Vad vågar man äta egentligen???

Idag kan man i Aftonbladet läsa ännu en skrämmande artikel som ska få oss läsare att bli upprörda. Den här gången handlar det om bluffmaten. Den mat vi äter innehåller tydligen bara en bråkdel av det den ger sken av att göra, resten är vatten, tillsatser, konserveringsämnen (ni vet de där sifferkoderna som finns på innehållsförteckningen) och aromämnen. Den värsta bluffmaten ska tydligen vara saft, glass, fiskpinnar, kyckling, bröd, lax, skinka, kaviar, falukorv och kaffebröd. Usch vad onyttig jag måste vara, för detta är då definitivt stora delar av min kost. Så vad ska man göra, börja nojja sig över denna skrämselartikel och fortsättningsvis lusläsa alla innehållsförteckningar i jakt på det enda sanna rätta? Eller..., ska man ta denna "revolutionerande" nyhet med en nypa salt (fast salt bör man ju inte heller äta :))? I morgon kanske det är något nytt vi bör undvika. Skulle man följa alla dessa alarmerande inslag om vad vi bör eller inte bör äta, som många är motsägande till varandra också, skulle man nog ganska snart vara mer eller mindre tokig är min gissning. Det sundaste är nog trots allt att använda sitt sunda förnuft och äta så allsidigt som möjligt.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Man får försöka undvika det som går men korv är inte direkt något man snor ihop en dag efter jobbet.

2008-11-11 @ 21:37:54
URL: http://ischa01.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0