tur för annars hade jag fått hoppa av här och nu :)

Simply the best

Åh, vilken kille. Jag har nu upptäckt Timo Räisänen. Vilken version han gjorde av Tina Turners "Simply the Best" under den nu pågående idrottsgalan! Jag kan bara säga att han var verkligen simply the best. Har jag missat något bra??? Nu måste jag verkligen börja lyssna till Timo Räisänen.

Första föreläsningen avklarad

Nu är jag officiellt student igen för första föreläsningen är avklarad. Så mycket föreläsning var det kanske inte utan mer praktisk information om den första delkursen. Vi som läser kursen som en fristående kurs vara bara fyra stycken, det blir eventuellt en till, medan de som går programmet för grafisk design (Medie- och kommunikationsvetenskap är en delkurs för dem) var kanske ett 20-tal. "Programmarna" var ett väl sammansvetsat gäng så vi kursare sökte oss till varandra. Vi fyra ska skriva grupparbetena tillsammans. Åldersmässigt var jag förstås äldst, eventuellt blir det en till lite äldre som nog är äldre än mig eftersom hon har vuxna barn. Men det kändes helt ok att samarbeta med killarna i min grupp trots att de är så unga. Det känns som de är duktiga och kunniga. Läraren var också helt ok, verkar faktiskt trevlig. I morgon får vi träffa den andra läraren på kursen.

Just nu är jag hemma för en snabb lunch men ska alldeles strax bege mig till jobbet. Tio dagar kvar att jobba, denna dag inräknad. Tyvärr känner jag av huvudvärk idag så eftermiddagen blir nog tuff att genomlida. Men det är väl bara att bita ihop antar jag.


Back to school

I morgon börjar det. I morgon börjar allvaret. Eller något sådant :). I morgon har jag alltså min första föreläsning på universitetet. Riktigt spännande faktiskt. Och den nervositet jag kände tidigare så är, om inte bortblåst, iaf nästintill förintad.  Det känns bara kul. Det ska också bli intressant om se om jag är den enda som över 30 på kursen. Jag hoppas förstås att det iaf är någon som är lite mer än 20 år. Men det har väl sist och slutligen ingen större betydelse. Vi är väl förhoppningsvis alla där för att lära oss något nytt.

Partitillhörighet

Jag råkade upptäcka något kul på nätet alldeles nyss. BloggParti är en sajt där man kan testa vilket parti en blogg röstar på. Vad jag förstår har sajtens grundare valt 100 bloggare från respektive parti och med hjälp av dessa bloggar klassificeras sedan den text eller blogg man vill testa partitillhörigheten på. Så det är ju förstås inte säkert att en bloggs ägare röstar på just det parti som blir resultatet. Det är i stället så att bloggens text är skriven som partimedlemmar från respektive parti.

Eftersom jag är politiskt intresserad så kunde jag förstås inte låta bli att testa min egen blogg och se om jag skrev som mina partikamrater. Låt mig säga så här: det gjorde jag uppenbarligen inte. Så frågan är nu, ska jag ändra politisk uppfattning, min skrivstil eller bara se testet som en kul grej och inte göra något därefter. Tja, vad tror ni jag kommer att göra? Faktiskt ingenting. Men ett litet lustig test var det iaf. Vill ni veta vilket parti jag röstar på enligt det här testet så får ni pröva själva genom att ange min adress.

Lördag

Idag följde jag med mamma ut till Birsta för lite shopping. Shopping för mamma, inte för mig. En vecka innan lön, särskilt så här i januari efter julen, kan jag inte påstå att jag är så där särskilt shoppinginspirerad. Nästa vecka kan vara en annan sak, men jag faktiskt lovat mig själv att dra ner på shoppingen i år. Jag behöver faktiskt inte köpa allt jag ser. Jag behöver faktiskt inte köpa en massa handväskor (snyft). Som en blivande student är det nog bäst att lära sig vända på slantarna lite.

Nu har Troy träffat alla Partypinglor och både han och de överlevde faktiskt, även om Troy tycktes vara osäker på utgången av mötena. Rädd och skakande satt han i min famn när vi idag träffade Partypingla nr 1 och hennes sambo på parkeringen utanför Birsta City (heter det så förresten, kanske inte?). Att han aldrig ska bli mindre rädd. Jag tycker ju att jag utsätter honom för både människor och hundar men inget verkar riktigt hjälpa. Fast, de människor och hundar han träffar om och om igen verkar tydligen till sist bli mindre farliga för honom. Men det tar sin tid. Fast jag ska väl kanske ska vara glad att han inte rusar till varje hund han ser och att han inte hoppar mot alla människor vi möter. Men lite modigare skulle ju kanske inte skada. Han är ju så tuff mot mig och mamma, för att inte prata om Viggo som han helt bossar över. Konstigt, eller hur?

Nu behövs det lite bilder på Troy känner jag. Här är dagsfärska bilder på Troy i bilen när vi satt och väntade på att mamma skulle dyka upp. Håll till godo :)
En fredag i köldens tecken

Kallt, alldeles förb... kallt. Så skulle jag vilja sammanfatta fredagens morgon. När jag trött och eländig släpade mig ur sängen efter att ha snoozat en så där miljon gånger och på vingliga ben tog mig till köket och termometern kan man väl säga att jag fick en smärre chock när jag såg vilka siffror som visades i den lilla displayen. -21 grader, ja, ni läste rätt, -21. Vad jag vet så är det nog köldrekord denna vintersäsong, iaf på de breddgrader där jag huserar. Jag kan iaf säga så här, det blev inte så särskilt mycket fokus på motion när Troy och jag var ute på morgonpromenaden. Som tur har jag en liten förståndig valp som skyndade att göra det han skulle så att vi fort som attan kunde ta oss hemåt till den sköna värmen återigen.

Just nu avnjutar jag veckans allra härligaste tidpunkt, fredag kväll, uppkrupen under en filt i soffan framför teven, tittande på Let's Dance. Var Troy håller hus vet jag faktiskt inte. Han ligger säkert och sover gott någonstans, men eftersom han inte snarkar särskilt högt kan jag inte ifrån soffan lokalisera var i lägenheten han har hittat kvällens utvalda sovplats. Tror jag ska gå hämta Troy alldeles strax så jag har någon att gosa med. Undrar om han kommer att uppskatta det plötsliga uppvaknandet? Jodå, han är så förtjust i matte :)

Snart är nog reklamavbrottet slut så bäst att sluta blogga för denna gång och återvända till spänningen i Let's Dance. Hoppas att ni minst har en lika behaglig fredag kväll som jag!

Min tand är lös...

eller rättare sagt Troys tänder är lösa. Han har redan tappat i stort sett alla framtänder och på nolltid kom de nya upp. Så fort jag upptäckte att han tappat en tand kunde jag se den nya som sköt upp ur tandköttet. Så fort kan det väl inte gå för barn att få nya tänder? Just nu har han en liten glugg där den nya tanden än så länge inte syns, men i morgon är den väl på g. Nu önskar jag bara att de sylvassa huggisar ska börja kännas lösa. Den dag han blir av dem ska jag fira stort. Det gör ju så ont när hugger pirayatänderna i fingrarna på mig. Han vet han inte får men måste förstås ändå utmana ödet.

Tänk att jag hade rätt

Jag har alltid varit ganska negativt inställd till att arbeta i öppet kontorslandskap. Jag tror det kan vara svårt att koncentrera sig på sin arbetsuppgift när man sitter i ett stort rum med många människor. Människor som pratar i telefon, pratar med varandra, som rör på sig och väsnas på alla möjliga sätt. För att inte nämna hur jobbigt det kan kännas när man själv pratar i telefon och någon annan lyssnar. Jag måste väl erkänna att jag kanske inte har den allra största erfarenheten av kontorslandskap. Den enda erfarenheten jag har är från mitt första jobb. Där satt vi fem stycken i ett rum. Och visst, mina kollegor var jättetrevliga. Problemet var bara att min bordsgranne var pratsam, och då menar jag verkligen pratsam.  Han ville prata i ett. Och när jag försökte arbeta koncentrerat kunde jag känna hans blickar på mig och så fort jag lyfte blicken så var han igång igen. Så mina erfarenheter, även om de är få, är tyvärr inte de bästa.

Nu läste jag på Aftonbladet att det här med öppna kontorslandskap har visat sig inte vara så bra och effektivt som man kanske trott. Forskare i Australien har visat på att i 90% av de studerade fallen så fanns det ogynnsamma effekter för hälsan. Stress, konflikter, högt blodtryck och hög personalomsättning var resultatet av de öppna kontorslandskapen. De anställda kände att de förlorade privatlivet, tappade identiteten, blev mindre produktiva, överstimulerades och förlorade sin arbetstillfredsställelse och för att inte glömma, blev osäkra. Ytterligare en negativ effekt var att folk ofta blev sjuka eftersom bakterier och virus sprids så mycket lättare i ett öppet landskap. Forskarna menar att företagen måste se förbi de kostnadsbesparingar man kan göra med öppna kontorslandskap och se till att de anställdas sociala och psykologiska behov uppfylls.

Ja, vad kan man säga? Det är väl egentligen inget sensationellt forskningsfynd. Jag är ganska säker på att flertalet av de med erfarenhet från öppna kontorslandskap håller med forskarna och har länge vetat att just så här är fallet. Det skulle förstås vara intressant att höra om någon trots allt har positiva erfarenheter från öppna kontorslandskap. Kanske finns de dem som upplever denna arbetsmiljö som den enda ultimata. Vem vet egentligen?

Nya tider?!

Idag har schemat för mina kommande studier blivit tillgängligt. Jag ska som sagt läsa Medie- och kommunikationsvetenskap och den första delkursen, Kommunikation och omvärldsbevakning, startar nu på måndag. Schemat känns riktigt tuff, framför allt eftersom jag faktiskt fortfarande jobbar, iaf de två närmaste veckorna. Det är tydligen föreläsningar vid tre tillfällen i veckan, antingen för- eller eftermiddag. Däremellan verkar det vara en massa grupparbeten. Hur ska man egentligen hinna plugga??? Känner mig faktiskt lite stirrig efter att ha sett schemat. Klarar jag verkligen av att börja studera återigen efter alla dessa år? Kommer jag att nå mitt mål att få bra betyg? Jag har ju lovat mig själv att det ska bli bättre betyg denna gång. Jag kommer att bli så besviken om jag sviker mig själv. Jag vill så mycket. Jag vill vara duktig. Jag vill.

Det känns som om jag skulle behöva kasta mig över studierna redan här och nu i kväll. Och det skulle jag nog ha gjort om jag bara hade kursböckerna. Jag beställde dem från Adlibris (hela 34 kr billigare än vad de skulle ha kostat på Bokus, jag är ju snart fattig student och det gäller att räkna varenda öre framöver) igår så det lär väl dröja en vecka innan jag har böckerna. Det kliar i fingrarna att åtminstone få bläddra i böckerna och få lite känsla för ämnet. Tänk om ämnet är helt fel mig? Fast jag tror inte, jag tror det här är i den riktning jag vill. Men tänk om det blir fel igen? Fast nu är det en termin det handlar om (iaf till att börja med) och inte fyra år. Sluta nojja männska!!!

Antagligen är det väl naturligt att oroa sig aningens innan man börjar något nytt. Konstigt vore det väl annars, antar jag. Det kommer att bli bra. Det är förändring. Jag har gått vidare. Jag ska utvecklas. Detta tycks vara de mantra som jag om och om upprepar för mig själv. Jag kan.


Nedräkning

Nu är det 14 arbetsdagar kvar. Det känns faktiskt ganska konstigt måste jag medge. Men inte konstigt på ett negativt sätt. Som jag så många gånger redan har nämnt så ser jag det här som den förändring jag så länge efterfrågat men inte kunnat, eller vågat rättare sagt, genomföra. Nu är det dags att ta steget och lämna det trygga och kända och möta den okända framtiden.

Redan nu den 19 januari börjar jag plugga, trots att jag ännu inte "suttit av" min tid på jobbet. Men det ska nog gå att köra studier och jobb samtidigt, det rör sig ju iaf bara om två veckor. Hursomhelst, jag är riktigt peppad inför att börja studera igen. Här ska ges järnet :)

En härlig promenad

I eftermiddag tog jag Troy och kameran med mig på liten promenad och fotosession. Vi styrde kosan upp mot Norra Berget. Det är konstigt, jag bor egentligen så nära Norra Berget men är så sällan däruppe. Men det ska vi ändra på från och med nu. Norra Berget är ett jättemysigt ställe där det är trevligt att gå ut och gå med lillvovven.

För den som inte känner till Sundsvall så där särskilt bra kan jag berätta att Norra Berget är, förutom ett av två berg som omger Sundsvall, Sundsvalls Stadspark med friluftsmuseum, fäbodvall, hantverksmuseum mm. Om ni känner er nyfikna så kolla in hemsidan.

Promenaden upp till berget var jättehärligt. Det var varmt och ljummet. Förresten, är det inte lite lustigt? Idag var det ca 3 grader varmt och det känns så varmt , men vid samma temperatur andra årstider upplever man den som rena istiden. Visst,det är vinter så man är påpälsad och fryser förstås inte därför. Men det är inte bara det. Tror jag iaf. Jag tror att kroppen är inställd på vinterkyla och reagerar så fort temperaturen kryper över nollstrecket.

Tillbaka till verkligheten igen :). Det verkar också vara ganska mycket folk i omlopp på Norra Berget, jag mötte en hel del människor och en och annan hund också. Men det är iaf allt bra fint där uppe. En massa härligt gamla hus, precis som jag gillar. Man känner historiens vingslag (nu är ju husen ditflyttade så deras historia är ju egentligen inte kopplad till platsen, men man kan trots det inbilla sig att folk och fä bott på denna plats, fast det kanske de har också men i andra hus, vad vet jag).

Jag insåg dock en sak. Fotografering vintertid fungerar inte riktigt för mig. Motivmässigt men inte ljusmässigt. När jag är redo att ge mig ut och fotografera, då är solen givetvis på väg ner. Jag skulle förstås önska att jag var lite mer av en morgonmänniska, men helgmorgnar är det så härligt att bara ta det lugnt. Det är inte så att jag sover hela förmiddagen, men jag tar det jättelugnt, äter länge, läser tidningen länge, kollar på tv, pysslar med ett och annat, och tiden bara går. Inte tidigare än vid halv tre tiden tog jag mig så slutligen ut. Resultatet blev därför ett antal foton i skymning. Någon gång skulle det vara kul att fotografera samma motiv i dagsljus. Nåja, det löser väl sig, vi går ju iaf mot ljusare tider och så småningom kommer väl ändå solen fortfarande vara uppe på eftermiddagen.
En vacker gärdsgård inhägnar stora delar av området. Jag är svag för grånande gammalt virke.
Norra Berget stadspark i skymning.
Hantverksmuseum
Café
Utkikstornet på Norra Berget, i folkmun kallat "Glasspinnen" klädd belysning vilket nerifrån stan ger en illusion av ett stort ljus stående på berget. Jättevackert.
Utsikt över Sundsvall och Södra Berget i bakgrunden.
Ett till café.
Skvadern i form av en rutschkana. Enligt legenden är skvadern en korsning mellan hare och tjäder. Läs om historien bakom skvadern hos Medelpads fornminnesförening. Den här rutschkanan hade jag definitivt gillat som barn.
Vid det här laget började jag inse att det var dags att ge upp fotograferingen för dagen och bege mig hemåt, vilket särskilt tycktes glädja Troy för han var förmodligen hungrig som en hel varg. Och för att vara ärlig, så var jag inte sämre själv.
En fotosession utan foto på Troy är väl knappast någon riktig sådan. En liten tjurig pumivalp tittar under luggen och vägrar göra matte glad och titta upp mot kameran.
Om jag tittar upp lite så kanske matte nöjer sig.


Hon ger sig aldrig, suck.


Far och son firar nyår

Tänkte jag skulle visa en bild på hur far och son pumi firade nyårsafton. Efter att härjat sig trötta, Troy stod för de flesta härjningarna, hämtade de andan och sov som medvetslösa i väntan på tolvslaget och det nya året. Och tack och lov så var ingen av vovvarna skotträdda.


Närmast kameran ligger Troy och bortom honom pappa Viggo.

Årets första fototriss

Så var det då till sist dags för 2009 års första fototriss. Med spänd förväntan har jag sett fram emot vad veckans uppdrag skulle bli. Och nu vet jag :). Veckans uppdrag är att fotografera ett motiv ur tre olika vinklar.

Jag har botaniserat i fotoarkivet och hittat dessa bilder tagna någon gång under sena hösten i fjol, strax innan snön föll. En raststuga, eller något liknande, inte så långt från Västanåfallet i Ångermanland. Jag tycker att det gråa åldrade virket är otroligt i sig själv.

Som vanligt hittar ni fler bilder på veckans tema här.

Här är mina bilder, så håll till godo :)
Nytt namn

Jag måste också berätta att jag har ändrat namn på min blogg. Nu heter bloggen likadant som sin adress, Veronicas funderingar (inte ihopskrivet som i adressen förstås, men det förstod ni säkert). Det kändes liksom bättre än det gamla Veronica och Vem Vet Vad. Livet är till för förändringar eller hur?

Ett nytt liv väntar mig nu och givetvis kräver också bloggen förändring. Nu är det dags för Veronica att stryka ett streck över det tråkiga förflutna och med spänd förväntan se fram emot vad den närmaste tidens väntade förändringar kommer att innebära för framtiden i ett något längre perspektiv. Jag är förhoppningsfull och jag hoppas att det småningom också kommer att avspegla sig här på bloggen.


Ny design!!!

Har ni sett??? Jag har lyckats, jag har fixat en ny design till min blogg. Och det alldeles själv. Känner mig oerhört stolt över min, i andras ögon säkerligen ytterst amatörmässigt, egendesignade blogg. Jag är faktiskt imponerad över mig själv som till sist sakta men säkert ha lyckats förstå hur man gör. Det var många månader när jag fattade nada. Nu kan jag iaf bara bli bättre. Och bättre ska jag definitivt bli, det här är ju bara ett första försök. Men det är så jätteroligt att sitta och pyssla med både photoshop och bloggen så ni ska inte bli förvånade om ni snart upptäcker en ny design här igen. Enda sättet att lära sig är faktiskt att öva, öva och öva och just öva är det jag tänker göra. Så antagligen kommer ni här få se om och hur jag utvecklas. Men just nu är jag bara stolt över min första bloggdesign.

Som kommentar till bloggens nya uteseende kan jag bara säga en sak: jag älskar färg, i massor :)

Klagomål erhållet :)

Tydligen har jag misskött mig. Partypingla nr 1 tycker tydligen inte att jag uppdaterar tillräckligt ofta här. Mm, kanske har hon rätt, jag missade iaf i går att skriva ner några rader. Jag skulle ju kunna skylla på att jag hade fullt upp men jag har för mig att jag någon gång hört att det är fult att ljuga så det är kanske bäst att hålla sig till sanningen. I går kväll gjorde jag inget annat än satt och slappade framför Let's Dance. Inte ens ett ynka litet inlägg orkade jag skriva. Det är till att vara lat ibland, eller vid närmare eftertanke, ganska ofta :)

Men för att Partypinglan inte ska bli helt sysslolös på jobbet så får jag väl offra mig och skriva några rader av samma gamla vanliga svammel :)

Idag har jag hållit mig hemmavid. Sov länge, städade undan och diskade en hel del som blivit liggande de senaste dagarna. Sedan dök mamma upp, precis som hon hade lovat, för att hjälpa mig rensa ut uppe på vinden. För att kort sammanfatta min vinds- och förvaringssituation vill jag bara säga: jag är en hamster. Jag sparar allt och är urusel på att slänga saker. Låt mig ge ett exempel. Under flera år har jag varit totalt missnöjd med min dammsugare. Den har inte sugit upp särskilt mycket av allt skräp och damm så därför köpte jag en ny för julklappspengar för några veckor sedan. En normal människa, d v s en icke-hamster hade säkerligen kasserat den gamla dammsugarn så fort den nya var upplockad ur kartongen och provkörd. Men inte en hamster. Nej, hamstrar som jag vi kasserar ingenting. Dammsugarn fungerade ju (att den inte sög upp minsta lilla skräp räknas inte) och då kan den ju inte slängas. Så upp med den på vinden att trängas med prylar som alla har liknade historier. Men idag tog så till sist dammsugarens historia slut. Mamma bestämde att den skulle kastas och jag lydde, vad annars ska man göra när man bett om hjälp :). Så upp och ner för fem trappor (pust och stön), från vind till källaren där grovsopor lämnas, för att slänga allt som mamma ansåg slängas bör. Låt mig säga så här, jättejobbig!!! Vi blev inte klara med jobbet idag utan måste fortsätta vid senare tillfälle. Men jag är iaf jättetacksam för hjälpen och ser fram emot att få en utrensad vind så att hamstern i mig på nytt kan börja samla på sig prylar av alla de slag :)

Lördag kväll och ännu en slapparstund i soffan hägrar. Undrar vad man ska kolla på i kväll? En sak är säker iaf, det lär inte bli Körslaget.

Ha det bra och njut av den härliga lördagskvällen :=)

Näst intill medvetslös...

har jag varit i kväll. Någon gång efter halv åtta måste jag ha somnat och sovit en mycket djup sömn. Jag tror mig vara medveten om att att hunden klättrat upp på soffkanten och tittat ner på mitt ansikte men jag är inte säkert fast det verkar förstås troligt. Jag gissar att det är för lite sömn och för mycket jobb (har faktiskt jobbat sju dagar i rad nu) i kombination med min förkylning som inte tycks ge upp utan bara bli värre. Känner mig riktigt risig i kväll faktiskt. Usch vad jag klagar i kväll. Jag lovar att jag ska bättra mig framöver.

Förresten, tänkte jag skulle berätta lite nyheter. Det ser ut som det blir studier för mig nu i vår. Jag kom in på en Media- och kommunikationsvetenskapskurs (blev väl långt ord?). Känner otroligt motiverad faktiskt och jag har lovat mig själv att jag ska plugga som aldrig förr. Denna gång ska jag ha toppbetyg!!!

Nu ska jag iaf krypa i säng. God natt!

Här sitter jag och har inte vett att göra annat

Eller rättare sagt, saknar uppenbarligen vett att gå och lägga mig. Hur ska jag orka upp om de allt för få timmarna. Jag som inte sov särskilt mycket förra natten heller. Vad tänker jag egentligen på??? Varför går jag inte och lägger mig??? Idag kan jag inte ens skylla på övertid för jag åkte från jobbet redan kl 18.30 och efter ett besök hos mamma där Troy hämtades och där besökande släktningar hejades på var jag hemma i helt ok tid. Så vad har jag då gjort hela kvällen ända in i nattens timmar? Dumheter tycker säkert många men jag vet att det är många där ute som har full förståelse för min besatthet denna kväll och många andra kvällar lika så. Jag talar förstås om Photoshop. När jag väl startar upp kan jag inte sluta. Jag ska bara lite till... Jag ska bara försöka få till den där lilla grejen. Det är helt enkelt beroendeframkallande men framför allt så roligt. Ja, ja, jag vet jag tjatar om Photoshop men jag kan helt enkelt inte låta bli. Sitter och petar på en eventuell ny design här på bloggen. Även om jag har varit jättenöjd med den Karolina har gjort skulle det kännas som en stor bedrift att ha fixat sin alldeles egna design,  min första design någonsin. Vi får väl se hur designandet går, kanske kommer ni här en vacker dag mötas av något nytt. Den som lever får se, som de brukar säga :)

Bokslutsarbetet är nu avslutat, iaf den betungande delen. Nu återstår mer av det finslipande arbetet. Svårt att fatta att det var det sista bokslutet någonsin jag gjorde på detta ställe. Tja, vad ska man säga. Känner jag mig kanske lite sentimental? Näh. Snarare tvärtom ;)

Sovdags nu, än återstår det allt några veckor innan jag säger tack och adjö så lite pigghet iaf vore kanske inte för mycket att begära inför torsdagens arbete. Men med tanke på klockans sena timmar ska jag nog inte förvänta mig det. Veronica, nu slutar du skriva, loggar ut och stänger av datorn och skyndar dig att krypa ner i stora sköna sängen!!! God natt på er :)

Njuter av tillvaron...

gör jag just nu. Jag sitter uppkrupen i soffan med en liten varm pumivalp liggande på mina fötter medan jag frossar ur det sista lagret ur Aladdinlådan. Mm, vad gott. Jag borde väl ha dåligt samvete för frosseriet men idag struntar jag idet. Jag tycker att jag är värd det efter att ha jobbat och slitet fram till halv tio ikväll. Slitit med bokslutet i flera dagar förresten. Men just nu mår jag som en sagoprinsessa, den här känslan skulle man ha jämnt. Undrar om man kan kapsla in känslan och plocka fram den vid tuffare tider?

Till helgen har jag lovat mig själv att bara koppla av och njuta. Känns så välbehövligt. Jag ser fram emot långa filmstunder återigen uppkrupen i soffan (men med den fart jag håller på frosseriet ikväll lär det väl bli en helg utan choklad) i lugn och ro. En och annan promenad med Troy blir det förstås också och vem vet kanske följer kameran med ut då. Det var allt för länge sedan jag sist var ute på fotosession. Och höjdpunkten nummer ett för helgen har jag sparat sedan tidig december för att avnjutas vid rätt ögonblick. Jag pratar förstås om filmen Mamma Mia. Jag såg den i somras och tyckte väl kanske inte att den var den absolut bästa filmen som finns men det är en sådan där film som får en att må så där suveränt jättebra. Och nu ska jag alltså se den i helgen. Och så ska jag drömma mig tillbaka till grekiska övärlden. Härligt, härligt, jag kan knappt bärga mig :)

Förresten, måste berätta att Troy har en lös tand. Jippi, snart slut på valpbitandet!!! Tyvärr var det förstås inte en "huggis" men någonstans ska det väl börja. Min lilla pojke börjar bli stor.

Sen morgon

Har nyligen kommit till jobbet trots att jag borde varit här tidigare och jobbat med bokslutet. Men det går inte alltid som man vill. I går kväll när jag skrev det förra inlägget så fick jag plötsligt problem med ögonen. Texten flöt ihop och ju mer jag koncentrerade mig desto värre blev det. När jag skulle läsa igenom den färdigskrivna texten fungerade det inte alls och jag blev bara illamående. Som den hypokondriker jag tycks vara kastade jag mig på telefonen för att ringa mamma distriktsköterskan. Jag ringer alltid mamma vid minsta lilla krämpa, verklig eller inbillad. När jag pratade med mamma fick jag snart klart över varför jag såg så dåligt. Huvudvärken började krypa ner över ena ögat och det kändes som om ögat var på väg ut ur skallen. Så i natt har jag haft ett sådant där ej så trevligt migrananfall. Jag har kunnat sova men har vaknat då och då och trott att min sista stund var kommen. Och när jag vaknade i morse var jag långt ifrån ok så efter att jag rastat och matat hunden kröp jag ner i sängen en timme till. Och efter den timmens sömn och duschen därefter börjar jag känna mig om inte "fit for fight" så iaf ganska ok, tack och lov. Huvudet värker fortfarande men det är inte längre migrän och jag är stel i nacke, ryggrad och handleder men annars förhoppningsvis tillräckligt pigg för att jobba vidare med bokslutet. Slutet närmar ju sig (inte världens slut eller mitt slut utan bokslutets deadline) så det gäller att snabba på. Bäst att återgå till jobbet nu.

Ha en trevlig trettondag!

Insamlingsgala

Här i Sverige är vi vana vid insamlingsgalor av alla de sorter för diverse välgörande ändamål, allt från bröstcancergalor till faddergalan. Och tanken med dessa galor kan man ju inte påstå är särskilt dålig. Snarare ganska genialt att kombinera nöjen med välgörenhet, på sätt kan vi alla lindra vårt dåliga samvete och samtidigt njuta av helgunderhållningen på tv. I USA gissar jag att detta också är mycket vanligt. Jag skulle väl kanske inte bli så förvånad om någon berättade att just detta fenomen med välgörenhetsgalor såg sitt första ljus där borta i de 50 staterna. Däremot känns det för mig lite konstigt med det fenomenet jag läste om i Aftonbladet, en för mig helt ny typ av välgörenhet. Efter Hillary Clintons kostsamma men tyvärr misslyckade nomineringskampanj under 2008 sitter hon nu fortfarande med skulder på över 50 miljoner. Stackars Hillary, verkar iaf hennes supportrar tycka. Hon är ju helt enkelt ett välgörenhetsfall och sådana måste ju bara hjälpas, eller hur? Så därför kommer nu en insamlingsgala till hennes förmån att hållas och Jon Bon Jovi, ni vet min gamla barndomsfavorit, har erbjudit sig att vara huvudnummer. Vilken kille alltså :). Men det brinner i knutarna. När stackars Hillary väl har blivit USA:s nästa utrikesminister är möjligheten till att ta emot sådana bidrag obefintlig. När man innehar denna position är det stopp och belägg för välgörenhet. Iaf att ta emot bidrag, huruvida (åh vad jag älskar det ordet) det är olaget att ge till välgörenhet förtäljer inte historian. Tja, vad ska man egentligen säga om det här? Visst, det är synd om stackars Hillary som dragit på sig dessa skulder. Men jag tror att jag skulle ha svårt att stödja denna typ av välgörenhet själv. Det finns så många andra som lever i verklig missär till skillnad mot Hillary som trots skulderna ser ut att ha det ganska gott ställt.

Bra flyt idag

På jobbet idag igen trots att alla andra är lediga eftersom det är klämdag. Övertid = mer pengar, jippi :). Om inte annat kan detta iaf motivera mig. Men idag flyter jobbet på ganska bra. Jag skulle kanske inte säga att jag är supermotiverad men jag får trots det mycket gjort och jobbar riktigt effektivt. Troy är förstås med idag igen och just nu verkar han ha fullt upp med att äta upp den provisoriska matskålen. Undrar om han är hungrig? Kanske dags för lite käk? Bäst att jobba på nu så länge ångan är uppe :)

Ha en bra trettondagsafton!

Hipp hipp hurra för Photoshop

Jag är förälskad...,  i Photoshop. Hade ingen aningen om att det var så kul. Och så mycket lättare än Gimp som jag tidigare kämpade med utan att lyckas särskilt bra. Jag har självklart en massa kvar att lära när det gäller Photoshop. Jag är förstås bara en novis vad gällar mitt kunnande. Men jag är hoppfull att jag ska kunna lära mig iaf hyfsat. För det är så kul att sitta och småpyssla med Photoshop och när något är roligt tenderar man att lära sig också, iaf fungerar jag så. Klockan är mycket och jag ska upp och fortsätta slitet med bokslutet i morgon (faktiskt idag, usch) och här sitter jag! Det tycks som om jag glömmer tid och rum när Photoshop är öppet på min lilla dator. Dock dags att släcka ner och ta med sig vovven och krypa ner i sängen. En fotvärmare i form av en liten pumivalp är val aldrig fel, eller vad tycker ni? God natt på er alla och ha en trevlig trettondagsafton.

En ny dag, mera bokslut

Så var det söndag morgon och jag befinner mig återigen på jobbet med min för helgen trogna arbetskamrat Troy. Just nu verkar han mycket intresserad av pappersremsan från räknemaskinen. Men det ska man väl inte klaga på. Det är inte alla som har en personlig papperremsaborttagare. Att den sedan hamnar sönderriven i flingstorlek på golvet kan vi kanske prata tystare om.

Hoppas iaf att jag orkar hålla ihop idag och få något gjort. Har inte sovit mycket i natt. Det är liksom inte så lätt att sova när näsan är alldeles täppt och man kämpar för livet för att få igenom minsta lilla syre. Jag tog iaf lite sovmorgon i morse och klev inte upp förrän kl åtta så förhoppningsvis överlever jag. Det vore väl tråkigt annars :)

Dags att sluta surra och börja jobba. Ha en toppenfin söndag :)

Inget mer körslag

Så nu kan jag sluta kolla på körslaget. Jag tycker egentligen att det är ett ganska trist program men har trots allt tyckt det varit kul att en kör från Sundsvall varit med. Men... ikväll åkte sundsvallskören ut och jag har inte längre någon anledning att kolla på körslaget. Jättetråkigt att Sundsvall åkte ur tävlingen, framför allt eftersom jag tyckte att de inte förtjänade det. Jag tyckte de var jättebra och sjöng Kiss på fantastiskt sätt. I och för sig finns det kanske viss risk att jag är partiskt sundsvallsbo. Men jag tyckte faktiskt inte om Eriks kör ikväll och tyvärr tyckte jag inte att Hannas kör var så där fantastisk heller, trots ett absolut underbart låtval. Men som sagt, kanske är det en dålig förlorare och sundsvallspatriot som talar. Vem vet egentligen? Men en sak vet jag iaf. Det blir inget mer körslag för min del och tack och lov för det. Tråkigare och segare program kan väl inte finnas just nu?

En ny dag på jobbet

Så var det lördag och Troy och jag är ensamma på jobbet. Troy älskar att springa som en galning på de hala marmorgolven och sedan kana iväg på rumpan. Just nu är han helt slut och ligger ner på mina fötter. Man måste hämta andan emellanåt när man jobbar så hårt som bara en liten pumivalp kan.

För egen del är jag just nu inte jätteless att vara på jobbet. Faktiskt nästan lite motiverad. Kanske för att detta är sista bokslutet någonsin på detta ställe :). Känner mig faktiskt lite piggare än i morse också. Det var inte roligt att vakna och känna att halsen kändes som om jag svalt sandpapper och att snyta sig var som att snyta ut taggtråd. USCH!!! Känner fortfarande av halsen men tror nog att jag ska klara av att jobba hela dagen igenom. Förresten, finns det något annat val???

Slut på pausen, dags att jobba :)

Ha nu en riktigt bra lördag och njut av den härliga vinterdagen!

Ingen intellektuell utmaning ikväll :)

Vilken kväll! Allt jag har gjort sedan jag kom hem från jobbet är att ligga i soffan och slötitta på tv. Jag har förstås också varit ut med hunden en sväng, så en aningens nytta har jag väl kanske gjort ändå, men inte mycket :). I kväll har jag kollat in något mycket givande, eller kanske inte. Jag fastnade framför den engelska versionen av Let's dance eller som den heter Strictly come dancing. Jag kan inte påstå att det är på grund av deltagande kändisar som jag såg programmet, ska jag var ärlig var Emma från Spice Girls (var det Baby Spice tro?) den enda jag överhuvudtaget kände igen. Men jag blev liksom fast framför detta program. Av någon anledning är det faktiskt kul att se dans. Kanske beror det på att jag själv dras med minst två vänsterfötter och har inte minsta danstalang i kroppen över huvudtaget. Jag kan inte ens dansa enkel foxtrot trots många pinsamma försök. Men som sagt, kul att se andra försöka och lyckas med mer eller mindre goda resultat. Kanske var det också så att denna typ av underhållning var allt som min bokslutsfulla hjärna klarade av i kväll. Det krävdes liksom inte särskilt mycket av min koncentrationsförmåga, som tur är. Ska bli intressant att se om jag blir nyfiken på årets omgång av den svenska Let's dance. Den lär väl börja snart eller hur?

I morgon jobb igen. Konstigt nog ska bli det skönt att vara ensam på jobbet i morgon. Det dras inte i en från alla håll när man är ensam och det är betydligt lättare att koncentrera sig och få något gjort. Men Troy får iaf bli mitt sällskap i morgon. Lite levande liv vill man iaf ha i närheten, annars blir det en extra tung dag.

Hoppas ni får en alldeles härlig helg! Passa på och njut om ni är lediga. Njut åt mig också är ni snälla :)

Vill vara ledig :(

Sitter just nu och sliter med årsbokslutet. Inte alls roligt. Särskilt som alla andra är lediga eftersom det är klämdag, både idag och på måndag. Jag vill också vara ledig. Men, men, en annan måste jobba hela helgen, måndag och trettondagen alldeles ensam. Idag har jag iaf haft lite sällskap här, men framöver blir det bara jag allena. I morgon får Troy följa med hit. Lite sällskap vill jag allt ha och Troy är definitivt bättre än ingenting. Men jag vet inte om han är lika intresserad av att följa med hit. Han hade nog hellre varit på "dagis" och härjat med farsan :).

Slut på paus! Jobba på!

Ha det bra alla ni som är långlediga! Och ha det ännu bättre ni stackare som måste jobba :).


Ett nytt år, nya förväntningar

Så har nu den första dagen på 2009 passaret. Någonstans där bakom oss har vi nu alltså lämnat det gångna året 2008. Vissa av oss kanske med saknad, vissa med glädje. För min egen del tillhör jag nog den andra gruppen. Jag är en av de som med allra största glädje nu ser att vi skriver 2009 och att det inte allt för uppskattade året 2008 blev kvarlämnat på andra sidan av nyårsafton. Nyårsdagen 2009, ett nytt år med nya möjligheter. Tack och lov.

Att se tillbaka på 2008 känns kanske inte som det allra lyckligaste kapitlet i boken om mitt liv. 2008 får nog gå till historien som det år som lyckan inte riktigt infann sig. Jag ska förstås inte förneka att det fanns stunder av lycka under det gångna året. Mina resor till London och Kefalonia var definitivt höjdpunkter. Och kanske största höjdpunkten av alla var nog den dag när lilla Troy tog ett valpigt hopp in i mitt liv. Säkerligen upplevde jag också korta ögonblick av lycka någon gång så där emellanåt, ni vet sådana där korta ögonblick där man känner lycka men som man sedan tyvärr glömmer ganska fort. Men tyvärr, trots detta inslag av lycka måste jag konstatera att om jag sammanfattar året så blir inte lycka ledordet. Jag ska väl kanske inte heller säga att det var olycka som styrde mitt liv förra året. Jag skulle hellre beskriva det som om jag har levt i stort vakum denna tid. Ett vakum där jag inte känt mig särskilt lycklig utan där missnöje har varit största drivkraften. Men nu är de slut på gamla tider. Nu ligger ett nytt år framför mina fötter, ett nytt år som inte har något med sig i bagaget. Inget annat än mig själv förstås :)

När jag tänker på 2009 så känner jag mig lycklig. Ja, ni läste rätt, lycklig!!! Jag står inför stora förändringar i mitt liv. Förändringar som jag faktiskt inte vet vad de kommer att medföra. Förändringar som jag egentligen kanske borde känna mig ängslig inför men som nu inte gör annat än motiverar mig. Äntligen har missnöjet från 2008 gett upp. Äntligen kan jag lämna det bakom mig och se framåt. Äntligen!

Nyårslöften brukar inte riktigt vara min grej, inom en vecka brukar jag brutit dem. Så därför har jag inte som tradition att lämna nyårslöften och inte heller i år tänker jag bryta mot min löftestradition. Men vad jag däremot tar med mig in på resan genom 2009 är förhoppningar. Förhoppningar att detta ska bli mitt år. Jag har två tre stora förhoppningar som jag mer än allt annat önskar ska slå in under året. Men tyvärr kommer jag inte att dela med mig till er om vilka de är. Dessa förhoppningar har jag gömt långt inne i mitt hjärta och ingen kommer att få veta dem. Kanske är det lite vidskepelse som spelar in, jag menar kanske går förhoppningarna inte i uppfyllelse om jag pratar om de vitt och brett. Bara för att vara på absolut säkra sidan behåller jag dem för mig själva. Ok, jag har berättat för Troy men han har faktiskt lovat att inte säga ett knyst till någon. Fast vem vet vad han sprider vidare i alla de morrningar och skall han delar ut.

Utöver mina stora förhoppningar har jag också några mindre. Kanske är det egentligen nyårslöften men jag väljer att inte betrakta dem som det, framför allt med tanke på mina tidigare erfarenheter med sådana. Men det är några saker jag lovar mig själv att tänka på: leva sundare och ta hand om mig själv, bli sparsammare (och sluta köpa handväskor, iaf inte så många), bli lycklig (och sluta tänka negativa tankar, iaf så många).

Igår när jag gjorde  mig i ordning inför nyårsfirandet och stod i duschen funderade jag på det nya året. Där och då kom jag fram till att finna lycka skulle vara mina ledord 2009. Döm av min förvåning när jag öppnade duschdörrarna och hörde vad som spelades på Radio Guld: I should be so lucky med Kylie Minough, ni vet någon av de där tidigaste låtarna i hennes karriär, från 80-talet. Det tog jag som ett gott tecken inför det nya året och det låten ska få bli mitt ledmotiv för året.
RSS 2.0