Önskas: Sol och värme, bytes mot is och kyla

Vinter, snö och kyla, egentligen ett ganska trevligt inslag i växlandet av årstider. Jag har aldrig tidigare uppskattad denna årstid så mycket som i år. Det är otroligt vacker, det går inte att säga annat. Men, man kan faktiskt få för mycket av det goda. Hur vackert det än må vara så är den stränga kylan allt för påfrestande. Det är ingen fröjd att gå ut. Näsan fryser till is och likheten med Rudolf med röda mulen blir allt tydligare. Usch och fy!

Tänk den som istället fick ligga på en sandstrand i ett varmt hörn av världen och stilla lyssna på vågarnas kluckande mot stranden. Åh..., där försvann jag långt bort i drömmen. Nåväl, inget annat val än att bita ihop, knäppa igen dunjackan och drar ner mössan långt ner över öronen och trotsa kylan. Men en och annnan dröm till sydligare breddgrader kan man väl trots allt kosta på sig. Och med närmare eftertanke så kostar drömmar ingenting. Det är iaf en sak i vårt konsumtionssamhälle som ingen ännu lyckats sätta ett pris på.




Minnena från Greklandsresan hösten 2008 får man plocka fram när vintern blir som strängast och sommaren känns allt för avlägsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0